Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε αθλητής – δρομέας στη Νότια Ηλεία

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά επιθέσεων από σκύλους σε αθλούμενους σε όλη τη χώρα που προτιμούν να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους εκτός σταδίων ή γενικά που προτιμούν να προπονούνται στην ύπαιθρο.

Επίθεση δέχτηκε αυτές τις μέρες και ο αθλητής αποστάσεων του Γ.Σ. Αρκαδίας και συντάκτης του αθλητικού περιοδικού iRun, Θάνος Χουλιάρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής προπόνησης σε κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Ορεινής Ηλείας δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από σκύλο που απομακρύνθηκε από κοπάδι στη περιοχή και βγήκε στο δρόμο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον δαγκώσει και να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά στο πόδι. Ωστόσο χάρη στη ψυχραιμία του ο Θάνος, με σωστές κινήσεις, απομάκρυνε το σκύλο πίσω στο κοπάδι του και συνέχισε να τρέχει για περίπου 3 χιλιόμετρα με μια μικρή αιμορραγία στο πόδι μέχρι να φτάσει σπίτι και να περιποιηθεί το τραύμα του μιας και ο ίδιος είναι πιστοποιημένος για πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Επικοινωνήσαμε με το Θάνο και μας ανέφερε τα εξής:

«Στο σημείο τρέχω καθημερινά σχεδόν 3 μήνες τώρα, πολλές φορές είναι εκεί ο σκύλος και απλά γαυγίζει για να προστατεύσει το κοπάδι του, πρόκειται για κεντρικό οδικό άξονα. Χθες όμως χωρίς να τον πάρω είδηση βγήκε από τις μπάρες και αμέσως μου επιτέθηκε στο πόδι. Ευτυχώς πρόλαβα κάποιο βαθύ τραύμα και τη γλίτωσα με 4 δαγκωματιές εκ των οποίων η μία χρειάζονταν και ράμματα, αλλά έχοντας γνώση από πρώτες βοήθειες γνώριζα πως να το αντιμετωπίσω άμεσα.

Δεν είναι λύση να χτυπήσεις ένα σκύλο με ό,τι βρεις μπροστά σου εκείνη την ώρα, όπως πέτρες ή ξύλα, αρκεί να ηρεμήσεις, να σταματήσεις να τρέχεις και σιγά σιγά να χειριστείς μια δύσκολη κατάσταση ώστε να απομακρύνεις ήρεμα το ζώο. Έτσι και έκανα, ενώ μετά συνέχισα την προπόνησή μου για 3 χιλιόμετρα ώστε να επιστρέψω σπίτι μου. Δεν είναι λύση να επιτεθείς στο ζώο γιατί και αυτά έχουν μνήμη και θυμούνται. Δε θεωρώ πως είναι λύση επίσης να αναφέρω την επίθεση στην αστυνομία αρκεί να κάνω μια σύσταση στον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι όσοι βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Να πρυτανεύσει η λογική και μετά οι πράξεις…’’

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X