fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Novasports Running Team: Υπάρχουν πολλές διαδρομές ακόμα που τους περιμένουν…

Όταν έπεσε η ιδέα στα γραφεία του περιοδικού, τον Οκτώβριο του 2018, να παρουσιάζουμε ομάδες running που συναντάμε συχνότερα στις αποστολές μας, δεν ήταν δύσκολο να μας έρθει στο νου η «μπλε» ομάδα της Nova, η “Νovasports Running Team”, τα μέλη της οποίας δεν χάνουν ευκαιρία για απόδραση και τρέξιμο.

Αυτές τις μέρες η ομάδα κλείνει άλλον ένα χρόνο ενεργής συμμετοχής στο δρομικό κίνημα, τρέχοντας εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές. Τους συναντούσαμε -προ κορονοϊού- σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ως μία μεγάλη, υπέροχη παρέα που αθλείται και περνάει καλά, κάτι που ευχόμαστε να ξαναγίνεται σύντομα. Τους αφιερώνουμε το άρθρο που είχε δημοσιευτεί, αρχικά, στο περιοδικό iRun, για να συνεχίζουν πάντα δυναμικά και αισιόδοξα!

  • Eπιμέλεια: Σπύρος Γουναρόπουλος

Ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και γεμίζουν με τη ζωντάνια τους δρομικούς ή ορεινούς αγώνες που τους εμπνέουν! Όπως μάθαμε από την Marketing Communications & PR Senior Manager της Forthnet κα Κατερίνα Γκίνη, η ‘‘Novasports Running Team’’ γεννήθηκε το 2014, όταν η εταιρία ήδη κάλυπτε αντίστοιχες διοργανώσεις ως χορηγός επικοινωνίας ή ως media partner. Η σημαντική παρουσία της ομάδας στα μεγαλύτερα αγωνιστικά eventς πήρε… τον «δρόμο» της! Εξάλλου, η ενέργεια και το πάθος που χαρακτηρίζει τα μέλη της στον εργασιακό τους χώρο, διακρίνεται το ίδιο και στα αγωνιστικά τεραίν.

Με ζητούμενα το ‘‘ευ ζην’’ και τη σωματική τους ευεξία, η ομάδα αφήνει το στίγμα της. Σε κάθε αγώνα εμφανίζει τον καλύτερό της εαυτό και αυτό φαίνεται σε κάθε κίνησή της. Από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό. Και όχι μόνο… Το ενθουσιώδες κλίμα των μελών της και η ανθρώπινη επαφή είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τη “Νοvasports Running Team”. Aυτό μπορείτε, άλλωστε, να το διαπιστώσετε και μόνοι σας στον επόμενο μεγάλο αγώνα που θα την συναντήσετε.

“Captain” της ‘‘Novasports Running Team’’ είναι ο κορυφαίος πρωταθλητής του στίβου στα 400m με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης. Κατέχει μια θέση που ξεπερνά την κλασική σχέση του απλού τεχνικού ή του τυπικού αρχηγού μιας αγωνιστικής δρομικής προσπάθειας και τον καλέσαμε να μας μιλήσει για αυτήν…

> Ο “captain” της ομάδας Περικλής Ιακωβάκης στον αγώνα “UARUN Kifisia”.

Περικλής Ιακωβάκης: «Η θέση αυτή είναι ένα μεγάλο “σχολείο” για εμένα»

Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό ως αθλητής, πέρασα σε έναν άλλο συγγενικό χώρο, που απαιτεί να οργανώσεις και να εξελίξεις ένα running team. Η μετάβαση αυτή έγινε με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις και με την αμέριστη βοήθεια από την πλευρά της εταιρίας και των μελών της. Η συνεργασία με τους αθλούμενους είναι εξαιρετική και νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν βλέπω την πρόοδό τους.

Μέσα από αυτή την εμπειρία και συμμετοχή σας στο “τιμόνι” της ομάδας, ποια στοιχεία θέλετε να μεταλαμπαδεύσετε στα μέλη της;

Το να συζητάω μαζί τους και να λύνω τυχόν απορίες ή προβλήματα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία του ρόλου μου. Θέλω να βοηθήσω όλο και περισσότερους να “σηκωθούν” από τον καναπέ ή και την καρέκλα του γραφείου τους και να εντάξουν την φυσική δραστηριότητα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους. Θέλω να περάσω καταρχήν στοιχεία από την φιλοσοφία μου για τον αθλητισμό. Να μάθουν την άσκηση, να αγαπάνε το σώμα τους, να κάνουν καλή διατροφή, να μην κάνουν υπερβολές και κυρίως η φυσική δραστηριότητα να γίνει για αυτούς τρόπος ζωής!

Μιλήστε μας για την έκρηξη του κινήματος running στη χώρα μας. Που θεωρείτε ότι οφείλεται η ανάπτυξή του και που νομίζετε ότι πρέπει να εστιάσουμε για να αξιοποιηθεί και να παραμείνει ισχυρή διαχρονικά;

Καταρχήν το running δεν είναι μια μόδα. Είναι ένας νέος τρόπος φυσικής δραστηριότητας για τον κόσμο. Δεν έχει περιορισμούς, δεν θέλει κάποιο σούπερ εξοπλισμό, απλώς βάζεις ενα ζευγάρι παπούτσια, δύο ρούχα, ανοίγεις την πόρτα και τρέχεις στο δρόμο, δεν έχει συγκεκριμένη ώρα, δεν θέλει κάποιο συγκεκριμένο μέρος, μπορείς μόνος σου ή με παρέα! Γενικά μπορεί κάποιος να τρέξει όποτε θέλει, όπου θέλει και όπως το θέλει. Υπάρχουν πάρα πολλά “έξυπνα” εργαλεία (ρολόγια, gps κ.λπ.) που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να παρακολουθεί την πρόοδό του. Σε κάθε περίπτωση ήρθε για να μείνει και σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις υπάρχει μια στροφή προς το mountain και το trail running. Εμείς στη ‘‘Νovasports Running Team’’ έχουμε καταλάβει τις ανάγκες και επιθυμίες των μελών μας και έχουμε εξελίξει ένα είδος loyalty προγράμματος για να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο επιβράβευσης προς τους εργαζόμενους-μέλη μας. Αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι κάτι μοναδικό και πρωτοπόρο για την χώρα μας και είναι μια καινοτομία που μας κάνει πολύ περήφανους.

Το προφίλ της ομάδας

• Η Novasports Running Team αποτελείται από στελέχη της εταιρίας, συνεργάτες αλλά και συνδρομητές που κάνουν την εγγραφή τους στα Καταστήματα Nova των περιοχών στις οποίες διεξάγονται οι δρομικές διοργανώσεις όπου συμμετέχει η Nova.

• «Novasports Running Team Captain» είναι ο Περικλής Ιακωβάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής μας στα 400m με εμπόδια

• Η δημιουργία και η ανάπτυξη της ομάδας εντάσσεται στις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης της Nova και συγκεκριμένα στον πυλώνα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

• Δεν τους λείπουν και οι διακρίσεις, με 12 βραβεύσεις από την αρχή του χρόνου! Συνολικά από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν τρέξει 3.530 άτομα σε 87 running events (στατιστικά Οκτ. 2018)

 

• To αφιέρωμα με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τη Novasports Running Team» δημοσιεύθηκε στο τεύχος 15 (Νοέμβριος 2018) του free press περιοδικού για το τρέξιμο iRun …and i am free!

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X