Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Sfakia Sky Run & Vertical Run: Με δύναμη από τα Σφακιά!

Ο Arkalos είναι μία παθιασμένη με το ορεινό τρέξιμο ομάδα, με έδρα της την πόλη των Χανίων. Σκοπός της είναι να διαδώσει το τρέξιμο στο βουνό και τα οφέλη του. Αποτελείται από μια κοινότητα δρομέων που θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, ή απλά να εξερευνήσουν καινούρια μονοπάτια και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους εξίσου παθιασμένους συναθλητές τους!

ARKALOS Mountain Ultra Trail Running Club

Επίσης, σαν Σύλλογος Αθλητών Βουνού “ΑΡΚΑΛΟΣ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων διοργανώνουν στην επαρχία Σφακίων το διήμερο event ορεινού τρεξίματος στις 26 – 27 Οκτωβρίου 2019.

Οι αγώνες που περιλαμβάνονται είναι:

Sfakia Sky Run – Sea to Summit 20,3km το Σάββατο 26/10/2019

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, ο οποίος, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτελείται από μια συνεχόμενη ανηφόρα η οποία ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και συγκεκριμένα από το Λουτρό Σφακίων και καταλήγει στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων τις Πάχνες, σε υψόμετρο 2.454 μέτρα. Πρόκειται για έναν αγώνα δύναμης, αντοχής και επιμονής καθώς μέσα σε 20,3 χιλιόμετρα κερδίζει 2.600 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Ο αγώνας αποτελεί μια διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν μιας και στο σύνολό του κινείται πάνω στα μονοπάτια που επί αιώνες χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για να ανεβάσουν, κατά τους θερινούς μήνες τα κοπάδια τους στο βουνό ώστε να βρουν τροφή. Με τον ερχομό του χειμώνα, από τα ίδια μονοπάτια κατέβαιναν σε χαμηλότερα υψόμετρα για να ξεχειμωνιάσουν.

Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ταξίδι από το καλοκαίρι στο χειμώνα, μιας και οι θερμοκρασίες εκείνη την εποχή στο σημείο εκκίνησης (επιφάνεια της θάλασσας) είναι καλοκαιρινές αλλά στον τερματισμό (στα 2.454 μέτρα) συχνά είναι κοντά στους 5 βαθμούς κελσίου ή και χαμηλότερα..

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικά από τα ωραιότερα σημεία των Λευκών Ορέων, να γνωρίσουν το μοναδικό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τοπίο της ορεινής ερήμου και από την κορυφή να θαυμάσουν την απεριόριστη θέα προς το Λιβυκό πέλαγος στο Νότο και το «πέλαγος των κορυφών» προς το Βορρά. Λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα, για την ασφάλεια των αθλητών αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από το ανθρώπινο αποτύπωμα, ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων 50 άτομα.

 

Sfakia Vertical Run 4,5km την Κυριακή 27/10/2019

Ο κλασσικός 5ος πλέον αγώνας, της κάθετης ανάβασης από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων. Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής. Οι αθλητές αρχικά θα επιβιβαστούν στο πλοίο για Λουτρό και η εκκίνηση θα δοθεί μέσα από το καράβι, με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές.

Στη συνέχεια οι αθλητές θα διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού και θα ανηφορίσουν το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης σε υψόμετρο 687 μέτρα. Εκεί οι αθλητές, για είναι έγκυροι, θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας και έπειτα να συνεχίσουν κατηφορίζοντας προς τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία της Ανώπολης. Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 250.

Μαζί με το Vertical Run διοργανώνεται και η παιδική του έκδοση, το Arkalaki 2019!

Αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.arkalos.gr.
Έναρξη εγγραφών: 1 Ιουλίου 2019!
Μείνετε συντονισμένοι!

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X