Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Έτοιμοι για το αυριανό γλέντι της Σπερχειάδας!

Έφτασε και ο 4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». Μπορεί οι άγριες διαθέσεις της “Ωκεανίδας” να ανέβαλλαν τη διοργάνωση στην αρχική της ημερομηνία (24 Φεβρουαρίου), αλλά είναι όλα έτοιμα αύριο, 31 Μαρτίου 2019, για να βρεθούμε και πάλι στο αγαπημένο δρομικό γεγονός της Φθιώτιδας.

Άλλωστε οι περσινές όμορφες εντυπώσεις μας από τη συμμετοχή μας στον ημιμαραθώνιο της Σπερχειάδας, δεν μας αφήνουν περιθώριο να χάσουμε και το φετινό κάλεσμα του φιλόξενου «Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης». Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών με σημείο εκκίνησης (στις 11.00 π.μ.) και τερματισμού, τη «ζωηρή» κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας.

Η διαδρομή των 21.098 μέτρων είναι ασφάλτινη και διέρχεται δύο φορές τον ποταμό Σπερχειό στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας. Η σήμανση θα είναι επαρκέστατη για τα δεδομένα με χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή θα στηθούν 11 σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, ισοτονικά κ.ά. εφόδια, τους οποίους καλύπτουν τοπικοί σύλλογοι από όλη τη γύρω περιοχή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φυσικά, θα υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.
Παράλληλα με τον κύριο αγώνα θα διεξαχθεί αγώνας 5.000μ. με την ονομασία «Λαϊκός αγώνας – Καλύβα Στεφανή», αγώνας περιαστικού βάδην 11.400μ. με την ονομασία «ΒΙΣΤΡΙΖΑ» και παιδικός αγώνας 1.100μ. για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού!

Αναμένουμε και φέτος το μοναδικό γεύμα αποκατάστασης με τα τοπικά προϊόντα (ιδιαίτερα το φημισμένο κοκορέτσι τους!), που προσφέρει όπως πάντα ο γαλαντόμος διοργανωτής.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της διοργάνωσης, μετά τις βραβεύσεις όλων των νικητών και των κατηγοριών του Αγώνα Δρόμου Σπερχειού Αθανάσιος Ακρίδας και των παράλληλων δράσεών του, θα ακολουθήσει γλέντι με τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Επίσης θα συμμετέχει και η Ενωση Ποντίων Φθιώτιδος με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για χορό και ρουμελιώτικο γλέντι με τους φίλους του Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης!

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X