fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

O Δήμος Αθηναίων απαντά στο άρθρο-πρόταση του συντάκτη μας για τον «μικρό περίπατο»

«Η πόλη ανήκει σε όλους» λέει το παλιό – κλασικό σύνθημα, και αν το σκεφτούμε πολύπλευρα, είναι καλύτερα όταν σαν πολίτες αυτής της πόλης επικοινωνούμε ελεύθερα και θέτουμε τους προβληματισμούς μας στις Δημόσιες Αρχές. Έτσι έγινε και με το άρθρο-πρόταση του συντάκτη-δρομέα του iRun, Άρη Γαβριελάτου, όταν στις 12 Φεβρουαρίου, μετά το απογευματινό του τρέξιμο στο κέντρο της πόλης, έγραψε τις απόψεις του σχετικά με τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις απηύθηνε προς το γραφείο του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη

Μάλιστα, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ακολούθησε σήμερα η γραπτή απάντηση από το Γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων…

 

Η απάντηση στο άρθρο-παρέμβαση του Άρη Γαβριελάτου:

Αγαπητέ κύριε Γαβριελάτε,

Σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας, μέσα από το οποίο φαίνεται πως αναγνωρίζετε την πιλοτική αυτή φάση της πεζοδρόμησης της Βασιλίσσης Όλγας.

Η Βασιλίσσης Όλγας είναι ο πνεύμονας του Μεγάλου Περιπάτου. Με την ανάπλασή της, μετατρέπεται από ένα δρόμο διέλευσης σε τόπο προορισμού, για άθληση και ψυχαγωγία. Στην ουσία, πρόκειται για έναν άξονα μίας περιοχής που φωτίζεται, αποκτά ελεύθερο χώρο με πράσινο, φέρνει ισορροπία στις μετακινήσεις, αλλά επιτυγχάνει και κάτι ακόμα. Δημιουργεί μία ιστορική διαδρομή που αναδεικνύει τα μνημεία και μετατρέπει την επίσκεψη σε εμπειρία.

Η τελική μορφή της Βασιλίσσης Όλγας θα αποτελέσει ένα μόνιμο έργο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στην πράξη ενοποιεί το Ολυμπιείο με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο αλλά, κυρίως, ολοκληρώνει τη μεγάλη αρχαιολογική διαδρομή από τον Κεραμεικό μέχρι τον λόφο του Αρδηττού και το Παναθηναϊκό Στάδιο, κάνοντας πράξη το όραμα για ένα ενιαίο «αρχαιολογικό πάρκο» στην Αθήνα. Για αυτό και ο φωτισμός του πεζοδρόμου θα προσομοιάζει με αυτόν της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ δεξιά κι αριστερά από την άξονα της πύλης του Αδριανού προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτιστικά στον πεζόδρομο, που θα αναδεικνύουν το μνημείο και την κίνηση από την πύλη προς τον χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε όλη την έκταση της Βασιλίσσης Όλγας εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, ενώ υπάρχει σήμανση με λωρίδες πλάτους 30 εκατοστών για τα άτομα με προβλήματα στην όραση.

Τέλος, ολόκληρη η περιοχή του πεζόδρομου της Βασιλίσσης Όλγας θα εμπλουτιστεί με ακόμα πιο πολύ πράσινο, καθώς προβλέπεται να φυτευτούν περισσότερα από 150 νέα δέντρα, πάνω από 5.500 θάμνοι και περίπου 3.500 πολυετή φυτά, δημιουργώντας μια επιπλέον όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Δημάρχου Αθηναίων

 


> Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Ο «μικρός περίπατος» που μπορεί να μείνει…

Ο «μικρός περίπατος» που μπορεί να μείνει…

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register