fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Προκήρυξη 7ου «CORFU OLD TOWN TRAIL»

Το «Corfu Mountain Trail», ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ, συνδιοργανώνουν τον 7ο αγώνα πόλης «CORFU OLD TOWN TRAIL» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Οκτώβρη 2020.


Η οργανωτική ομάδα του Corfu Mountain Trail, με μακρά εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών διαδρομών στην Κέρκυρα, διοργανώνει την αθλητική συνάντηση της παλιάς πόλης, για έξι συνεχόμενα χρόνια. Το Urban Trail περιλαμβάνει επιλεγμένες διαδρομές, μέσα στον αρχιτεκτονικό ιστό της παλιάς πόλης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων και φορέων.

Με αφετηρία τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου και τερματισμό το φημισμένο «Λιστόν», το πρόγραμμα περιλαμβάνει: περιπατητική διαδρομή 6.5 χιλιομέτρων και αγώνες δρόμου 6.5 και 14 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Η συμμετοχή για το «OLD TOWN TRAIL» 14χλμ. θα είναι 15€ και για το “QUICK OLD TOWN TRAIL” 6 χλμ. θα είναι 10€. Και για τις δύο διαδρομές το κόστος συμμετοχής θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και συμπεριλαμβάνει μπλουζάκι finisher, χρονομέτρηση και snack τερματισμού.

• Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε και στο: corfumountaintrail.com.

• Για τις εγγραφές σας πατήστε ΕΔΩ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα του www.corfumountailtrail.com έως τις 5  Οκτωβρίου, ενώ στο χώρο της εκκίνησης δεν θα γίνουν εγγραφές.

Η διαδρομή

Αυτή είναι η έκδοση πόλεως, ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) απόστασης 14χλμ και 6χλμ. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στο δημαρχείο San Giacomo και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο παλάτια (Ασιατικής τέχνης και Μον Ρεπό).

Συγκεκριμένα μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου, διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και μας οδηγεί στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης. Περνάει την γνωστή και ως Καρντελάκουες, έχοντας κάτω αριστερά μας την εβραϊκή συνοικία, με πορεία  προς το Δημαρχείο (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό) και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια.

Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Επίσης στον ιστορικό χώρο θα δούμε την παλιά έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Αντάμου (Φρειδερίκου Άνταμς) μεταγενέστερα (μετά την ένωση) παραχωρημένη στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και νυν μουσείο.

Επιστρέφουμε από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και μπαίνουμε στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα. Αφού περιηγηθούμε εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνάμε από τον κήπο του λαού, το περιστύλιο των ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το βενετσιάνικο πηγάδι, και τέλος η Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων. Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO τερματίζουμε στο φημισμένο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συμμετέχουν περίπου 200 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2014.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές 6 και 14 χιλιομέτρων και σε 20 διαφορετικά σημεία των διαδρόμων θα υπάρχουν χαρούμενες, διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις, στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική μας παράδοση και τέχνη.

Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10
17.00 -2100  Παραλαβή αριθμών   στον κήπο του λάου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10
17:00 Εκκίνηση αγώνα
18:00 Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή
20.30 Τελευταίος αθλητής

17:30 Ο Περίπατος 6χλμ σε συνεργασία με ορειβατικό σύλλογο Κέρκυρας στην διαδρομή των 6χλμ με ξενάγηση στα μνημεία δωρεάν
18:30 Απονομές – Τελετή Λήξης

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X