fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

8οι Αγώνες «Nuventi Races»: Σήμα κατατεθέν στο Παλαιό Φάληρο

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στον Φλοίσβο του Π. Φάληρου τους 8ους Αγώνες «Nuventi Races» με Κολύμβηση Open Water 1 και 3Κ, Aquathlon Sprint και ΣκυταλοδρομίαAquathlon Sprint. Οι αγώνες τελούν υπό τη αιγίδα της Ε.Ο.ΜΟ.Π.

Μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας και με εύκολη πρόσβαση για όλους, το Π. Φάληρο και οι αγώνες Nuventi Races αναδεικνύονται στο αθλητικό ραντεβού της ευρύτερης περιοχής σε μια δύσκολη περίοδο. Οι διαδρομές περνούν από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου. Η διαδρομή τρεξίματος θα κλείσει στην κυκλοφορία πεζών με ταινία σήμανσης και θα είναι σε 5 γύρους του 1 χλμ μέσα στο Πάρκο Φλοίσβου όπως στον παρακάτω χάρτη.

Οι αγώνες Nuventi Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές (ερασιτέχνες, elite, masters, βετεράνους) και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στους αγώνες των πιο μεγάλων αποστάσεων ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στους αγώνες των πιο μικρών αποστάσεων. Όλα υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια τηρώντας βέβαια όλοι τους υγειονομικούς κανόνες και οδηγίες!

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

ΑΓΩΝΕΣ

Ατομικοί

• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ

• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ

• Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 1 χλμ

• Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 3 χλμ

• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

Ομαδικός

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ). Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι 50 αθλητές του ατομικού αγωνίσματος Aquathlon.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

• Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+

• Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

• Ανδρών Κολύμβηση Open Water 1 χλμ: 14-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+

• Γυναικών Κολύμβηση Open Water 1 χλμ: 14-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

• Ανδρών με wetsuit: γενική κατάταξη

• Γυναικών με wetsuit: γενική κατάταξη

•• Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 6 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται σύμπτυξη κατηγοριών. Παράδειγμα: Η 40-49 με 6 αθλητές, η 50-59 με δύο και η 60+ με έναν θα γίνουν μια κατηγορία 40-60+.

Σκυταλοδρομίες Aquathlon:

• Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)

• Γυναικών

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Όσοι βραβευθούν στη γενική κατάταξη, δεν θα βραβευθούν και στις ηλικιακές κατηγορίες.

Όλοι οι αθλητές/ριες θα βραβευθούν με αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής κατά τον τερματισμό τους μόλις παραδώσουν το chip χρονομέτρησης.

Επιπρόσθετα, θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 10/10, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

16:00 – 16:30 Τεχνική ενημέρωση

16:00 – 20:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής (εκτός του chip χρονομέτρησης)

Κυριακή 11/10, Φλοίσβος Π. Φάληρο (στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου)

07:30 – 12:00 Γραμματεία αγώνων

07:30 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών Aquathlon

08:00 Εκκίνηση Aquathlon

09:45 Κολύμβησης Open Water 3 χλμ

11:00 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 1 χλμ

• Οι αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται στη Γραμματεία, αν χρειάζεται, και στους χρονομέτρες για την παραλαβή του chip 30 λεπτά πριν το αγώνισμα τους.

• Οι απονομές θα γίνουν μόλις είναι έτοιμα τα αποτελέσματα μετά από κάθε αγώνισμα.

• Αν οι συμμετοχές υπερβούν τις 50 ανά αγώνισμα κολύμβησης, οι διοργανωτές θα εξετάσουν τη διεξαγωγή δεύτερης σειράς 3 χλμ στις 11:45 και 1 χλμ στις 13:00.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

• Κολύμβηση http://bit.do/swim-OWS

• Aquathlon http://bit.do/swim-OWS, http://bit.do/runAquathlon

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παραλία Φλοίσβου

Τριγωνική διαδρομή 1.000 μ οριοθετημένη με μεγάλες σημαδούρες και με κατεύθυνση αριστερόστροφη.

ΤΡΕΞΙΜΟ

5 χλμ πέντε γύροι του 1 χλμ μέσα στο Πάρκο Φλοίσβου (για την ακρίβεια 1.074 μ ανά γύρο) με κατεύθυνση αριστερόστροφη.

Η διαδρομή είναι επίπεδη, παραλιακή και θα κλείσει στην κυκλοφορία πεζών με ταινία σήμανσης.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Η θάλασσα του Π. Φαλήρου και των αγώνων είναι κατάλληλη για κολύμβηση βάσει εγκύρων μετρήσεων των υδάτων θαλάσσης και μικροβιολογικών αναλύσεων από διαπιστευμένα εργαστήρια http://bit.do/Katalilotita-Idaton

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του Aquathlon θα βρίσκονται παραλιακά στον Φλoίσβο.

