fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Εμείς οι δρομείς αιμοδότες

Δυο φορές το χρόνο (Ιούλιο και Δεκέμβριο) με πρωτοβουλία της Σούλας Διρέκη διοργανώνεται η καθιερωμένη πια εθελοντική αιμοδοσία για δρομείς. Πώς, πού και γιατί μας τα εξηγεί η ίδια η «ιδανική δρομέας», όπως μας την σύστησε, στο περσινό αφιέρωμα του iRun, o καταξιωμένος δημοσιογράφος και δρομέας, Παντελής Καψής:

«Η Σούλα, ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι ευθύνονται προσωπικά για να διορθώσουν ό,τι κακό συμβαίνει γύρω μας. Θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν όποιον υποφέρει, ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κοινωνίας. Πιστεύει ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά μόνο δεν θέλω…».

Όλα ξεκίνησαν από το τρέξιμο!

Όταν άρχισα να τρέχω, βρέθηκα με ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, μέρη και πιστεύω, που μας ένωνε το κοινό μας μυστικό. Η αγάπη για το τρέξιμο, το οποίο μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους και μας ενώνει. Είμασταν τόσοι πολλοί! Μα εμείς οι δρομείς, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας τον κόσμο μας! Και έτσι άρχισαν όλα…

Εκείνη την εποχή διάβασα ότι έχουμε πολύ μεγάλη έλλειψη αίματος, γιατί… ΆΚΟΥΣΟΝ, ΆΚΟΥΣΟΝ μας στέλνει αίμα η Ελβετία και επειδή χρωστάμε δεν μας στέλνουν! Απίστευτο! Εισάγουμε αίμα; Και χρωστάμε; Και εκεί; Ε, εμείς οι δρομείς θα το αλλάξουμε, είναι στο χέρι μας! Τελικά, δεν ήταν τόσο απλό, όσο θα έπρεπε να είναι. Η έλλειψη ενημέρωσης είναι τεράστια, αρκετή για να σταθεί αναστάλτικος παράγοντας στην προσφορά.

Ωστόσο, 20 αιμοδοσίες μετά, έχουμε μαζέψει περίπου 1000 φιάλες, όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε επηρεάσει και άλλους να ξεκινήσουν αιμοδοσίες. Θα έπρεπε όλοι να είμαστε αιμοδότες, να είναι αυτονόητο. Είναι τόσο απλό και τόσο καλό για την δική μας υγεία πρώτα απ’ όλα! Όλοι οι άνδρες μπορούν να δίνουν 4 φορές το χρόνο και όλες οι γυναίκες 3 φορές. Σε όλες τις αιμοδοσίες υπάρχει γιατρός που εξετάζει τον υποψήφιο δότη και αφού είναι ικανός και υγιής μόνο τότε θα δώσει αίμα.

Εμείς οι δρομείς βάζουμε στόχους…

Ξεκίνησε να μας λέει ένας από τους συχνούς εθελοντές δρομείς-αιμοδότες, ο Ροβέρτος Πελτιάν. Κι όταν δεν τους καταφέρνουμε πεισμώνουμε και ξαναπροσπαθούμε. Κι όταν τους πετυχαίνουμε ικανοποιούμαστε και νιώθουμε όμορφα. Εμείς οι δρομείς-αιμοδότες είμαστε μια ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια έχουμε στόχο να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη αίματος. Να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βγει από την χαμηλή θέση των χωρών της Ευρώπης σε ποσοστό εθελοντών αιμοδοτών. Γι΄ αυτό δύο φορές το χρόνο, οργανώνουμε αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Μεταξά. Μαζευόμαστε απόγευμα Τετάρτης, δίνουμε αίμα, φέρνουμε συγγενείς και φίλους, γελάμε, συζητάμε. Και για μένα αυτός ο στόχος είναι πιο σημαντικός από τους ατομικούς. Γιατί χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, δίνοντας λίγο από το χρόνο μας, βοηθάμε κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

Φέτος, είναι ακόμα πιο σημαντική η συμμετοχή σου!

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, το φιλόξενο Skipper’s, στην Μαρίνα Αλίμου θα στεγάσει τη σημαντικότερη συμμετοχή των δρομέων! Η ανάγκη για αίμα εν μέσω της πανδημίας είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της κατάστασης που επικρατεί, αφού ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες!

Εδώ, όμως, έρχονται δυναμικά οι Δρομείς Αιμοδότες για να βοηθήσουν στο πρόβλημα της έλλειψης αίματος. Φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται.
  • Η αιμοδοσία ξεκινάει στις 13.00 και θα ολοκληρωθεί στις 18.00. Ένα SMS 1 και έφτασες!
    Και αν σε αγχώνει η επιστροφή, ο γιατρός που θα βρίσκεται εκεί θα δίνει την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε όποιον έχει ανάγκη, αλλά και στους εαυτούς μας! ‘Οποιος δεν μπορεί να δώσει αίμα για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να παρακινήσει κάποιον φίλο του ή συγγενή που να μπορεί να δώσει.

Ραντεβού λοιπόν στις 2 Δεκεμβρίου στο Skipper’s, ανάμεσα στα κατάρτια των ιστιοπλοικών, με ξυλόσομπα, τσάι και… διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο!

• Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Σούλα Διρέκη στο: 6977469041

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X