Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

1st Chios HardStone Trail & Chios Fun Trail (26-04-2020)

Η Χίος, το νησί της Μαστίχας και του Ομήρου, το πέμπτο μεγαλύτερο της Ελλάδας με έκταση 842 τετρ. χιλιόμετρα και μήκος ακτών 213 χιλιόμετρα, σας προσκαλεί να ζήσετε την εμπειρία του ορεινού τρεξίματος σε ένα μαγευτικό τοπίο. 

Σε ένα από τα ιστορικότερα μονοπάτια του νησιού, που μέρος αυτού χρονολογείται από την περίοδο των ελληνιστικών χρόνων, οδηγεί τον επισκέπτη στην κορυφή του Πηγάνιου Όρους στο χωριό Καρυές. Η θέα καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, σου κόβει την ανάσα. Και όλα αυτά μόλις σε 6χλμ. από την πόλη της Χίου.

 

Έτσι λοιπόν ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» αποφάσισε να σας δώσει ένα παραπάνω κίνητρο και έναν λόγο να επισκεφτείτε το νησί μας με μια ιδιαίτερη και με χαρακτήρα αθλητική διοργάνωση. Φυσικά η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους τους διαμένοντες στο νησί της Χίου που σίγουρα θα τιμήσουν και θα αγκαλιάσουν με την παρουσία τους  το αθλητικό γεγονός.

Το «Chios HardStone Trail» έρχεται για να καταπλήξει κάθε αθλητή ορεινού τρεξίματος και λάτρη της φύσης και όχι μόνο με δύο διαδρομές:

 • 1ος Chios HardStone Trail – 20 χλμ με θετική υψομετρική 1056μ.: 

Η διαδρομή του αγώνα μήκους 20χλμ και 1056μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

 • 1ος Chios Fun Trail – 5 χλμ με θετική υψομετρική 227μ.:

Η διαδρομή του αγώνα μήκους 5χλμ και 227μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Επίσης  είναι μια εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς και μεγάλους  μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. 

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Καρυών Χίου.

Το «Chios HardStone Trail» και «Chios Fun Trail» έρχεται για να μείνει στις καρδιές σας!

Η περιπέτεια ξεκινάει! Θα ακολουθήσετε;

Comments

 • Μαρία ΝΤΙΛΗ
  21 Φεβρουαρίου 2020

  Θέλω οπωσδήποτε να το ζήσω!!!
  Θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία.
  Συγχαρητήρια στους διοργανωτές & καλή επιτυχία.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X