fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Μάριος Γιαννάκου υπεραποστάσεις

Jungle Project: Ο Μάριος Γιαννάκου ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθεί…

Ο Μάριος Γιαννάκου πραγματοποιεί στην πράξη ένα από τα μεγάλα όνειρά του. Μετά τον αγώνα 150 χλμ. της Αρκτικής και τον αγώνα 270 χλμ. στην έρημο συμμετέχει αυτές τις ημέρες σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων. Αυτόν στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής, συνολικού μήκους 250 χλμ., που διαρκεί 5 ημέρες.

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook, στην οποία ευχαρίστησε την οικογένεια της Allianz Direct Greece, την Arla Protein, την Columbia Sportswear, αλλά και την ίδια του την οικογένεια πάνω απ’ όλα, για αυτόν ισχύουν τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύοντας πως δεν είμαι ούτε κάποιος σπουδαίος αθλητής ούτε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, συνειδητοποίησα πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει έναν αποφασισμένο άνθρωπο από το να πετύχει όσο τρελό και αν είναι το όνειρό του. Να πιστεύετε σε εσάς, να βάζετε ψηλούς στόχους και να δουλεύετε σκληρά για αυτούς. Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα. Και με την ίδια σιγουριά μπορώ να σας πω ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όνειρο και στον σκοπό μου» ανέφερε μεταξύ άλλων δίνοντας το δικό του στίγμα για την έννοια προσπάθεια…

Από τα λόγια στις πράξεις

Στο συγκεκριμένο αγώνα στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, εκκίνηση πήραν κάτω από 50 άτομα από 35 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλες και δεν είναι λίγοι αυτοί που λυγίζουν στην ιδέα και μόνο… Φερ΄ ειπείν η αίσθηση φτάνει τους 45 βαθμούς Κελσίου, με 100% υγρασία. Ο Μάριος ξεκίνησε και προχώρησε.

Παρακολουθώντας κάποιος τις καθημερινές αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook μπορεί να καταλάβει πολλά για τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Στην τρίτη ημέρα ο Μάριος είχε καταφέρει να κοιμηθεί συνολικά μόλις 4μιση ώρες, συνεχίζοντας την προσπάθειά του παρά την ανυπόφορη ζέστη, την υγρασία και τους πόνους στα πόδια.

Στην 4η μέρα του αγώνα, φτάνοντας στο 160ο χιλιόμετρο, είχε μια πτώση στα βράχια ενός ποταμιού με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα πόδια και στο δεξί χέρι. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μέσα στον αγώνα για τα τελευταία 90 χλμ.

Την επόμενη μέρα, την 5η, ο Μάριος βρέθηκε στο 200ό χιλιόμετρο. Εκεί μαθαίνουμε πως οι δυσκολίες έγιναν μεγαλύτερες αφού οι στομαχικές διαταραχές, η αυπνία και ένα σοβαρό σημερινό διάστρεμμα, τον έχουν καταβάλει ψυχολογικά, αλλά δεν αποτελούν εμπόδιο για να συνεχίσει, έστω και κουτσαίνοντας. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «δεν πρόκειται να παραιτηθώ από τη στιγμή που έβαλα την ελληνική σημαία μέσα στο σακίδιο που κουβαλάω».

Απομένουν, πια, τα τελευταία 50, και πιο δύσκολα, χιλιόμετρα για τον τερματισμό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πως ο ίδιος θα παλέψει μέχρι τέλους, γιατί «όλοι κατά καιρούς αμφισβητούμε τους εαυτούς μας. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και αναρωτιόμαστε γιατί τοποθετούμαστε σε συγκεκριμένες καταστάσεις και γιατί η ζωή βάζει εμπόδια στον δρόμο μας. Και ο Υπερμαραθώνιος χαρακτηρίζεται από εμπόδια και από μακρά διαστήματα πόνου και το κύρος του αθλητή πηγάζει ακριβώς από την ικανότητα του να υπομένει».

Mάριε, μέσα απ΄ την καρδιά μας καλό τερματισμό!

• Φωτογραφίες από το προσωπικό χρονολόγιο του Μάριου Γιαννάκου

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X