fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

VOTE ITI TRAIL RUN 2019 (Μετά τις εκλογές… τρέξτε στα βουνά!)

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο λόγω των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, θα περάσουμε ένα “παγωμένο” αγωνιστικό διήμερο.

Το σίγουρο είναι, ότι αν είχαμε να ψηφίσουμε για τον αγώνα trail που θα λαμβάναμε μέρος, αυτός θα ήταν “δαγκωτό” ο ορεινός αγώνας τρεξίματος ITI TRAIL RUN, που διεξάγεται για τρίτη χρονιά στην καταπράσινη Οίτη! Το καθιερωμένο μας ραντεβού όμως με τις απολαυστικές διαδρομές στο πανέμορφο αυτό βουνό, θα είναι δύο εβδομάδες αργότερα, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Με σημείο εκκίνησης φέτος την πλατεία της γραφικής Παύλιανης Φθιώτιδας, θα ξεκινήσουν οι διαδρομές των 27km (υψομετρικής διαφοράς 1250μ.), 13km (665μ.) και 7km (365μ.), με μικρές αλλαγές στην χάραξή τους, αλλά εξίσου απολαυστικές σε φυσική ομορφιά και με τεχνικά περάσματα που θα αποζημιώσουν τον απαιτητικό αλλά και τον αρχάριο δρομέα.

Άλλωστε αυτό που έχουμε διαπιστώσει και τις δύο προηγούμενες χρονιές είναι ότι τόσο οι διαδρομές, όσο και οι διοργανωτές, προσφέρουν όλα αυτά τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ευχαριστηθείς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό την επαφή με την φύση και το ορεινό τρέξιμο! Η πυκνή βλάστηση, τα καλοσχηματισμένα μονοπάτια και η επαρκής σηματοδότηση το επιβεβαιώνουν …

Η διοργάνωση, μάλιστα, του ΙΤΙ TRAIL RUN με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του αθλητή, θα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα χρήσιμο και όμορφο περιλαίμιο microfibre, σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς, σε σχέδιο OMPRE.

Επίσης, όπως μας ενημέρωσε η διοργάνωση την ημέρα του αγώνα θα γίνουν κληρώσεις δώρων (T-shirts, γιλέκα) της DYNAFIT, χορηγού του αγώνα για μια ακόμα χρονιά.

 

Τι θα δείτε τρέχοντας στην πανένορφη Οίτη

Η πυκνή ελατοκάλυψη αποτελεί το χαρακτηριστικό του βουνού την οποία διαδέχονται πανέμορφα λιβάδια και επιβλητικά φαράγγια. Η ψηλότερη κορυφή είναι ο Πύργος με υψόμετρο 2.152μ. και ακολουθεί το Γρεβενό με υψόμετρο 2114μ. που είναι ίσως και η γραφικότερη κορυφή του βουνού.

Γύρω από τις κορυφές της Οίτης συνήθως σχηματίζονται αλπικά λιβάδια με λιμνούλες που είναι συνήθως γεμάτες αλπικούς τρίτωνες. Τα λιβάδια είναι γεμάτα και με σπάνια φυτά και λουλούδια που ειδικά μετά λιώσιμο των χιονών δημιουργούν μαγευτικές εικόνες. Υπάρχουν ακόμα και ενδημικά είδη όπως η βερονίκη της Οίτης η οποία δεν φύεται πουθενά αλλού στον κόσμο!

Η Οίτη είναι ένα βουνό γεμάτο νερά, που θα σας συντροφεύουν σε πολλά κομμάτια της διαδρομής. Αυτό αποτελεί ίσως και τον κυριότερο λόγο που το βουνό είναι γεμάτο επιβλητικά φαράγγια, με μεγαλύτερο και ποιο μυστηριώδες αυτό του Γοργοποτάμου. Στο φαράγγι βρίσκει καταφύγιο και το ακριβοθώρητο αγριόγιδο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Οίτη αποτελεί και το νοτιότερο σημείο εξάπλωσης του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο φαράγγι επίσης μπορεί αν είστε τυχεροί να συναντήσετε και χρυσαετούς, οι οποίοι φτάνουν σε ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη καθηλώνοντας τον παρατηρητή…

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τα εντυπωσιακά πρώτα χιλιόμετρα που τρέχουμε δίπλα από το ζωηρό ποταμάκι και τις αυτοσχέδιες κατασκευές-παιχνίδια και γεφυράκια του πάρκου αναψυχής που φτιάχτηκε πριν χρόνια από τον τοπικό σύλλογο και τους νέους της Παύλιανης. Και αν δεν προλάβετε να διαβάσετε όλες τις χιουμοριστικές πινακίδες που βρίσκονται σε αυτό το κομμάτι που τρέχεται ευχάριστα, ας επιστρέψετε στο τέλος να τις απολαύσετε με την ησυχία σας…

Το ITI TRAIL RUN θα σας μείνει αξέχαστο από όλες τις πλευρές!

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής: www.runmtbrace.gr

• Photo credits: Runmtbrace

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X