fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Χριστόφορος Τσαντούλας

«Εσπασε» τα χρονόμετρα ο Χριστόφορος Τσαντούλας στον Dorney Marathon

«Eσπασε» τα χρονόμετρα ο Χριστόφορος Τσαντούλας κατά την αγωνιστική έξοδό του από τον εγκλεισμό στη Βρετανία. Κατέγραψε νέα ατομική επίδοση με 2ω38:22 μετέχοντας στον μαραθώνιο της Dorney Lake.

• Γράφει ο Ηρακλής Αθανασόπουλος

Στην κυκλική διαδρομή του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Λονδίνου, στην περιοχή του Widsor, είχε σημειώσει την προηγούμενη καλύτερη επίδοση, τις 2ω39:35 (4 Οκτωβρίου 2020). Ο ξενιτεμένος για επαγγελματικούς λόγους δρομέας του ΓΣ «Πανελλήνιος» κατέλαβε την 22η θέση γενικής και την 8η της ηλικιακής κατηγορίας Μ40 (γεν.: 1979). Εκκίνηση έλαβαν 598 δρομείς, τερμάτισαν οι 443, από αυτούς 346 άνδρες και 97 γυναίκες.

Ο Χριστόφορος Τσαντούλας αγωνίζεται εντός Βρετανίας για το σύλλογο Serpentine RC, με έδρα το κεντρικό Λονδίνο. Ένας άλλος Έλληνας, ο Αντυ Γιαννούζης (Μ40) με 2ω51:28 βρέθηκε στην 84η θέση. Νικητές αναδείχθηκαν ο Jordan Andrews (U40) του Tavistock Run Project με χρόνο 2ω26:23 και η Samantha Amend (W40) της ομάδας Belgrave Harriers σε 2ω52:36.

Έχει ενδιαφέρον η δήλωση του Χρ. Τσαντούλα για τις συνθήκες της αγωνιστικής επιστροφής της βρετανικής δρομικής κοινότητας: «Σχεδόν το 60% των ενηλίκων εδώ έχουν εμβολιαστεί και γι΄αυτό οι αγώνες επιτρέπονται από την 29η Μαρτίου σε όλη την Αγγλία, αρκεί να τηρούνται μέτρα social distancing. Επιτρέπονται και οι μετακινήσεις για αυτούς».

Χριστόφορος Τσαντούλας Mαραθώνιος Dorney

Στη φωτό ο Τσαντούλας (δεξιά) εικονίζεται με τον συντρέχτη του Alastair Bridgman (2ω46:25).

Συνεχίζει λέγοντας ότι «ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής! Στοχεύω κυρίως στο μαραθώνιο του Wrexham της Ουαλίας την 25η Απριλίου αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η διεξαγωγή. Λόγω αυτού, είχα μόνο μια εβδομάδα για προσαρμογή και νομίζω βγήκε λίγη κούραση στον αγώνα. Το άλλο ερωτηματικό ήταν πως την περασμένη Τρίτη έλαβα την 2η μου δόση του εμβολίου, οπότε ήθελα να σιγουρευτώ πως νιώθω καλά και από αυτή την άποψη. Είχα μηδέν παρενέργειες…Αποφάσισα να δώσω το παρόν στην εκκίνηση! Σκέφτηκα στη χειρότερη κάνω ένα καλό training run κοντά σε goal marathon pace. Ιδανική θερμοκρασία με συννεφιά, περίπου 6β. Ο αέρας ήταν αισθητός, περίπου 16χλμ/ώ. Χτυπούσε αλύπητα διότι η περιοχή της λίμνης είναι εντελώς ανοιχτή. Η διαδρομή βολική. Απόλυτα επίπεδη με εξαίρεση κάτι μικρές γεφυρούλες. Four laps, ο καθένας σε σχήμα horseshoe – U, δηλαδή βορειοδυτικά και επιστροφή, βορειοανατολικά και επιστροφή. Οργάνωση άψογη, περίπου 600 δρομείς με social distancing χωρίς επαφές. Οι εκκινήσεις σε groups των 6 ανά 15 δεύτερα. Οι sub 3hrs δρομείς ξεκινήσαμε από τις 09:00 και διαδοχικά οι επόμενες κατηγορίες έως και τις 10:30. Πρακτικά δεν υπήρξε ποτέ συνωστισμός στην κούρσα παρά τα laps. Θεατές οι ελάχιστοι συνοδοί…».

«Ξεκίνησα με ρυθμό στα 3:40 αλλά ένιωθα από την αρχή σφιχτός ειδικά τα hamstrings. Στα μισά ήμουν ήδη περισσότερο κουρασμένος από όσο θα ήθελα. Μετά το 30ο χλμ παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα όρασης. Δεν μπορούσα να εστιάσω καλά! Προφανώς τελείωσαν τα γλυκογόνα. Εως εκεί το 30ό συντήρησα τον ρυθμό που ζητούσα, τα 3:40 ανά χλμ. Ολίγον αργότερα άρχισα να πέφτω σιγά σιγά. Κατέληξα στα 3:43 το χλμ και έτσι τερμάτισα σε 2ω38:22» συμπληρώνει ο δρομέας, μέλος του ΑΠΣ «Τελμησσός» Μαραθώνα.

Εδώ ( https://www.strava.com/activities/5060630649 ) η ηλεκτρονική εικόνα του Χριστόφορου και βέβαια μπορείτε να τον ακολουθήσετε.

 

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X