fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Μήνυμα της προέδρου του ΑΟΝΜ για τη λήξη του αγώνα 1st VIRTUAL RUN

Κλείνει σήμερα η αυλαία για το 1ο Virtual Run που οργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την δωρεά οργάνων και την μεταμόσχευση. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ρούλα Αρκά, έδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Μια νεότευκτη Ομοσπονδία ΑΜΕΑ όπως η δική μας που εκπροσωπεί τον αθλητισμό των Νεφροπαθών και των Μεταμοσχευμένων, οφείλει την ύπαρξη της στα μέλη της που είναι Νεφροπαθείς αθλητές (βρίσκονται ακόμη στην αιμοκάθαρση) και Μεταμοσχευμένοι αθλητές, που δέχθηκαν το δώρο της μεταμόσχευσης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει σημαία της, πέραν του αθλητισμού, το Μήνυμα της ίδιας της ΖΩΗΣ.

Είμαι σφοδρά συγκινημένη αλλά και χαρούμενη από την αθρόα συμμετοχή των μελών μας, γνωστών Πανελληνιονικών, Πανευρωπαιονικών, Παγκοσμιονικών και Ολυμπιονικών αθλητών οι οποίοι μας έχουν χαρίσει και μας χαρίζουν στιγμές υπερηφάνειας και πολλά μετάλλια. αλλά και όλων των αθλητών, δρομέων, μαραθωνοδρόμων, φίλων και υποστηρικτών μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την στήριξη και συμμετοχή τους, την ΕΣΟΑ, την ΕΘΝ.Ο.Α, το Never give up, το be active και τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας, τους Olympia Runners, τους Δρομείς της Λάρισας, τους δρομείς του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους δρομείς Ζευς Πιερίας, τους δρομείς Αναγέννησης Πύργου και όσους άλλους έτρεξαν γι’ αυτή την Ιδέα.

Δεν ξεχνώ τους αφανείς εργάτες-μέλη μας, Χριστόφορο Πολυδώρου και Σήφη Τζουγανάκη που ίδρωσαν δυο φανέλες… μια στους δρόμους του RUN και τη δεύτερη στη σκληρή δουλειά για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Καταλάβαμε ότι η κοινωνία και ευαισθητοποιημένη είναι και έτοιμη να δεχτεί και να αφομοιώσει μια Ιδέα όπως αυτή της προσφοράς ΖΩΗΣ στον συνάνθρωπο. Ελπίζουμε και η Πολιτεία να αναλάβει μεγαλύτερη δράση για την ενημέρωση του κοινού της πατρίδας μας για το τι συμβαίνει συνολικά στην διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους η ομίχλη που πλανάται γύρω από αυτό το ζήτημα χρόνια τώρα και μας φέρνει πίσω και στην τελευταία θέση στην Ευρώπη στη λίστα των δωρητών για την Μεταμόσχευση.

Από την πλευρά μας αποφασίσαμε να καθιερώσουμε στο 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κάθε έτους την Οργάνωση Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου υπέρ της διάδοσης της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης για να κρατάμε άσβεστη την ελπίδα και τη χαρά που απορρέουν από αυτή. Για μας, αν απ’ αυτή μας την ενέργεια, πραγματοποιηθεί έστω και μια παραπάνω Μεταμόσχευση θα είναι μεγάλη επιβράβευση.

Τέλος θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες τυχόν δυσλειτουργίες της πλατφόρμας συμμετοχής που (ερασιτεχνικά) δημιουργήσαμε… και θέλω να σας βεβαιώσω ότι στο επόμενο run θα εξαλειφθούν.

Ήταν μια σημαντική εμπειρία που μας δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουμε ακόμη και υποψηφιότητα για φιλοξενία Παγκοσμίων (WTGF) ή Πανευρωπαϊκών (ETDSF) Αγώνων στην χώρα μας.

Εύχομαι σε όλους Υγεία  Αγάπη και Καλές Γιορτές.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register