fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Ο ακούραστος δρομέας Κώστας Φλέβας έφτασε τους 300 τερματισμούς σε Μαραθωνίους!

Ο Κώστας Φλέβας δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση μαραθωνοδρόμου. Έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο, τον Αυθεντικό της Αθήνας το 2010, τον δεύτερό του στο Μάντσεστερ το 2013, και την ίδια χρονιά, συνέχισε με άλλους τρεις μαραθωνίους, στο Leicester, στο A 20 Paths n’ Downs Kent, στο Portsmouth Coastal και στο The 17th Caythorpe Canter. Κάπως έτσι, όπως έχει δηλώσει, ξεκίνησαν όλα…

• Επιμέλεια: Μάκης Σπυρόπουλος / Πληροφορίες: Ηρακλής Αθανασόπουλος, Δήμος Μπουλούκος

Ο Έλληνας δρομέας με τους περισσότερους μαραθωνίους στα πόδια του, ολοκλήρωσε τον πρώτο του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010, και αν και η πρώτη του συμμετοχή δεν του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις -καθώς τερμάτισε σε 6 ώρες και 8 λεπτά- αυτή τον ενθάρρυνε για να συνεχίσει να τρέχει μέχρι και σήμερα!

Μάλιστα, έχει δηλώσει, ότι ποτέ έως τότε δεν πίστευε ότι θα του άρεσε η ιδέα να τρέχει και δεν έβλεπε τον εαυτό του να τρέχει ξανά σε άλλον Μαραθώνιο. Πλέον, όμως, ανήκει στον Σύλλογο “100 Marathon Club” και λαμβάνει μέρος σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε μαραθωνίους στην Αγγλία όπου ζει μόνιμα από το 2011, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.

Όσο και αν το “ρεκόρ” Μαραθώνιων τερματισμών του φαντάζει εντυπωσιακό, αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, λένε ότι είναι άλλος ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που απλά έχει ως χόμπι του το τρέξιμο. Άλλωστε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο “Gazzetta Weekend Journal” έχει πει ότι «Για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο πόσους μαραθώνιους αγώνες έχω κάνει. Επ΄ουδενί δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι σπουδαίο. Για μένα είναι ένα χόμπι, ξεδίνω από την καθημερινότητα, κυρίως της δουλειάς μου και απολαμβάνω το ταξίδι. Μου αρέσει να επισκέπτομαι μέρη που δεν έχω ξαναπάει και να είμαι ένα με την φύση».

Ο ακούραστος Κώστας Φλέβας, συνεχίζει ακάθεκτος παρά τη πανδημία να διευρύνει το μοναδικό κατόρθωμά του. Μάλιστα, στις 26 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε τον 300ό τερματισμό του στον Causeway Coastal Marathon επάνω στην άμμο της Benone beach της Βόρειας Ιρλανδίας! Ο χρόνος του ήταν 4:11:35 και κατέλαβε την 21η θέση σε σύνολο 39 δρομέων. Το συγκεκριμένο δρομικό γεγονός προσέφερε ποικιλία αποστάσεων από τα 5χλμ έως και ultra. Ο μαραθώνιος διεξήχθη εξ ολοκλήρου επάνω στη δύσκολη, κινούμενη άμμο από την Benone έως το Magilligan Strand με επιστροφή στο αρχικό σημείο.

Ο 40χρονος Κώστας, μόνιμος κάτοικος του Reading, κατόρθωσε να ολοκληρώσει τους 300 τερματισμούς σε Μαραθωνίους εντός 10 ετών! Στην παραπάνω φωτογραφία είναι μαζί με τον 63χρονο Peter Ferris, φίλο και οικοδεσπότη του στην Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος έχει ολοκληρώσει περισσότερους από 600 μαραθωνίους!

Κατά τον ίδιο, η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για να συμμετέχεις σε μαραθωνίους, όσο το πως συντηρείς τον εαυτό σου, σχετικά με τη διατροφή σου και τον τρόπο ζωής σου. Υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με τη φυσική γυμναστική είναι υγεία, είτε αυτό είναι η μαραθώνια χιλιομετρική απόσταση ή κάποια μικρότερη. Είναι χορτοφάγος περισσότερο από 20 χρόνια, για ηθικούς λόγους προς τα ζώα, δίχως αυτό να τον έχει βοηθήσει απαραιτήτως στους αγώνες, όπως λέει, αλλά σίγουρα τον έχει βοηθήσει στις αντοχές του. «Όπως και να ΄χει, πραγματικά, χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να προτιμούν να τρέξουν, από το να κάθονται να βλέπουν τηλεόραση ή να παίζουν με τα κινητά» επισημαίνει.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X