fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Galatsi Cycling Race: Το Γαλάτσι σε περιμένει να ποδηλατήσεις

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.), και τη SKODA – A. ΜΑΚΡΗΣ, διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου, CRITERIUM με ενδιάμεσα sprint, την Κυριακή 19/5/2019, κατηγορίες βετεράνων Π.Ε.Π.Α. και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, εντός του 2019.

Οι νικητές των sprint στις πέντε ηλικιακές κατηγορίες μελών Π.Ε.Π.Α. που ορίζει η προκήρυξη αυτή, θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ύψους 200 ? έκαστος.

Πρίν από την έναρξη του αγώνα θα γίνει λαϊκή ποδηλατοδρομία από τους δημότες στη διαδρομή του αγώνα.

Η κάρτα υγείας αθλητή είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.

Για την κατηγορία ΟΠΕΝ, μπορείτε να προσκομίσετε Ιατρική Βεβαίωση από καρδιολόγο, εντός 2019.

Χωρίς την φυσική της παρουσίαση (κάρτα υγείας) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι ενήλικες από 19 ετών και άνω, έχουν ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες, ποδηλατικό shorts ή ποδηλατικό παντελόνι και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ – υποχρεωτικά.

Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.

Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Η διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία Κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. (κατάταξη ανά 5ετία).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://goo.gl/forms/bGXfkzKMSkbP151p2 έως και Πέμπτη 16/05/2019 και μέχρι τις 24:00μ.μ. με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας : 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζετε το ονοματεπώνυμό σας) ή στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Αγ. Τρύφωνος 38-Κηφισιά) την Δευτέρα 13/5/2019 και ώρα 20:30μμ -22:00μμ.

Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.

Την ημέρα του αγώνα θα απευθύνεστε στην γραμματεία για την υπογραφή του φύλλου αγώνα και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για την κατηγορία ΟΠΕΝ 1&2, θα πρέπει να αναγράψετε επιπρόσθετα στη δήλωση συμμετοχής, την ακριβή ηλικία σας (ημερομηνία γέννησης).

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6931111696.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Ποσό συμμετοχής για μέλη Π.Ε.Π.Α.: 10 ευρώ

Ποσό συμμετοχής για μη μέλη ή OPEN: 15 ευρώ

Στο καταθετήριο θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φαίνεται το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντα.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

(30–39 ετών) / (40–49 ετών) / (50–59 ετών) / (60+ ετών) / (Γυναικών από 25 ετών και άνω) / κατηγορία ΟΠΕΝ1(19 – 29 ετών), ΟΠΕΝ 2 (30 ετών +).

1. Το ηλεκτρονικό chip επιστρέφεται με ευθύνη του ποδηλάτη στον τερματισμό του αγώνα, την Κυριακή 19/05/2019.

2. Σε περίπτωση μη παράδοσης του ηλεκτρονικού chip επιβαρύνεται με το κόστος των 30 ? και θα θεωρείται μη τερματίσαντας στα αποτελέσματα.

3. ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΛΟΞΩΣ ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ – ΧΑΜΗΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Σημειώνεται ότι δεν θα παραλάβει φάκελο συμμετοχής και συνεπώς δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες όποιος δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ακόμη και αν έχει καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 8:00π.μ. αυστηρά, μετά θα κλείσει ο δρόμος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία του Αγώνα θα βρίσκεται στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου (Παλαί), από 8:00 έως 9:45 αυστηρά.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 19/05/2019 ώρα 08:45πμ κοντά στον χώρο της εκκίνησης.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Λεωφ. Βεϊκου, εμπρός από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ανά κατηγορία εκκίνησης

Ώρα 09:45:00πμ στο χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:00 π.μ.

1η ΕΚΚΙΝΗΣΗ :

10:00 πμ – Κατηγορίες (40–49 ετών) / Γ (50–59 ετών), 6 γύροι – 24 χλμ – sprint στους γύρους 2,4,6.

2η ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

11:00 πμ περίπου – Κατηγορίες (30–39 ετών) /ΟΠΕΝ1+2, 6 γύροι – 24χλμ – sprint στους γύρους 2,4,6.

3η ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

12:00 πμ περίπου – Κατηγορίες (60+ ετών) / (Γυναικών από 25 ετών και άνω), 6 γύροι – 24 χλμ – sprint στους γύρους 2,4,6.

Η βαθμολογία των ενδιάμεσων sprint, θα είναι ως εξής:5,3,1. Η βαθμολογία αυτή παίζει ρόλο μόνο στην τελική κατάταξη των sprint.

Η παραπάνω σειρά εκκίνησης των κατηγοριών ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις συμμετοχές του αγώνα στην κάθε κατηγορία.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Τόπος: Αθήνα – Γαλάτσι

Εκκίνηση: Λεωφόρος Βεΐκου εμπρός από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, απέναντι από το πάρκο Βεϊκου.

Κατεύθυνση/ ανάλυση διαδρομής: Προς Λεωφόρο Γαλατσίου – αναστροφή στην οδό Γαλατσίου (αριστερά),κατεύθυνση προς τα πίσω – αναστροφή εμπρός από την είσοδο του πάρκου (ομορφοκλησιά) – κατεύθυνση προς είσοδο Ολυμπιακού Κέντρου / εκκίνηση (κυκλική διαδρομή).

Απόσταση κυκλικής διαδρομής: 4 χλμ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π., για αγώνες κριτέριουμ και οι ειδικοί της Π.Ε.Π.Α.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική ακόμη και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα). ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: Δεν επιτρέπεται υδροδοσία/τροφοδοσία σε αγώνες Criterium ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Σε δύο σημεία της διαδρομής διαμετρικά αντίθετα, 750 περίπου μέτρα από το χώρο της εκκίνησης (πάρκο στη συμβολή των οδών Βείκου & Τραλλέων). Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (1) γύρο. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχη: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στην τελευταία στροφή κάθε εκκίνησης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Λόγω της φύσης του αγώνα, δεν επιτρέπονται οχήματα συνοδείας. Θα υπάρχουν σταθερά service από τη διοργάνωση αλλά και για τις ομάδες στα σημεία που αναγράφονται παραπάνω.

Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)

Απαγορεύεται σε όλους τους αθλητές η κίνηση αντίθετα με τη φορά του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο. Η παράβαση αυτή τιμωρείται με επιτόπου αποκλεισμό από τον αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται για την τήρηση των κανονισμών του αγώνα και τη συμμόρφωση με τις υποδείξεις / παρατηρήσεις των κριτών. Η μη συμμόρφωση με τις παρατηρήσεις των κριτών επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά κατηγορία θα λάβουν:
1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
Θα γίνουν βραβεύσεις ανά 5ετία, στις κατηγορίες (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών) και (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+)

Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Γ. Καλαπόδης

ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ – ΚΡΙΤΕΣ: Σ. Γεωργίτσης, Χ. Γεωργίτση, Α. Χατζοπουλος, Ε. Λυμπεράκου, Β. Σαρλάς, Ρ. Καλιφατίδου και όσους ακόμη απαιτήσουν οι ανάγκες του αγώνα, ανάλογα με τον όγκο των συμμετοχών.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής καθώς και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα όπως και για φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα και δεν γίνεται επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

• Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:

• Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: Δήμος Γαλατσίου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Δήμος Γαλατσίου, SKODA – Α. Μακρής, μπανάνες Dolle, καφεκοπτεία Βραζιλιάνος.

ΕΤΗΣΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Gatsoulis Bikes, ENDURA, My Athlete, Go-Hi.

ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: MBike, Cycle 365, iRun

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X