2. Η εκκίνηση των αγώνων Κολύμβησης Open Water και του Aquathlon θα δοθεί μέσα στη θάλασσα (waterstart) κοντά στην προκυμαία της παραλίας Φλοίσβου. Η διοργάνωση θα ανακοινώσει πότε θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι αθλητές στην παραλία και πότε θα εισέλθουν στον αγωνιστικό στίβο για την εκκίνηση. Κατά τη συγκέντρωση των αθλητών στην παραλία, θα πρέπει να δηλωθούν όσοι φορούν στολή (wetsuit).

Στην κολύμβηση Aquathlon, δεν επιτρέπεται η χρήση στολής (wetsuit) όταν η θερμοκρασία νερού είναι πάνω από 22 °C.

Όλοι πρέπει να περνούν από τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο εκτός από την τελευταία σημαδούρα πριν τερματίσουν που θα πρέπει να την περνούν με τον δεξιό.

Ο αριθμός ΒΙΒ μπορεί να αναγράφεται με σκούρο μαρκαδόρο στον δεξιό ώμο ή για wetsuit στο σκουφάκι για όποιο κολυμβητή ή ακουαθλητή επιθυμεί. Όλοι πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης στον αστράγαλο.

Οι κολυμβητές σε κάθε γύρο θα περνούν από σημείο ελέγχου για καταγραφή.

Βοηθητικά μέσα, όπως πέδιλα και αναπνευστήρες, θα επιτραπούν αλλά οι αθλητές θα εξαιρεθούν από την κατάταξη. Σημαδούρες ασφαλείας και mp3 επιτρέπονται.

3. Για την καλύτερη ασφάλεια της κολύμβησης και όπως συμβαίνει διεθνώς θα υπάρχει χρονικό όριο 18′ για τα πρώτα 500 μ. Σε περίπτωση που κάποιος υπερβεί το όριο, θα πρέπει να παραδώσει το chip χρονομέτρησης και να ανέβει στο σκάφος του ναυαγοσώστη ή να εξέλθει από το νερό στην πλησιέστερη στεριά. Το παραπάνω χρονικό όριο κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των κολυμβητών κατόπιν συνεργασίας των διοργανωτών, της Lifeguard Hellas και του Λιμεναρχείου.

4. Στο τρέξιμο, οι αθλητές πρέπει να φορούν μπλούζα ή trisuit και ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο μπροστά μέρος του σώματος, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει ποινή 3 λεπτών.

5. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τις στροφές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι αθλητές μπορούν εύκολα να ξέρουν τους γύρους τους αρκεί να έχουν έναν απλό μετρητή απόστασης ή ρολόι (χρόνος γύρου Χ αριθμό γύρων).

6. Tα chip χρονομέτρησης θα δίνονται από τους χρονομέτρες 30 λεπτά πριν από κάθε αγώνισμα ώστε να περιορίσουν τις απώλειες chip και θα συλλέγονται αμέσως μετά τον τερματισμό.

7. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο κουτί της ομάδας με τον κάθε αθλητή να δίνει το chip χρονομέτρησης στον επόμενο.

8. Παρακαλούμε μην πετάτε πλαστικά ή απορρίμματα κάτω καθώς θα υπάρχει ποινή 3 λεπτών σε περίπτωση ρίψης (penalty for littering).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΓΩ COVID-19

• Με ευθύνη των αθλητών τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις των 2 μέτρων κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Σε περίπτωση προσπέρασης αποφεύγεται η επαφή.

• Στη ζώνη αλλαγής, οι αθλητές τηρούν τις ελάχιστες αποστάσεις των 2 μέτρων.

• Στο τρέξιμο, οι αθλητές συστήνεται να αγωνίζονται με αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων πίσω από άλλο αθλητή, ή διαγώνια στο πλάι με 2 μέτρα μεταξύ τους.

• Δεν επιτρέπεται σε μέλη οικογενειών των συμμετεχόντων αθλητών και σε θεατές να βρίσκονται στους χώρους της διοργάνωσης ή να πλησιάζουν τους αθλητές/τριες σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων, σε σημεία του αγωνιστικού χώρου ή πλησίον του χώρου του αγώνα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

https://goo.gl/z5bnfJ

Πιο κοντά είναι η στάση λεωφορείων Φλοίσβος και μετά η στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική με chip. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου σε κάθε γύρο τρεξίματος και στις αναστροφές.

Τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιευθούν στη σελίδα της Nuventi στο Facebook και στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link http://bit.do/IpDil2020. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε το δελτίο καταγραφής που θα βρείτε στο link http://bit.do/DeltioKatagrafis. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση και το δελτίο καταγραφής συμπληρωμένα καθώς και τη βεβαίωση πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events ή να την αποστείλει με το γνήσιο της υπογραφής του. Τα παραπάνω ισχύουν για κάθε μέλος ομάδας σκυταλοδρομίας.

