Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Μια καλημέρα απ΄τα Σφακιά! Sfakia Sky Run-Sea to Summit και Sfakia Vertical Run έρχονται τον Οκτώβρη

Ο ζωογόνος ήλιος αρχίζει σιγά σιγά να ρίχνει το ελπιδοφόρο φως του σε όλη τη χώρα και οι όμορφες διοργανώσεις, που ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε, να ανεβάζουν το θερμόμετρο των αγωνιστικών μας εξορμήσεων!

H Κρήτη φιλοξενεί πολλούς αγαπημένους αγώνες δρόμου και βουνού. Δύο αγώνες βουνού που κλέψαν την καρδιά μας γίνονται στα ξακουστά Σφακιά, στην θάλασσα των κορυφών που μας χαρίζουν τα επιβλητικά Λευκά Όρη! Από την εκκίνηση, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, ως τον τερματισμό στα 2.454μ., η κρητική φύση σε κυριεύει. Για τη μοναδική κρητική φιλοξενία δε, πρέπει να ανοίξουμε ολόκληρο κεφάλαιο…

Έτσι, με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την διεξαγωγή των αγώνων Sfakia Sky Run- Sea to Summit και Sfakia Vertical Run στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020, υπό την οργανωτική “ενορχήστρωση” του Συλλόγου Αθλητών Βουνού «ΑΡΚΑΛΟΣ».


Ο Arkalos είναι μία παθιασμένη με το ορεινό τρέξιμο ομάδα, με έδρα της την πόλη των Χανίων. Σκοπός της είναι να διαδώσει το τρέξιμο στο βουνό και τα οφέλη του. Αποτελείται από μια κοινότητα δρομέων που θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, ή απλά να εξερευνήσουν καινούρια μονοπάτια και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους εξίσου παθιασμένους συναθλητές τους!

Οι συμμετέχοντες στην εξαιρετική διοργάνωση, που έχει κέντρο την Ανώπολη Σφακίων, έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πανέμορφη, άγρια φύση της επαρχίας Σφακίων, να τρέξουν σε ιστορικά μονοπάτια, να γνωρίσουν μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οροσειρές της χώρας μας, τα Λευκά Όρη και να γευτούν την ξακουστή κρητική φιλοξενία.

Οι διοργανωτές φέτος θα παρουσιάσουν καινοτομίες, νέες δράσεις και ολοκληρωμένα πακέτα συμμετοχής (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση, διαμονή). Οι ανακοινώσεις για όλα τα παραπάνω θα γίνουν στο προσεχές μέλλον.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 1 Ιουνίου 2020.

SFAKIA SKY RUN- SEA TO SUMMIT

Σύντομη Περιγραφή Αγώνα:

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αγώνα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, ο οποίος, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτελείται από μια συνεχόμενη ανηφόρα η οποία ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και συγκεκριμένα από το Λουτρό Σφακίων και καταλήγει στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων τις Πάχνες, σε υψόμετρο 2.454 μέτρα. Είναι αγώνας δύναμης, αντοχής και επιμονής καθώς μέσα σε 20,3 χιλιόμετρα  κερδίζει 2.550 μέτρα θετικής υψομετρικής.

SFAKIA VERTICAL RUN & ARKALAKI

Σύντομη Περιγραφή Αγώνα SFAKIA VERTICAL RUN:

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής. Ξεκινά μέσα από το πλοίο που μεταφέρει τους αθλητές στο Λουτρό Σφακίων και τερματίζει στην πλατεία του ιστορικού χωριού της Ανώπολης. 

Στα πλαίσια του Sfakia Vertical Run θα διεξαχθεί και φέτος παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου, μέσα στα γραφικά σοκάκια της Ανώπολης για παιδιά έως και 12 ετών.

Αναμονή λοιπόν έως την 1 Ιουνίου 2020 για το άνοιγμα των εγγραφών και εμείς θα σας ζεσταίνουμε με εικόνες από τα Σφακιά μέχρι να συναντηθούμε και πάλι τον Οκτώβριο με όλη την παρέα του Άρκαλου!

> Πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους: www.arkalos.gr και στο facebook: Arkalos Mountain/Ultra/Trail Runners

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X