Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Η ομάδα του “Corfu Mountain Trail” εργάστηκε επίμονα και προτείνει 22 διαδρομές για περιπατητές και δρομείς

Μπορεί η πανδημία να ανάγκασε τη διοργάνωση να μεταθέσει το ραντεβού της με τους ορεινούς δρομείς για τον Μάιο του 2021, αλλά η δραστήρια ομάδα του Corfu Mountain Trail δεν το έβαλε κάτω, πιστή στον κλασικό τρόπο ζωής των αθλητών της.

 • Eπιμέλεια: Χάρης Μανούσης

Έτσι, αναπροσάρμοσαν τους μελλοντικούς στόχους, αλλά και τις αποφάσεις τους σχετικά με το ορεινό τρέξιμο, τους αγώνες στο νησί, υπολογίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των συμπολιτών τους και των επισκεπτών του καταπράσινου νησιού. Όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν αποδοτικά για να αναβαθμίσουν τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια του νησιού εντός και εκτός αγώνα, ξεκινώντας μια νέα ενιαία σηματοδότηση (σχετική με την διαδρομή του Corfu Mountain Trail), αλλά και ενεργοποιώντας άλλα παλιά μονοπάτια, τα οποία πριν πολλά χρόνια στήριξαν την ζωή και τις δραστηριότητες πολλών ανθρώπων του νησιού.

Oι επίμονες εργασίες της ομάδας στα μονοπάτια του νησιού τους, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους εθελοντές του Corfu Τrail, κατόρθωσε εκτός από την διεθνοποίηση του αγώνα, τη συντήρηση ενός δικτύου μονοπατιών 150 χλμ. στο νησί των Φαιάκων.

Οι διαδρομές, εκτός από διαδρομές του αγώνα, δημιουργούν και ένα δίκτυο μονοπατιών που ενώνουν τοπικές κοινότητες και περνάνε από τα ωραιότερα σημεία του νησιού.

Μάλιστα, μας ενημερώνουν, ότι τα μονοπάτια έχουν σηματοδοτηθεί με μόνιμη σήμανση με μπογιά (πράσινο-άσπρο-πράσινο) και υπάρχουν στην σελίδα corfumountaintrail.com σε ηλεκτρονική μορφή για “smart” κινητά και ρολόγια, ώστε να είναι προσβάσιμα όλο το χρόνο στο κοινό και σε επισκέπτες του νησιού.

Εκ μέρους του Corfu Mountain Trail o Παύλος Διακουμάκος σημειώνει ότι «Μέσα από αυτό το δίκτυο μονοπατιών πιστεύουμε ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες μας, να χαρούν αυτό που τους χαρίζει απλόχερα η Κερκυραϊκή φύση».

Για την “επόμενη” μέρα πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για ένα σύνολο συναντήσεων ανταγωνιστικού χαρακτήρα στα μονοπάτια του νησιού μας και ευχόμαστε όλη αυτή η δοκιμασία να μας βγάλει περισσότερο δυνατούς και σοφότερους, διατηρώντας το χαμόγελό μας και την αγάπη μας για την φύση».

 

