Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

FOLOI TRAIL RUN 2020: Ολες οι τελευταίες τροποποιήσεις της διοργάνωσης λόγω του κορονοϊού

Η μεγάλη μέρα για το πρώτο Foloi Trail Run πλησιάζει!

Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τον Κένταυρο Φόλο, με υπευθυνότητα και απόλυτο σεβασμό στην προστασία της υγείας των δρομέων και όχι μόνο, ενημερώνει για τις κάτωθι τροποποιήσεις κανονισμών διεξαγωγής για το FOLOI TRAIL RUN 2020, λόγω των εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών του Covid-19.

Παρακάτω αναλύονται όλα τα μέτρα που θα ακολουθήσει η διοργάνωση:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Αντί της καθιερωμένης μιας εκκίνησης, θα γίνουν πολλές τμηματικές. Η κάθε τμηματική εκκίνηση θα περιλαμβάνει 20 αθλητές. Τα group των 20 αθλητών θα δημιουργούνται βάσει του αριθμού συμμετοχής (1-20, 21-40, …). Ώρα 9:30 θα ξεκινήσουν οι τμηματικές εκκινήσεις.
Η χρήση των τσιπ χρονομέτρησης θα δώσει επακριβώς την επίδοση του κάθε αθλητή κατά τον τερματισμό του.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο χώρος του τερματισμού θα είναι όπως και η αφετηρία η πλατεία του χωριού Φολόη. Δικαίωμα παρουσίας, θα έχουν μόνο οικεία πρόσωπα του κάθε αθλητή, δύο κατ’ ανώτατο και μόνο την ώρα του τερματισμού του, για αποφυγή συνωστισμού! Ο κάθε αθλητής, τερματίζοντας θα παραλαμβάνει με ασφαλή τρόπο το μετάλλιό του και θα πρέπει να αποχωρήσει σε εύλογο χρόνο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει το πρωί του Σαββάτου 22/8 και ώρες 10.00-13.00 στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου ‘Ήλιδας στην Αμαλιάδα που βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα και Κανάρη.
Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρες 18.00-20.00 στον προαύλιο χώρο του μουσείου στο χωριό Φολόη.
Το πρωί της Κυριακής 23/8 και ώρες 07.00-09.00 στον προαύλιο χώρο του μουσείου στο χωριό Φολόη για την διαδρομή των 20 χιλιομέτρων και στο κοινοτικό γραφείο του χωριού Φολόης για την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων.

Κατά την διάρκεια της προσέλευσης των αθλητών για την παραλαβή των bib numbers, όπως και την ημέρα του αγώνα, θα υπάρξει θερμομέτρηση με φορητό θερμόμετρο. Αν βρεθεί αθλητής με αυξημένο πυρετό και πάνω από το επιτρεπτό όριο, θα του ζητηθεί να αποχωρήσει από τον χώρο και θα του επιστραφεί το ποσόν της συμμετοχής του. Για τις επόμενες ενέργειές του, θα λάβει πληροφορίες από τον γιατρό του αγώνα και θα αποχωρήσει από τον χώρο, αμέσως μετά.

Κατά την παραλαβή των αριθμών και αναμνηστικών δώρων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας συμφώνα με τα μέτρα που ισχύουν σε παρόμοιους χώρους εξυπηρέτησης ενώ απαραίτητη είναι και η χρήση μάσκας . Επίσης στην γραμματεία θα υπάρχει και αντισηπτικό gel για να χρησιμοποιούν οι αθλητές κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρησή τους.

Στον χώρο της γραμματείας θα προσέρχονται αποκλειστικά και μόνο οι αθλητές.
Όλοι οι συμμετέχοντες κατά την παραλαβή του αριθμού τους υποχρεούνται να συμπληρώσουν το δελτίο καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα αλλιώς δεν θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Η συμπλήρωση του Δελτίου είναι επιβεβλημένη.
Τέλος θα ήταν βοηθητικό όσοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ως ημέρα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής το Σάββατο ( πρωί – απόγευμα ) προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στην γραμματεία το πρωί της Κυριακής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Οι αθλητές κατά την άφιξη τους στους σταθμούς τροφοδοσίας είναι απαραίτητο να κάνουν χρήση του αντισηπτικού gel που θα τους διαθέτει η διοργάνωση, ταυτόχρονα θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, να ελαχιστοποιηθεί η επαφή αθλητών με τους πάγκους και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία και υδροδοσία τους.

Έτσι, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει το δικό του κύπελλο πολλαπλών χρήσεων, που συνίσταται να είναι σκληρού τύπου για πρακτικούς λόγους. Για τη διανομή των σνακς, θα χρησιμοποιείται ατομική συσκευασία για τον κάθε την οποία οι εθελοντές θα γεμίζουν με ασφαλή τρόπο.
Τέλος, σαφώς και συνιστάται η μεταφορά τροφίμων από τους ίδιους τους αθλητές στα σακίδιά τους, εφόσον οι ίδιοι αισθάνονται ανασφάλεια γενικότερα από τη διαδικασία της διοργάνωσης.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας και ο Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Αμαλιάδας θα υποστηρίξουν το γεγονός, προσφέροντας με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους και κάτω από τις ιδιαιτερότητες που δημιουργούν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Ως άτομα με ειδική εκπαίδευση, γνωρίζουν οι ίδιοι πώς θα διαχειριστούν την περίσταση, καλύτερα από την διοργάνωση του αγώνα.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ
Η τελετή απονομών θα γίνει σπαστά, συνοπτικά και σε δύο φάσεις (άνδρες-γυναίκες) για την αποφυγή συνωστισμού. Η τελετή των ανδρών θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και των γυναικών στις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Καλούμε τους αθλητές που θα είναι παρόντες ως θεατές, να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, μέχρι την τελετή λήξης του αγώνα.

ΘΕΑΤΕΣ – ΣΥΝΟΔΟΙ
Απαγορεύεται η συνάθροιση θεατών την ώρα της εκκίνησης των αθλητών! Οι συνοδοί των αθλητών, μπορούν να τους συνοδεύσουν μέχρι τον ευρύτερο χώρο της εκκίνησης και μετά να σταθούν κατά μόνας σε διάφορα σημεία της διαδρομής, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X