fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Βάσω Εγγονοπούλου

Αθλητική υποτροφία στη μνήμη της Βασιλικής Εγγονοπούλου

Η συγκεκριμένη αθλητική υποτροφία έχει στόχο την προετοιμασία, τη συμμετοχή και τον τερματισμό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών μιας υποψήφιας αθλήτριας, στη μνήμη της Βάσω Εγγονοπούλου που έφυγε από κοντά μας τον Απρίλιο του 2019 από την ασθένεια του καρκίνου, ενώ “πάλευε” με αυτήν για σειρά ετών.

Υποψήφιες για την υποτροφία μπορούν να είναι:

 • Γυναίκες καρκινοπαθείς ή με άλλη σοβαρή πάθηση (πρόσφατη ή στο κοντινό παρελθόν), ηλικίας 22 ετών και άνω (σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αιτήσεις με αυτά κριτήρια μπορεί να επιλεγεί μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας ή άνεργη μητέρα).
 • Κάτοικος της ελληνικής επικράτειας (αρκεί να μπορεί με ευκολία να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τους απαραίτητους εργομετρικούς και ιατρικούς ελέγχους κ.ά. και ό,τι άλλο προκύψει).

Η εν λόγω υποτροφία είναι μια ιδέα του Γιώργου Ζιώγα (ένας από τους καλύτερους εργοφυσιολόγους στην Ελλάδα) και του Δημήτρη Τζεφαλή (προπονητή της Β. Εγγονοπούλου) με αφορμή τη συμμετοχή της Βάσως στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τον τερματισμό της για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2017 και 2018, κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών της. Στοιχεία αυτής της διαδρομής ενέπνευσαν μία από τις ιστορίες που συγκεντρώνονται στο βιβλίο «Πού τρέχει ο λογισμός σου», από τις Εκδόσεις Sportbook.

Η Υποτροφία καλύπτει όλα τα έξοδα προετοιμασίας και συμμετοχής στον αγώνα. Συγκεκριμένα καλύπτονται χωρίς κανένα κόστος για τη συμμετέχουσα τα παρακάτω:

 • Παροχή προπονητικού προγράμματος, καθοδήγηση για όλο το διάστημα έως τη συμμετοχή στον αγώνα: OSB Endurance Team – One Step Beyond – Δημήτρης Ι. Τζεφαλής
 • Εργομετρικά τεστ, αξιολογήσεις: Sports Clinic – Γεώργιος Ζιώγας
 • Καρδιολογικός έλεγχος: Cardio Sports – Δημήτρης Στεργίου
 • Αθλητικά παπούτσια, ένδυση & αξεσουάρ αγώνα ή συμπληρώματα διατροφής: Performance Store & e-runningshop.com
 • Συμπληρώματα διατροφής και βιολογικά προϊόντα διατροφής: Βιολογικά προϊόντα ”ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ” – Akis Gkorogias
 • Διατροφολόγος: NutriSport – Ioanna Paspala
 • Κόστος μετακίνησης στον αγώνα και πιθανά έξοδα διατροφής τις ημέρες παραμονής στην Αθήνα: Beeplanet.gr – Πανος Παχιδης
 • Κόστος συμμετοχής αγώνα: OSB Endurance Team – One Step Beyond
 • Κόστος διαμονής στην Αθήνα: Escape Your Trails! – Marianna Ralli
 • Sportbook: Βιβλία «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» & «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» & Ημερολόγιο Τρέχοντας το 2021 – Εκδόσεις Sportbook
 • Ειδικό βραβείο συμμετοχής στον Μαραθώνιο Αθηνών: Bairaktaris Marble S.A.
 • Χορηγοί επικοινωνίας και τυχόν άλλα έξοδα: ATHLETICS MAGAZINE & Runbeat

Παράλληλα, ανάλογα με την πόλη από την οποία θα προέρχεται η συμμετέχουσα αθλήτρια θα προστεθεί υποστήριξη για τα παρακάτω: Πιθανές φυσιοθεραπείες ή/& χειρομαλάξεις, αιματολογικές εξετάσεις, πιθανή εξέταση από ορθοπεδικό ιατρό (εφόσον χρειαστεί) και όποια άλλη ανάγκη προκύψει. Οι παραπάνω υποστηρικτές, και τυχόν νέοι, θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Οι υποψηφιότητες για την υποτροφία θα σταλούν σε προσωπικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προπονητή Δημήτρη Ι. Τζεφαλή ή στο e-mail: info@onestepbeyond.gr, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της υποψήφιας και τους λόγους που την οδήγησαν να συμμετάσχει (θα πρέπει να αναφερθεί η πόλη διαμονής, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και να πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια). Οι υποψηφιότητες μπορούν να σταλούν έως την Κυριακή 11 Απριλίου 2021. Εάν οι υποψήφιες που πληρούν τα κριτήρια είναι πολλές, η επιλογή θα γίνει με κλήρωση και θα ανακοινωθεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Είναι λογικό ότι θα πρέπει η κάθε υποψήφια συμμετέχουσα να αποδεχτεί την αναγκαστική προβολή και δημοσιότητα που είναι απαραίτητη για το εγχείρημα, ώστε να τιμήσουμε τη Βάσω Εγγονοπούλου.

Σημείωση: Ανάλογα με την προπονητική ηλικία και το αθλητικό επίπεδο της τελικής επιλαχούσας υποψήφιας, θα συναποφασιστεί με την αιτούσα εάν η συμμετοχή θα γίνει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2021, ή και αργότερα, με γνώμονα τη διασφάλιση της καλής υγείας και επαρκούς προετοιμασίας της συμμετέχουσας.

• Η καταπληκτική φωτογραφία της αποτύπωσης της όμορφης στιγμής για τη Βάσω Εγγονοπούλου ανήκει στον Δραμινό φωτογράφο Δημήτρη Κατραντζή.

 

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X