Παρακάτω ακολουθεί ανάλυση, βαθμός δυσκολίας και χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στα διάφορα σημεία που ενώνουν τα μονοπάτια με τον πολιτισμό, όπου ο κάθε λάτρης της φύσης ανάλογα με τις δυνάμεις και το χρόνο που διαθέτει μπορεί να ξεναγηθεί και να μαγευτεί από τη φύση, τα τοπία και τις παραλίες της Κέρκυρας, ακολουθώντας τη σήμανση του Corfu Mountain Trail…
 1. Λιμανάκι Ύψος – Πυργί -Σπαρτύλας 4χλμ. μέτριο
 2. Σπαρτύλας – Ταξιάρχης (viewpoint) 2χλμ. μέτριο-δύσκολο
 3. Σπαρτυλας – Παντοκράτορας 7χλμ. μέτριο-δύσκολο
 4. Σπαρτύλας – Ταξιάρχης – Παντοκράτορα- παλιές Σινιές- παλιά Περίθεια 11χλμ. δύσκολο
 5. Παλιά Περίθεια – Κρινιάς- Λούστρα (στο 8⁰χλμ. ακολουθούμε το δρόμο αριστερά και οχι την σήμανση για να επιστρέψουμε στο χωριό ) – παλιά Περίθεια 11χλμ. μέτριο
 6. Παλιά Περίθεια – Κρινιάς – Λούστρα – Πετάλεια – Επίσκεψη 12χλμ. μέτριο-δύσκολο
 7. Επίσκεψη Ασκηταριό (monastery) Νυμφές 4χλμ. εύκολο
 8. Νυμφές- Κλειματιά – Μελισούδι- Καστελάνοι Γύρου 10χλμ. εύκολο
 9. Λάκωνες – Ακαπούλκο – παραλία Λιαπαδες 2χλμ. εύκολο
 10. Καστελάνοι- Αλειμματάδες – Λάκωνες όμορφη θέα 7χλμ. εύκολο
 11. Παραλία Λιαπάδες – Ροβινιά «τρύπα ΧΑ» λίμνι 2χλμ. μέτριο
 12. Παραλία Λιαπάδες – Ροβινιά -Λιμνί – Γιαννάδες – Έρμονες 13χλμ. μέτριο
 13. Μυρτιώτισσα – Γλυφάδα – Κοντογυαλός – Γιαλισκάρι Σκάφονας 5χλμ. μέτριο-δύσκολο
 14. Σκάφονας – Βαρυπατάδες – Κουραμάδες – Καστελάνοι Μέσης 6χλμ εύκολο
 15. Κυνοπιάστες – Άγιοι Δέκα -μοναστήρι Παντοκράτορα Αγίων Δέκα 5χλμ. μέτριο-δύσκολο
 16. Κυνοπιάστες – Άγιοι Δέκα -μοναστήρι Παντοκράτορα Αγίων Δέκα 5χλμ. μέτριο-δύσκολο
 17. Κυνοπιάστες – Άγιοι Δέκα -μοναστήρι Παντοκράτορα – Ανω Γαρούνα – Σταυρός (Στέκι) 8χλμ. μέτριο-δύσκολο
 18. Σταυρός (Στέκι) – Κομιανάτα – μοναστήρι Παντοκράτορος Σταυρού – Στρογγυλή 6 χλμ. μέτριο
 19. Σταυρός (Στέκι) – Κομιανάτα – ξωκλήσι Παντοκράτορος Σταυρού – Άγιος Ιωάννης – Μονή Περιστερών (κυκλική πάνω από Τσάκι Μπενιτσών – Σταυρός (Στέκι) 12χλμ. μέτριο-δύσκολο
 20. Αγγλικός τηλεφωνικός θάλαμος Σταυρού – Αγία Παρασκευή Μπενίτσες – Αγία Κυριακή Γαστούρι – Πηγές Γαστουρίου – Κυνοπιάστες 6χλμ. μέτριο-δύσκολο
 21. Μπενιτσες – Αγία Κυριακή – Γαστούρι 3χλμ. μέτριο-δύσκολο
 22. Στρογγυλή – Επισκοπιανά – Μωραΐτικα 4χλμ. μέτριο

Όταν χρησιμοποιείτε όποια από τις διαδρομές σας αρέσει, μπορείτε και να συνεχίσετε κάνοντας μεγαλύτερα κομμάτια, ενώνοντάς τα μεταξύ τους, ανάλογα την απόσταση που θέλετε να διανύσετε. Σε όλες τις παραπάνω αφετηρίες και τερματισμούς υπάρχει πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο για να ξεκινήσετε είτε να σταματήσετε.

 

 • Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα corfumountaintrail.com υπάρχουν και οι ανάλογοι χάρτες:

https://www.plotaroute.com/route/851578

https://www.plotaroute.com/route/689112

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X