fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Μερούσης και Καραΐσκος στηρίζουν τον Γκελαούζο και δηλώνουν ότι δεν το βάζουν κάτω!

Δύο ακόμη κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι μας, ο Παναγιώτης Καραΐσκος και ο Χριστόφορος Μερούσης εκδήλωσαν με τις αναρτήσεις τους την στήριξή τους στον συναθλητή τους Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος πήρε άμεσα θέση αρνούμενος να αποδεχτεί την απόφαση ακύρωσης του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου, μόλις 6 ημέρες πριν την πραγματοποίησή του, αλλά δίνουν επίσης το δικό τους στίγμα για την αγάπη και το πάθος στο άθλημά τους που τους κάνει να συνεχίζουν με το κεφάλι ψηλά!

Ο Πετροπουλιώτης Πανελληνιονίκης πέρσι στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου 2020 Παναγιώτης Καραΐσκος δήλωσε:

«Με αφορμή των γεγονότων που συμβαίνουν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες που όλοι ξέρουμε, ήθελα να εκφράσω τη λύπη και τη στεναχώρια μου για την ματαίωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου (8/11/2020) που ανακοινώθηκε σήμερα.
Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά και δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση, αυτό που θέλω να εκφράσω από τη μεριά μου ως Πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της εθνικής ομάδας στίβου είναι να υπάρχει σεβασμός απέναντι στις προσπάθειες των αθλητών και πόσο μάλλον σε επίπεδο πρωταθλητισμού (χωρίς να παρεξηγηθεί αυτό) και οι αποφάσεις να παίρνονται από άτομα που έχουν και μια σχετική γνώση στο αντικείμενο.
Η λύπη μου είναι μεγάλη γιατί η προετοιμασία και οι θυσίες για ένα μαραθώνιο είναι μεγάλες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Εννοείται πως δεν θα σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπάω και να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι.
Καλή δύναμη σε όλους!».

Ο Χιώτης πρωταθλητής και νυν πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου, Χριστόφορος Μερούσης, υπογράμμισε συγκεκριμένα με την ανάρτησή του…

«Το παρόν απλά αποτελεί την στήριξή μου στους άξιους συναθλητές μου και πρωταθλητές Κώστα Γκελαούζο και Παναγιώτη Καραΐσκο και στα λεγόμενα τους. Τα είπαν όλα και οτιδήποτε άλλο προσθέσουμε εξαρτάται από το πόσο κουρασμένος, αγανακτισμένος ή στεναχωρημένος είσαι…
Μάθαμε και σήμερα για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν τα πιο απλά πράγματα στις εποχές μας… Το μόνο δεδομένο είναι ότι όσο πιο πολύ αγαπάς αυτό που κάνεις τόσο πιο πολύ μπορείς και επιβιώνεις σε αυτό και μέσα από αυτό. Σε αυτό το πάθος δεν υπάρχει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, όλοι όσοι βρισκόμαστε στους δρόμους και τα γήπεδα έχουμε το ίδιο κοινό πάθος για το τρέξιμο και τον αθλητισμό. Είχε πει ο Κώστας κάποια στιγμή μια εύστοχη, σωστή κουβέντα… εξοντωτική προετοιμασία! Για μένα πέρασε άλλη μια τέτοια και σίγουρα στενεύουν τα περιθώριά μου χρονιά με την χρονιά…
Όσο όμως καίει η φωτιά αυτή μέσα μας τίποτα δεν θα μας βάλει κάτω… πάντα πίστευα ότι οι δρομείς όλοι είναι φτιαγμένοι από τα πιο ανθεκτικά υλικά και έτσι είναι… θα τα λέμε στα ίδια γήπεδα, στους ίδιους δρόμους, στους ίδιους τόπους με ψηλά το κεφάλι πάντα!
Καλό κουράγιο σε όλους!».

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X