fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

TihioRace Ultra Edition 2020: Δυνατοί και τολμηροί αθλητές και συντελεστές κέρδισαν το στοίχημα με τον εαυτό τους!

Το τριήμερο 24-27 Σεπτεμβρίου δόθηκαν οι εκκινήσεις για τους 2 ultra αγώνες της διοργάνωσής μας. To 3 UltraSummits TihioRace, αγώνας 215 χιλιομέτρων με 11.000μ. θετική υψομετρική και το Ultra TihioRace, αγώνας 65 χιλιομέτρων με 3.000μ. θετική υψομετρική.

 

Σε μια χρόνια δύσκολη για όλους μας λόγω του covid-19, πήραμε την απόφαση να προσπαθήσουμε και να προσφέρουμε σε όλους εσάς που αγαπάτε το ορεινό τρέξιμο και την περιπέτεια, μια άρτια διοργάνωση και ως προς τις παροχές αλλά και ως προς την ασφάλεια όλων.

Τα τερτίπια του καιρού (βλ. Ιανός) είχαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίσει να αλλάζουν τα σχέδια μας, αναγκάζοντας τον τεχνικό διευθυντή Λουκά Πρατίλα να κόψει μία από τις κορυφές και συγκεκριμένα την κορυφή της Γκιώνας (Πυραμίδα), μιας και είχε γίνει επικίνδυνα απρόσιτη. Παρόλα αυτά την Πέμπτη 24/09 και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, στο χωριό Δάφνο, στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης 12 έμπειροι αθλητές, σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το 3 UltraSummits TihioRace. Από την αρχή του αγώνα προπορευόταν ο Μωϋσής Φολτόπουλος με τον Φιλάρετο Μπούκη να κρατά μια σχετικά μικρή διαφορά τον 30 λεπτών στον πρώτο σταθμό, και τους Παύλο Κραγιόπουλο και Άλκη Μπο να ακολουθούν.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου όμως τα καιρικά δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν, έτσι λίγο μετά από την εκκίνηση του Ultra TihioRace στους Δελφούς και ενώ ο μεγάλος αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη, ξέσπασε δυνατή καταιγίδα σε όλη την περιοχή.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να πέφτει χαλάζι και κεραυνοί στα ψηλότερα σημεία, ενώ τα μικρά ρυάκια μετατράπηκαν σε χείμαρροι καθιστώντας τα απροσπέλαστα.

Η απόφαση της διοργάνωσης για ακύρωση του αγώνα ήταν μονόδρομος και χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλοι οι αθλητές από τα 65 χιλιόμετρα συγκεντρώθηκαν στον πρώτο σταθμό της Αγίας Ευθυμίας στο 18ο χλμ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τείχιο. Οι αθλητές των 215 χιλιομέτρων συγκεντρώθηκαν στον τελευταίο σταθμό Βραϊλα στο 178ο χιλιόμετρο και επίσης μεταφέρθηκαν με ασφάλεια πίσω στο Τείχιο.

 

Δύο από τους αθλητές του 3 UltraSummits Tihio Race, ο Παύλος Κραγιόπουλος και ο Άλκης Μπο, βρίσκονταν ήδη στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα τους στα Τρίκορφα και έτσι συνέχισαν παρέα περνώντας χέρι χέρι την γραμμή τερματισμού μετά από 51:46 ώρες, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Έτσι, τέσσερις δυνατοί και τολμηροί αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν και να κερδίσουν το στοίχημα με τον εαυτό τους.

  • 1η θέση Μωϋσής Φολτόπουλος σε 37:58
  • 2η θέση Φιλάρετος Μπούκης σε 42:41
  • 3η θέση Άλκης Μπο και Παύλος Κραγιόπουλος σε 51:46

Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και των δύο διαδρομών και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην διοργάνωση την δύσκολη ώρα.

Με τους αθλητές του Ultra TihioRace ανανεώθηκε το ραντεβού μας για τον αγώνα μας στις 10/10 Wolf’s race 53k μεταφέροντας την συμμετοχή τους.

Όσο για τους τολμηρούς των 215 χιλιομέτρων, αφήσαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το 2021, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν.

 

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας, μιας και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Συντελεστές: Λευτέρης Παρασκευάς, Ιωάννα Δρακάτου, Αλεξάνδρα Τσιατούρα, Γιάννης Αβούρης, Λουκάς Πρατίλας, Γρηγόρης Τσαλαφούτας, Γιάννης Κούτσικος, Γιώργος Χρυσικός, Πάνος Κανατάς.

Εθελοντές: Χαρά και Τάκης Χατζηιωάννου (Frozen Peaks), Θωμάς Καραϊνδρος, Χριστίνα Αδαμοπούλου, Γιάννης Αμπατζόγλου, Γεωργία Βλαχοδήμου, Γαλάτια Παξινού, Χρήστος Καραΐνδρος, Θοδωρής Ζέρβας, Σωτήρης Πανουργιά και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας.

Σταθμοί: «Μετερίζι» στον Αθ. Διάκο, «Ταβέρνα Κώτσουλας» στο Πολύδροσο, «Καταφύγιο ΔΕΦΝΕΡ» στον Παρνασσό, «Provence café» στην Αγία Ευθυμία

Χορηγοί: ΕΨΑ, Wefit, Anavasi, Etcetera Outdoor

 

 

 

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X