fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Gulag-100: Ο πρώτος αγώνας βουνού στην Ελλάδα, στην εποχή του κορονοϊού

Το Gulag-100* της Olympus Trails, ήταν ο τελευταίος αγώνας -και μάλιστα πολύ ιδιαίτερος- που πάλεψε με τη μοίρα τον περασμένο Μάρτιο και παραδόθηκε την τελευταία στιγμή, μπροστά στο επερχόμενο κύμα της πανδημίας. Η διοργάνωση τότε, με τα λόγια του εμπνευστή της, Λάζαρου Ρήγου, είχε υποσχεθεί ότι με την επανεκκίνηση της ζωής στη χώρα και «όταν έρθουν πιο αισιόδοξες μέρες» θα επανέλθει με αυτό το ιδιόρρυθμο στοίχημα, που από σύμπτωση έβαζε νέα δεδομένα στους αγώνες βουνού, με περισσότερη αυτονομία, με λιγότερη οργάνωση. Μια νέα λογική, που η ελληνική κοινότητα είναι πλέον ώριμη να δεχτεί και να υιοθετήσει.

 


* Το “Gulag-100” είναι μια αθλητική δοκιμασία που εμπνέεται από την ιστορία των “Zεκ”: όποιος βρεθεί εκεί, πρέπει να αντέξει μια “μάταιη” δοκιμασία για το σώμα και το πνεύμα μέχρι το τέλος! Τέσσερις φορές ένας κύκλος 27,5 χιλιομέτρων στα μονοπάτια και τα δάση του Ολύμπου, σε 24 ώρες!


 

Οι 10 πρώτοι που θα δώσουν το μήνυμα πως ξαναρχίζουμε!

Ο καιρός λοιπόν έφτασε και αυτό το Σάββατο, 30 Μαΐου του 2020, το Gulag θα είναι ο πρώτος αγώνας βουνού στην Ελλάδα, στην εποχή του κορονοϊού. Δέκα άνθρωποι, εκείνοι που επέδειξαν το σθένος από την αρχή και όσοι ακριβώς προβλέπονται από τα πρωτόκολλα για την ώρα, θα σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης για να στείλουν το μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους, πως επιτέλους ξαναρχίζουμε!

• Tο «μέταλλο» του Gulag: Βαρύ σίδερο, λιτό και απείραχτο, μόνο κομμένο σε κομμάτια και αριθμημένο, για τα 110 χιλιόμετρα στον Όλυμπο σε ένα 24ωρο!

Όπως δηλώνει και στην προσωπική του σελίδα ο Λάζαρος Ρήγος «Η αλήθεια είναι πως ήδη ξαναπήραμε πίσω τις ζωές μας σε μεγάλο βαθμό εδώ και αρκετές ημέρες. Αφού ήρθε η ώρα της κανονικότητας, ας βγούμε οι ίδιοι μπροστά να διεκδικήσουμε πίσω κι εκείνα που κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να μας επιστρέψει! Οι δικές μας ζωές είχαν και την περιπέτεια στα βουνά και αυτή είναι που ζητάμε πίσω. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανένας για μας!».

«Ο χρόνος υπάρχει ανεξάρτητα από τους ανθρώπους, οι εξελίξεις όμως δεν υπάρχουν χωρίς τους ανθρώπους. Ας σταματήσουμε την εσωστρέφεια και την υποκριτική ουδετερότητα, πιστεύοντας ότι όλα θα τα φέρει ο χρόνος. Ο χρόνος δεν θα φέρει τίποτα απολύτως, αν δεν δημιουργήσουμε και πάλι τις συνθήκες για να επανεκκινήσει και το ορεινό τρέξιμο. Στο παρθενικό Gulag, του 2020 έλαχε να δείξει το δρόμο στην επόμενη μέρα και ίσως όχι τυχαία», συμπληρώνει στο μήνυμά του.

 

Η Olympus Trails διοργανωτής του “Gulag-100” έχει πιστοποιήσει το γεγονός στην ITRA. Τα δεδομένα που πιστοποιήθηκαν είναι τα παρακάτω:

  • Ανάπτυγμα (μήκος): 110,3 χλμ. (27,6 χλμ. ο κάθε κύκλος)
  • Υψομετρική : 8.580+ (2.145μ. ο κύκλος)
  • Τύπος διαδρομής: 4 κύκλοι (loops)
  • Σταθμοί τροφοδοσίας: 3
  • Χρονικό όριο: 24 ώρες
  • Βαθμοί κριτηρίου: 5 pts
  • Δείκτης ορεινότητας: 10
  • Βαθμολογία χρονικού ορίου: 580
  • Κριτήριο για άλλους διεθνείς αγώνες: ΝΑΙ

Εδώ τα δεδομένα του αγώνα: https://itra.run/race/2020/9327-gulag-100/25191-gulag-100

Εδώ τα δεδομένα της διαδρομής: https://tracedetrail.fr/en/trace/trace/111522

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X