fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Τριήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια της Τήνου

“Εξορμώ” σημαίνει προχωρώ, ενεργώ, δρω αλλά και ευκαιρία για αναζήτηση νέων εμπειριών. Ελάτε να γνωρίσουμε το μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών, τις Κυκλάδες, μέσα από τη ματιά της One Foot Forward. Πάμε να γνωρίσουμε την Τήνο, αλλιώς…

 

Ελάτε να γνωρίσουμε το ανεξερεύνητο νησί του Αιόλου, το “χειροποίητο νησί” όπως το χαρακτήρισε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, που θα μας μαγέψει με τη μοναδική πολιτιστική του κληρονομιά, την αρχιτεκτονική των χωριών, την άγρια φυσική ομορφιά του και τη γαστρονομική του παράδοση.

Πατρίδα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Νικηφόρος Λύτρας, o Ιωάννης Φιλιππότης και ο Γύζης, με το μεγαλύτερο κέντρο μαρμαρογλυπτικής στην Ελλάδα, με τα δεκάδες καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με πάνω από 600 περίτεχνους και επιβλητικούς περιστεριώνες και ξερολιθιές να στολίζουν όλο το νησί, η Τήνος είναι ένα υπαίθριο έργο τέχνης και πολιτισμού που αξίζει να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η One Foot Forward μας προσκαλεί σε ένα τριήμερο πεζοπορίας, πολιτισμού και γαστρονομίας για να γνωρίσουμε την πραγματική ταυτότητα αυτού του αυθεντικού νησιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις απολαυστικές πεζοπορίες στα βασικά σημεία του νησιού, εξερευνώντας την Κεντρική και Βόρεια Τήνο. Ο βαθμός δυσκολίας κυμαίνεται από “Εύκολο” έως “Μέτριο” και οι τρεις πεζοπορίες είναι κατάλληλες και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Η εξόρμηση ξεκινάει από την Παρασκευή το πρωϊ στις 11.00 και τελειώνει την Κυριακή στις 17.00.
Πιο συγκεκριμένα:
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου: Άφιξη στην Τήνο. Επίσκεψη / Ξενάγηση στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και στα μουσεία και εκθέσεις του Ιδρύματος.
Απογευματινή Πεζοπορία στα χωριά Κάμπος, Ταραμπάδος, Χατζιράδος, Κτικάδος με τερματισμό στηn Χώρα.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου: Εξόρμηση στη Βόρεια Τήνο. Πεζοπορία με στάσεις για μπάνιο στα χωριά Πλατιά – Καραμπούσα – Πάνορμος- Πύργος. Επίσκεψη στο μουσείο Μαρμαροτεχνίας.
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου: Επίσκεψη στο Κάστρο του Ξώμπουργκου. Πεζοπορία στα χωριά Κτικάδος, Βωλάξ, Αγάπη. Αναχώρηση το απόγευμα.

 

Η διαμονή θα γίνει στο Aeolos Bay σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια και περιλαμβάνει πρωινό. Κατά τη διάρκεια των πεζοποριών κάνουμε πικνικ που προμηθευόμαστε κάθε ημέρα με τοπικά προϊόντα που τα συνοδεύουμε όπως πάντα με τις λιχουδιές της Better Life Foods.
To δείπνο είναι ελεύθερο στη Χώρα την Παρασκευή το βράδυ, και στα Υστέρνια το Σάββατο το βράδυ.
Μετακινήσεις με minivan ή minibus αναλόγως των συμμετοχών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ ή να επικοινωνήσετε με το 6937236362 ή στο e-mail info@onefootforward.gr

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Κόστος για όσους ταξιδεύουν από Ραφήνα:
Early Bird έως και 13 Σεπτεμβρίου: 190€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
από 14 Σεπτεμβρίου 220€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Κόστος για όσους ταξιδεύουν από Άνδρο:
Early Bird έως και 13 Σεπτεμβρίου: 160€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
από 14 Σεπτεμβρίου 195€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

(αν θέλετε να φτάσετε στην Τήνο, Παρασκευή βράδυ και να παραλείψετε τις δράσεις της ημέρας επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε το αντίστοιχο κόστος, καθώς και αν θέλετε μονόκλινο)

Περιλαμβάνει:

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα
2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Μεταφορές εντός νησιού
3 πεζοπορίες με συνοδό/ξεναγό
Σνακς από την Better Life Products
Eίσοδοι σε μουσεία
Πρώτες Βοήθειες
Ψηφιακές Φωτογραφίες
Φόρους και ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει:

Μεταφορά προς/από λιμάνι Ραφήνας
Γεύματα (εκτός πρωινού)
Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X