fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Τι απαντούν οι διοργανωτές των αγώνων για τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η ΓΓΑ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (δείτε ΕΔΩ) έφερε ξανά τα πάνω κάτω στο ήδη βεβαρυμένο αθλητικό τοπίο, λόγω του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής επικρατεί μία σύγχυση για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες και με ποιες προϋποθέσεις, από τη στιγμή που η κυβερνητική ανακοίνωση εξηγεί ότι ένας πολύ περιορισμένος αριθμός αθλητών που θα συμμετέχουν σε κάθε αγώνα, θα είναι και αυτός που θα επιτρέπεται για τη διεξαγωγή του εκάστοτε event.

Οι διοργανωτές από τη πλευρά τους, μετά και από τη χθεσινή απρόβλεπτη εξέλιξη, έσπευσαν να απαντήσουν – ανακοινώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι για τους αγώνες τους.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια επιτροπή του Ioannina Lake Run ανακοίνωσε:

«Μετά την απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία ορίζει ότι καθορίζεται όριο 100 ατόμων (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό) στις αγωνιστικές δραστηριότητες εκτός σταδίου ακόμη και σε περιοχές που δεν εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα ή ανήκουν στην κατηγορία αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, είμαστε αναγκασμένοι να «παγώσουμε» τις εγγραφές, εν αναμονή λήψης οριστικών αποφάσεων για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα και υπό ποια μορφή ή συνθήκες.

Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα, βρισκόμαστε εν αναμονή διευκρινίσεων από τη ΓΓΑ και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις.

Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργεί αυτή η εξέλιξη, ωστόσο είναι αντιληπτό ότι δεν αποτελεί δική μας επιλογή, αλλά είναι μια απόφαση της πολιτείας, την οποία αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε, αν και από την πλευρά μας είχαμε φροντίσει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφάλιζαν έναν αγώνα με αυστηρή τήρηση του εγκεκριμένου από την ίδια Επιτροπή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.

Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διεξαγωγής του αγώνα, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα μεριμνήσουμε για εναλλακτικές επιλογές που θα σας ανακοινωθούν σύντομα».

Από τη πλευρά τους οι διοργανωτές του Imittos Epic Trail ανακοίνωσαν:

«Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΓΓΑ την 1η Σεπτεμβρίου σε ότι αφορά τους αγώνες του Υμηττού ισχύουν τα ακόλουθα:
1. Πρόκειται για 2 διαφορετικές διαδρομές σε δύο διαφορετικές ημέρες.
2. Είναι αγώνες βουνού και όχι δρόμου
3. Οι εκκινήσεις είναι ατομικές και κατά βούληση άρα σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να υπάρξει συγκέντρωση άνω των 15 – 20 ανθρώπων στην εκκίνηση ή και ακόμα λιγότερων κατά μήκος των διαδρομών.
4. Η διανομή τωn αριθμών και chips θα γίνει τις 20 ημέρες πριν τους αγώνες με το αυτόματο μηχάνημα διανομής της Chronolog.


Ως εκ των παραπάνω η διαδικασία εγγραφών συνεχίζεται κανονικά και οι αγώνες μας προχωράνε βάση του αρχικού σχεδιασμού χωρίς αλλαγές. Έχουμε ανακοινώσει ήδη την πολιτική μας για επιστροφή χρημάτων και μη αναβολής. Όλα προχωράνε βάση του σχεδιασμού μας. Όπως εμείς σχεδιάσαμε και προβλέψαμε, ελπίζουμε να κάνει κάτι παρόμοιο και η πολιτεία που αλλάζει αποφάσεις κάθε μέρα… και απομένουν αρκετές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

Οι διοργανωτές του Granitis Trail Running εξέδωσαν ανακοίνωση που συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη μη μετάδοση του COVID-19.
Σε περίπτωση απαγόρευσης κρατικής εντολής η διοργάνωση αμέσως θα ανακοίνωση την ακύρωση του αγώνα.
Τα μέτρα προφύλαξης είναι τα εξής:
Α) Ο αγώνας των 21 χλμ θα ξεκινήσει στις 10:00 ακριβώς.
Β) Ο αγώνας των 9 χλμ θα ξεκινήσει στις 10:15 ακριβώς.


Γ) Όλοι οι αθλητές θα φέρουν μάσκα προστασίας κατά την εκκίνηση των αγώνων την οποία θα έχουν προμηθευτεί οι ίδιοι και επίσης θα την ξανά τοποθετούν στο πρόσωπο τους στους σταθμούς τροφοδοσίας.
Δ) Οι εθελοντές των σταθμών τροφοδοσίας θα φέρουν μάσκες προστατευτικές και γάντια καθώς θα υπάρχει και αντισηπτικό με γάντια μιας χρήσης για τους αθλητές.
Ε) Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα έχουν ατομικά είδη τροφίμων.
ΣΤ) Όλοι οι αθλητές θα φέρουν το προσωπικό τους υδροδοχειο και οι εθελοντές θα γεμίζουν το υδροδοχειο τους από τα εμφιαλωμένα νερά.
Παρακαλούμε για την σύνεση και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας των συμμετεχόντων.
Καλή αντάμωση»..

Τέλος, οι διοργανωτές του Lost Trail ανακοίνωσαν για τον αγώνα τους:

«ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ LOST TRAIL !!!
Λιτόχωρο, 2 Σεπτεμβρίου 2020
Η οργανωτική ομάδα του “Salewa Lost Trail” ενημερώνει τους φίλους αθλητές που δήλωσαν ήδη συμμετοχή ή προτίθενται να δηλώσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά, όπως προγραμματίστηκε από πέρυσι ακόμα! Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να επιβεβαιώνουμε κάθε λίγες ημέρες το αυτονόητο, οφείλουμε όμως να το πράττουμε, καθώς οι εξελίξεις το επιβάλουν (μόλις χθες κυκλοφόρησε σχετική ανακοίνωση-οδηγία από την ΓΓΑ, η οποία δεν μας αφορά ωστόσο).
Σε σημερινή μας δια ζώσης επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, λάβαμε την αυτονόητη απάντηση εκ μέρους των αστυνομικών αρχών: εφόσον δεν δημιουργείται συγκέντρωση μεγαλύτερη των 50 ατόμων, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να διοργανώσουμε τον αγώνα μας. Σημειώνουμε πως το Lost θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο πρωτόκολλο όπως το Mythical τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που τονίσαμε στην σημερινή μας επικοινωνία με τις Αρχές. Αυτό περιλαμβάνει ατομικές εκκινήσεις με φθίνουσα σειρά δυναμικότητας και αρκετά ακόμα μέτρα, που αποκλείουν τον συγχρωτισμό των αθλητών.


Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τη συμπλήρωση των 150 συμμετοχών αυστηρά!
Σε περίπτωση καθολικού lockdown στη χώρα, εξέλιξη απευκταία, η διοργάνωση θα επιστρέψει πίσω στους αθλητές το ποσό που δεν έχει ήδη διατεθεί σε κόστη του αγώνα.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, εργαζόμαστε πάντα με διάθεση και πάθος να υλοποιούμε τα κοινά μας οράματα.
Η Οργανωτική Ομάδα
Salewa Salewa Greece».

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X