Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Ρεκόρ συμμετοχών στον 6ο αγώνα για την «Καρδιά του Παιδιού» στο Φόδελε

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 διεξήχθη ο 6ος αγώνας για τη στήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «η Καρδιά του Παιδιού» στα πλαίσια των πανελλήνιων εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών που εορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του εδώ και έξι χρόνια διοργανωτή και εμπνευστή του αγώνα κ. Παύλου Μαυρικάκη, ακολουθήθηκαν δύο πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές των 7 και 10,5 χιλιομέτρων.

Τον αγώνα, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε η ομάδα δρομέων «Καρδιά του Παιδιού» με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στον νέο αγώνα των 10,5 χλμ. που χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως πανέμορφος, αλλά και αρκετά απαιτητικός, ξεχώρισε ο Γιώργος Διαλεκτός (SALOMON) με χρόνο 37’52″ με δεύτερο τον Μάνο Στεφανάκη με χρόνο 41’18″ ενώ στην τρίτη θέση  τερμάτισε ο Χρήστος Πουρνάρας με 41’28″.

Στον ίδιο αγώνα στη γενική κατάταξη γυναικών τερμάτισε πρώτη η Γεωργία Φραγκιαδή με χρόνο 49’08″, δεύτερη η Ρίτα Μουντάκη με 49’16″ και τρίτη η Ειρήνη Φουρναράκη (ΣΜΚ-ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-KATSILAS TRAINNING) με  51’17″.

  • Τα αποτελέσματα του αγώνα των 10,5 χλμ. ΕΔΩ

Στον αγώνα των 7 χλμ., πρώτος τερμάτισε ο Νικηφόρος Τζιώτης (ΟΦΗ) με χρόνο 25’34″ δεύτερος ο Μανόλης Συλλιγνάκης (SFAKA) με 25’53″ και τρίτος ο Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης (ΧΟΧΛΙΟΣ TEAM) με 26’29’’.  

Την έκπληξη στο γυναικείο φύλο έκανε η μαθήτρια Αλεξάνδρα Βραβορίτη με χρόνο 30’18″ που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής γυναικών με δεύτερη την Νίκη Μπελαδάκη (MY ATHLETE-CHOZEN TEAM) με χρόνο 31’25″ και τρίτη την Γεωργία Θεοδοσάκη (FIGHT ACADEMY) με 36’46″.

  • Τα αποτελέσματα του αγώνα των 7 χλμ. ΕΔΩ

Μετά την απονομή των κυπέλλων στους νικητές προσφέρθηκε στην πλατεία του χωριού σε πάνω από 400 παρευρισκόμενους το παραδοσιακό βραστό με γαμοπίλαφο το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Μαραθιανάκης Βαγγέλης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Φόδελε μαζί με άλλα εδέσματα, κρασί και τσικουδιά, προσφορά του κ. Μιχάλη Φακουκάκη και κληρώθηκαν πολλά δώρα από την ομάδα δρομέων «Καρδιά του Παιδιού».

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο Γιώργο Βουράκη, γραμματέα της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών από σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Σκοπός του αγώνα είναι να τιμάται ένας άνθρωπος που αποτελεί πρότυπο για την αγάπη του για ζωή, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Οι συμμετέχοντες στον 6ο αγώνα για την «Καρδιά του Παιδιού», είπαν ένα ηχηρό «Ναι» στη ζωή, δίνοντας ελπίδα στις οικογένειες των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.   

Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού υποστήριξαν τον αγώνα και ο ιατρός Γρηγόρης Φασουλάκης.

• Φωτογραφίες του Γιώργου Κοτσιφού


Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα ήταν το  Fodele Beach&Water Park Holiday Resort και η εταιρεία New Balance και χορηγοί οι κάτωθι:

Athina Palace Resort&Spa, Anek Lines-Bluerstar Ferries, Minoan Lines, Cosmossport (κύπελλα απονομών), Λιοντομήτσος (φρέσκο κρέας, τυρί, ρύζι για γαμοπίλαφο), GK Studios, Τάσος και Κατερίνα Ανδριώτη (Φωτογραφική κάλυψη-video), Union Coach Services (μεταφορά δρομέων), Χαλκιαδάκης Super Market, Super Market Αριάδνη- Αφοι Βίστη, Νερά Ζαρός, Φούρνος Βαμβουκάκη (χορηγία βασιλόπιτας), Βαμβουκάκη Μαρία (χειροποίητη αγιογραφία), Σαβοϊδάκης Αρτοποιεία (Ζαχαροπλαστική-αρτοπαρασκευάσματα), Λύτινας (Αρτοποιείο), Σαββάκης Γ. – Κοκκινάκης Ι. Γεωργικά Εφόδια, Κρεοπωλεία: Αργύρη, Βίστη, Ιερονυμίδη, Νύκταρη, Σμαραγδή και οι έμποροι Βαρδιάμπασης Σπυρίδων και Κουγιουμτζής Παύλος, ΜΑΕΔΗΜ (δωρεάν ξαπλώστρες για μία εβδομάδα στις παραλίες Λυγαριάς και Αγίας Πελαγίας), Venus shop (χειροποίητη εικόνα) – Αποστολάκη Εύη, Yamas Restaurant (γεύμα για δύο) – Αποστολάκης, Μελοκάρυδο (μπάρες δημητριακών), Καλοκύρης, Λεονταράκης (μέλι), Βιβλιοπωλείο Ανθολόγιο-Καμπαξής Παντελής, Εκδόσεις εν πλώ

Χορηγοί επικοινωνίας:

Περιοδικό RUNNER – χορηγός επικοινωνίας, συνδρομής περιοδικού
Περιοδικό iRUN MAGAZINE – χορηγός επικοινωνίας, συνδρομής περιοδικού
Εφημερίδα «η Φωνή του Μαλεβιζίου»
Ιστοσελίδες: www.runningnews.gr, www.maleviziotis.gr
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΗΤΗΣ 88,4 FM.
Ψαρολογάκης-αφίσες

Οι διοργανωτές:

Ομάδα Δρομέων «Καρδιά του Παιδιού»

Πολιτιστικός Σύλλογος Φόδελε

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X