fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ζήσε Αθλητικά» του πρωθυπουργού με Έλληνες Oλυμπιονίκες και πρωταθλητές

Σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες Ολυμπιονίκες, νυν και πρώην πρωταθλητές, συμμετείχαν την Μεγάλη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με θέμα συζήτησης τη συνδρομή των αθλητών στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και την αξιοποίηση της κρίσης ώστε να αυξηθεί η διάχυση της άσκησης, του ευ αγωνίζεσθαι και του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και παράλληλα ενδιαφέρθηκε για τις συνθήκες της καθημερινότητας των ενεργών αθλητών καθώς και το πώς βιώνουν την αποχή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων τους. Υπογράμμισε επίσης, ότι ο ελληνικός λαός από την πλευρά του απέδειξε πως έχει μεγάλα αποθέματα αυτοπειθαρχίας και υπομονής δηλώνοντας «Έχουμε πράγματι την ευκαιρία να το κάνουμε πράξη, να αλλάξουμε συνήθειες και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Κατερίνα Στεφανίδη, Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Μαρία Σάκκαρη, Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Παναγιώτης Γιαννάκης, Τάκης Φύσσας, Εύη Μωραϊτίδου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Ζήσε Αθλητικά» Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Οι αθλητές επισήμαναν ότι το κράτος αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κάτι που αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Αφηγήθηκαν τις προκλήσεις της «κατ’ οίκον» προπόνησης και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και στροφής προς την υγιεινή ζωή, τις οποίες εκφράζει το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες να ανακαλύψουν τον αθλητισμό. Δεδομένου ότι η βελτίωση της δημόσιας υγείας ήταν εξ αρχής ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η εμπειρία της κρίσης μπορεί να αποτελέσει τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς μερικές φορές χρειάζεται μία ευκαιρία ώστε οι πολίτες να εντάξουν καλές συνήθειες στην καθημερινότητά τους.

«Είμαι σίγουρος ότι, όταν με το καλό μπορούμε να ξαναβγούμε από τα σπίτια μας με πιο οργανωμένο τρόπο, ότι και οι αντιλήψεις της κοινωνίας συνολικά και γύρω από τα ζητήματα της υγιεινής άθλησης, αλλά και του εθελοντισμού συνολικά θα έχουν αναδιαταχθεί» ανέφερε, ενώ στάθηκε επίσης στη σημασία του εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι μέσω των εκστρατειών αιμοδοσίας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός φιαλών αίματος.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, εφόσον ο Απρίλιος κυλήσει ομαλά, από τον Μάιο μπορεί να αρχίσει η βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα, που θα περιέχει αύξηση και των ευκαιριών για άθληση.

Ειδική μνεία έγινε επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή του προπονητικού κέντρου Παραολυμπιακών στη Ραφήνα, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης. «Είναι για εμένα ένα μεγάλο όνειρο αυτό το κέντρο και θα το φτιάξουμε, γιατί νομίζω το αξίζει το Παραολυμπιακό κίνημα να έχει μία τέτοια υποδομή», απάντησε ο πρωθυπουργός, ενώ ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα ώστε το έργο να αρχίσει ταχύτατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν 10 μέλη της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ποστάρισμά της, η πρόεδρος του ΔΣ κα Βούλα Κοζομπόλη, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την συνάντηση και το ενδιαφέρον που δείχνει στο αθλητικό κίνημα αυτή την χρονική περίοδο τονίζοντας ότι «θα πρέπει με πολλή προσοχή να σχεδιαστεί η επανεκκίνηση του Ελληνικού Αθλητισμού καθώς και να στηριχθεί και ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, πράγμα για το οποίο προσδοκούμε και στη δική σας βοήθεια».

 

• Φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X