Οδηγίες για να συμπληρώσετε και υπογράψετε ένα αρχείο pdf χωρίς εκτύπωση από το smartphone υπάρχουν στο https://youtu.be/lvOQI0kJFIA.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το Team Εθελοντών μας θα δώσει δυναμικό παρόν με θετική ενέργεια όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις μας για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμβάλουμε όλοι στη δράση «Αθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσουμε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός ΒΙΒ κλπ. εκτός του chip) θα γίνει το Σάββατο 10/10 και ώρες 16:00-20:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (δίπλα στη στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα του πρώτου ορόφου δίπλα στο κολυμβητήριο στην κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Κατ’ εξαίρεση, αν κάποιοι διαμένουν εκτός Αττικής ή δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 11/10 και ώρες 7:30-12:00 πμ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/10 και ώρες 16:00-16:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (δίπλα στη στάση τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα του πρώτου ορόφου δίπλα στο κολυμβητήριο στην κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε τυχόν ερωτήματά σας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Μετάλλιο αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμός ΒΙΒ, μπλούζα αγώνων, ενυδάτωση, μπανάνα. Δεν θα δοθούν σκουφάκια κολύμβησης.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν οι χορηγοί και υποστηρικτές μας. Στους προηγούμενους αγώνες μας, είχαμε εξασφαλίσει πλούσιες παροχές όπως: ισοτονικό/ενεργειακό ποτό, μπάρα δημητριακών, τορτίγια με 5 λαχανικά, pasta μακαρονάδα αποκατάστασης και sushi(πριν την απονομή των μεταλλίων) καθώς και υπηρεσίες security. Μείνετε συνδεδεμένοι καθώς θα ανακοινώνουμε τυχόν παροχές των χορηγών μας στις σελίδες των αγώνων στο Facebook. Παρακαλούμε κάνετε “Like” στις δημοσιεύσεις μας για τους Επίσημους Υποστηρικτές μας καθώς είναι σημαντικό να βλέπουν την ανταπόκρισή σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις ηλεκτρονικές εγγραφές των αθλητών/τριών. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link:

https://forms.gle/Ke7gqWTM6YNaDfEd9 (για να μπείτε στη νέα φόρμα απαιτείται να έχετε λογαριασμό Google, αν δεν έχετε λογαριασμό, ανοίξτε εύκολα στη σελίδα google.com βάζοντας ένα όνομα χρήστη/username και έναν κωδικό/password).

Για εγγραφή και πληρωμή έως και 6/10:

• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 20 ευρώ

• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ

• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 25 ευρώ

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 35 ευρώ

•• Για εγγραφή ενός αθλητή σε δύο αγωνίσματα του προγράμματος που δεν συμπίπτουν, ισχύουν μείον 5 ευρώ συνολικά χωρίς δεύτερο μπλουζάκι.

Για εγγραφή και πληρωμή από 7/10 έως και 9/10:

• Κολύμβηση Open Water 1 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ

• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 30 ευρώ

• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 30 ευρώ

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 45 ευρώ

•• Για εγγραφή ενός αθλητή σε δύο αγωνίσματα του προγράμματος που δεν συμπίπτουν, ισχύουν μείον 5 ευρώ συνολικά χωρίς δεύτερο μπλουζάκι.

Παρακαλούμε αποφύγετε την εγγραφή σας στις 10/10 και κατά την ημέρα των αγώνων. Για εγγραφή και πληρωμή στις 10 ή 11/10 εάν υπάρχει διαθεσιμότητα και για περιορισμένο αριθμό θέσεων:

• Κολύμβηση Open Water 50 ευρώ

• Aquathlon 80 ευρώ

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 90 ευρώ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 9/10 για περιορισμένο αριθμό αθλητών.

Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και την Τρίτη 6/10.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, έχει προστεθεί η Alpha Bank και η Eurobank.

ALPHA BANK

IBAN: GR6001401180118002002020880

EUROBANK

IBAN: GR1902600350000130200773937

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: NUVENTI

• Το ονοματεπώνυμο σας πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στην αιτιολογία/περιγραφή του καταθετηρίου αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σε περίπτωση αναβολής ή ακύρωσης των αγώνων όπως αναφέρεται παραπάνω, οι εγγραφέντες θα έχουν την επιλογή να λάβουν πίσω το ποσό συμμετοχής τους ή να μεταφέρουν την εγγραφή τους για επόμενη διοργάνωση Nuventi Races κατόπιν email που θα αποστείλουν με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τους. Συνιστάται οι εγγραφέντες να αποστείλουν λογαριασμό Alpha Bank ή Eurobank ώστε να μην χρεωθούν έξοδα μεταφοράς από άλλες τράπεζες.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί ή να διορθωθεί από τους διοργανωτές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέλιος Χάσικος, Ph.D.

nuventi@yahoo.com

Τηλ. 6944698981 (για τυχόν επείγουσες ερωτήσεις)

•• Παρακαλούμε κάνετε “Like” και “Follow” τη σελίδα Nuventi και τη σελίδα της εκδήλωσης για τους αγώνες στο Facebook για να βεβαιωθείτε ότι θα λαμβάνετε όλες τις σημαντικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις σχετικά με τους αγώνες. Μείνετε συνδεδεμένοι.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X