fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Chios Hardstone Trail

10 λόγοι για να τρέξετε στη Χίο στις 4 Ιουλίου

Στις 4 Ιουλίου η Χίος θα βρεθεί στο επίκεντρο του τρεξιματικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος. Ο λόγος είναι η διεξαγωγή δύο νέων αγώνων ορεινού τρεξίματος, του Chios HardStone Trail 23km και του Chios Fun Trail 5km.

Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του βασικού διοργανωτή που είναι ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning», ενώ θα συμμετάσχουν ακόμα ο Δήμος Χίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Χίου. Αρχικά, το event είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Απριλίου, αλλά η επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η χώρα, και η οποία κρινόταν ως αρκετά επιβαρυμένη, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των αγώνων. Αυτοί μετατέθηκαν για το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα για την 4η Ιουλίου. Πλέον βρισκόμαστε στην αντίστροφη μέτρηση για το σημείο μηδέν, την εκκίνησή τους!

Chios Hardstone Trail

H πρόκληση του να τρέχεις στη Χίο…

Κάθε μαζικό αγωνιστικό δρώμενο, όπως αυτό που θα διεξαχθεί στη Χίο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο κάθε συμμετέχοντας και η κάθε συμμετέχουσα την περιοχή που φιλοξενεί το event. Όταν μιλάμε, ειδικά, για ένα συνδυασμό όπως το ελληνικό καλοκαίρι και ένα νησί του Αιγαίου, τότε εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει λόγο για μία πραγματική πρόκληση!

Η Χίος είναι νησί που βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο και έχει την πέμπτη μεγαλύτερη έκταση από όλα τα νησιά των ελληνικών θαλασσών. Φημίζεται για τη μαστίχα, το λάδι, τα σύκα και το κρασί της, ενώ σε πολλούς το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου τους όταν ακούνε το όνομά της είναι η ξακουστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη ναυτιλία της.

Chios Hardstone Trail

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος βρεθεί στη Χίο, είτε με αφορμή τους αγώνες της 4ης Ιουλίου, είτε κάποια άλλη στιγμή, δεν θα το μετανιώσει και δεν θα φύγει άδειος… Ο επικεφαλής της διοργάνωσης του event, ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος, Xριστόφορος Μερούσης, ως Πρόεδρος του συλλόγου «Chiosrunning», μίλησε στο iRun και μας «εισήγαγε» για τα καλά στο πνεύμα του Χιώτικου ορεινού αγώνα που θα έχει εκκίνηση και τερματισμό το ορεινό χωριό Καρυές.

Νομίζουμε πως αξίζει να έρθει σε επαφή ο οποιοσδήποτε με τα δέκα δέλεαρ που μας ανέφερε ο Χριστόφορος. Από τη στιγμή που οι εγγραφές (το σχετικό link εδώ) ολοκληρώνονται στις 27 Ιουνίου, ένα είναι το μότο που κυριαρχεί: Προλάβετε!

Chios Hardstone Trail

Δέκα λόγοι για να τρέξει κάποιος στη Χίο στις 4 Ιουλίου, μας αποκαλύπτει ο Χριστόφορος Μερούσης:

1. Το τρέξιμο στην επαρχία έχει άλλο αέρα…

2. Για να αφουγκραστείς την ιστορία της μαστίχας…

3. Οι αγώνες στα ακριτικά νησιά είναι ξεχωριστή εμπειρία…

4. Το τρέξιμο στο κάμπο της Χίου και στα βουνά μας σε ενώνει με την ιστορία μας…

5. Ο εναλλακτικός τουρισμός σε συνδυασμό με μοναδική εμπειρία αγώνα…

6. Μία ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος γεύσεις και μυρωδιές της Χίου…

7. Μία ευκαιρία να γνωρίσεις χωριά, κουλτούρα και παραδόσεις μας…

8. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει ήδη τον αγώνα γυναικών και τον ημιμαραθώνιό μας και στόχος μας είναι να γίνει το ίδιο και με τον αγώνα βουνού στις 04/07/21…

9. Οι μοναδικές θάλασσές μας σε περιμένουν μετά την προπόνηση ή τον αγώνα σου…

10. Θα κάνουμε τα πάντα να σε καταπλήξουμε ευχάριστα…

 

+1 προσθέτουμε κι εμείς: Θα τρέξουμε δίπλα σε φίλους δρομείς που αγαπάνε το τρέξιμο, και ταυτόχρονα, δίπλα σε κορυφαίους αθλητές του ορεινού τρεξίματος όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Γιάννης Κουρκουρίκης που θα βρεθούν επίσης στην εκκίνηση του αγώνα στις Καρυές!

Μπορεί το 1ο «Chios HardStone Trail», να αποτελεί μια καλή αφορμή για να γνωρίσουμε το νησί στις 4 Ιουλίου, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι κάθε εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να τρέχεις στο μυροβόλο νησί του Αιγαίου!

 


Επιμέλεια: Κώστας Μαρούντας, Αργύρης Κριθαρούλας / Φωτογραφίες: ChiosRunning

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X