Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Εντός των ημερών η οριστική απόφαση – Απίθανο σενάριο η διεξαγωγή του

Το μεγαλύτερο και κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, περνάει τις δυσκολότερες ώρες του, μιας και η οργανωτική επιτροπή του θεσμού, μετά τα τελευταία αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα, καλείται να πάρει άμεσα την τελική απόφασή της.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Κώστα Ασημακόπουλου στο sports3.gr, τις τελευταίες ημέρες, όλοι όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση του Μαραθωνίου, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής της τελικής απόφασης της κυβέρνησης, η οποία προφανώς και θα βασίζεται στην τεκμηρίωση των λοιμοξιωλόγων του ΕΟΔΥ, όπως έχει γίνει και σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις από τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και ξέσπασε η κρίση.

Είναι γεγονός, ότι με τα ημερήσια κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, να φέρνουν και πάλι στα όρια τις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς, η κυβέρνηση πλέον συζητάει το ενδεχόμενο μερικής ή και ολικής καραντίνας, και ο ΣΕΓΑΣ απειλείται από την “επίθεση” του κορονοϊού.

Παρότι, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του sports3.gr, οι διοργανωτές μαζί με τους χορηγούς εργάστηκαν σκληρά για να καταθέσουν ρεαλιστικά εναλλακτικά σενάρια για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου, εντούτοις η περίπτωση να γίνει ο 38ος Αυθεντικός στις 8 Νοεμβρίου, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί, είναι πλέον ένα απίθανο σενάριο.

Σε λίγες μέρες η οριστική απόφαση

Σε κάθε περίπτωση μέσα στο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση κυβέρνησης – ΕΟΔΥ που θα κοινοποιηθεί άμεσα στον ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε να γνωρίζουν οι χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες και οι άμεσα εμπλεκόμενοι το τι μέλει γενέσθαι. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούν οι χιλιάδες δρομείς που έχουν ήδη εγγραφεί από το εξωτερικό και καθημερινά ζητούν να μάθουν πληροφορίες για την τύχη του αγώνα, ώστε να προγραμματίσουν όσο πιο έγκαιρα γίνεται, τις μετακινήσεις και τις διαμονές τους.

Οι επιπτώσεις

Η ενδεχόμενη ματαίωση της διοργάνωσης θα αποτελέσει αναπόφευκτα μια τεράστια οικονομική ζημιά για τον ΣΕΓΑΣ και τον ελληνικό κλασσικό αθλητισμό γενικότερα, με μεγάλο αντίκτυπο σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο προϋπολογισμός της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας είναι πιθανό να εκτροχιαστεί και την πιο κρίσιμη στιγμή να χάσει το μεγαλύτερο έσοδο του ετήσιου προϋπολογισμού της με ολέθριες συνέπειες, ενώ μεγάλη ζημιά θα επωμιστούν τα ξενοδοχεία και όλες οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, αθλητικών ειδών που υπολόγιζαν σε μια δόση “ανάσας” πριν το κλείσιμο της απελπιστικά δύσκολης χρονιάς.

 

• Πηγή: www.sports3.gr / Photo credit: Shooting Therapy

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X