fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Ο κορονοϊός κλείνει από την Τρίτη γυμναστήρια, εστίαση, θέατρα και cinema

Με τη δυσάρεστη αναφορά στα δύο παιδιά από τη Σάμο που έχασαν την ζωή τους ξεκίνησε το σημερινό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν για την τραγωδία που επέφερε ο εγκέλαδος στη γειτονική Σμύρνη.

H αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα μας και οι ανησυχίες των επιστημόνων που κάνουν λόγο για νέα επέλαση της πανδημίας με κίνδυνο να κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ρίξει στη μάχη με τον κορονοϊό το κλείσιμο όλων των χώρων εστίασης στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική και να θέσει ευρύτερο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αναμενόντουσαν να εξαγγελθούν από χτες, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με στόχο να διατηρηθούν ανοιχτοί οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας της χώρας τη σημαντική περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με αυτά, για τον επόμενο μήνα η Ελλάδα θα χωριστεί σε δύο ζώνες και όχι σε τέσσερις όπως είναι τώρα. Στην πρώτη θα ενταχθούν όλες οι περιοχές χαμηλής επικινδυνότητας, αυτές δηλαδή με λίγα κρούσματα (πράσινες και κίτρινες) και στην δεύτερη αυτές που παρουσιάζουν περισσότερα, όπως είναι για παράδειγμα η Αττική και η Θεσσαλονίκη (πορτοκαλί και κίτρινες).

Τα μέτρα της 1ης ζώνης – Επιτήρησης

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Τα μέτρα της 2ης ζώνης – Αυξημένου Κινδύνου

Στην ζώνη αυξημένου κινδύνου, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών χώρων άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού:
    Γυμναστήρια, καφέ, μπαρ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα
  • Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουγός στο διάγγελμά του «Για να το πω διαφορετικά, δεν μιλάμε για συνολικό “πάγωμα” της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς», ανακοινώνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα συνοδευτεί από ένα έκτακτο πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, που θα δοκιμαστούν από τους νέους περιορισμούς.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X