fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Βλάσης Καραβασίλης και Ελένη Μπίσκα οι νικητές στον 1ο Υπερμαραθώνιο Αγώνα Κάστρων της Ρούμελης

Ένας διαφορετικός και ξεχωριστός υπερμαραθώνιος, o «1ος Αγώνας Κάστρων», διοργανώθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου από τον Απόλλων Δυτικής Αττικής, αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στους Ήρωές μας καθώς και στα τοπωνυμία που διεξήχθησαν οι σπουδαιότερες μάχες της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας των 65 χλμ. διεξήχθη στην καρδιά της Ρούμελης, ενώνοντας τα ιστορικά κάστρα της Μενδενίτσας, του Τιθρωνίου, της Δρυμαίας, της Ελάτειας, της Τιθορέας και της Αμφίκλειας, παράλληλα με τον αγώνα της σκυταλοδρομίας 3 x 21,7 χλμ. Με την άψογη και απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, του δημιουργικού και προοδευτικού ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ και των Δημοτικών Διαμερισμάτων του, η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να απολαύσουν μια αισθητική διαδρομή στην περιοχή του Καλλίδρομου, της πεδιάδας του Βοιωτικού Κηφισού και του Παρνασσού.

Η εκκίνηση δόθηκε στην ιστορική Μενδενίτσα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλλίδρομο, ένα σημαντικό χωριό που συνέβαλε ενεργά στην Ελληνική Επανάσταση. Η διαδρομή του δύσκολου και απαιτητικού αγώνα με τα ενδιάμεσα χωριά και ιστορικά τοπωνύμια δεν σε άφηναν καθόλου παραπονεμένο. Η χαρά του κόσμου στους σταθμούς εφοδιασμού καθώς και το καλωσόρισμα ήταν μοναδική! Ζούσαν και μοιραζόντουσαν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες την χαρά τους και την υποδοχή!

Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε καθώς και οι παρατεταμένες ανηφορικές κλήσεις σε μερικά σημεία της διαδρομής δυσκόλεψαν τους συμμετέχοντες. Αλλά στους αγώνες με τέτοιο χαρακτήρα σημασία έχει η συμμετοχή και φυσικά ο τερματισμός.

Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής και ο Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους έχοντας όλη την μακροχρόνια εμπειρία σε αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων με την υποστήριξη των φορέων και ιδιαίτερα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας καθώς και όλων των εθελοντών, διοργάνωσε με επιτυχία για ακόμη μια φορά έναν ιστορικό αγώνα.

Ο Τελμησσός Μαραθώνος στηρίζοντας πάντα τους ιδιαίτερους αγώνες τιμής και μνήμης αλλά και με μια μακροχρόνια παρουσία στους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων στήριξε ενεργά τον ιστορικό αγώνα των Κάστρων με την παρουσία και συμμετοχή αθλητών μελών και φίλων του. Στον αγώνα των 65 χλμ. συμμετείχαν και τερμάτισαν υγιείς ο αγαπητός φίλος και συναθλητής Γιώργος Μελέκος, μετά από την πρόσφατη συμμετοχή του σε άλλον έναν αγώνα υπεραπόστασης στην Άρτα, λαμβάνοντας την 33η θέση με χρόνο 9:59.

Νικήτρια του αγώνα (και τρίτη γενικής κατάταξης) αναδείχθηκε η Ελένη Μπίσκα με χρόνο 7 ώρες και 4 λεπτά. Τι να πούμε, όμως, για τη μοναδική και δυναμική φίλη του Τελμησσού Μαρία Σταμούλη! Τερμάτισε δεύτερη νικήτρια με χρόνο 8:18 για άλλη μια φορά μετά από την πρόσφατη συμμετοχή της στον αγώνα υπεραπόστασης στην Άρτα! Τρίτη τερμάτισε η Dorota Suchocka του Απόλλων Δυτ. Αττικής με χρόνο 9:04.

Νικητής του 1ου Αγώνα Κάστρων αναδείχθηκε ο Βλάσης Καραβασίλης με χρόνο 5:46. Ο Βλάσης έχοντας και αυτός τρέξει πριν λίγες ήμερες στον δύσκολο αγώνα υπεραπόστασης στην Άρτα (είχε λάβει την τέταρτη θέση στην γενική κατάταξη), είχε αρκετές δυνάμεις παρόλο την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε σε όλη την διαδρομή και τερμάτισε με άνεση. Έχοντας και μια μεγάλη μακροχρόνια εμπειρία με πολλές διακρίσεις στις υπεραποστάσεις κατάφερε να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ευστράτιος Ζαρίφης με χρόνο 6:36 και τρίτος ο Νίκος Κόντης με 7:07. Αλλά και ο Πέτρος Μάρκου ήταν καταπληκτικός! Αν και άτυχος προς τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής όπου έχασε τη διαδρομή και έκανε επιπλέον 6χλμ. μέσα στην αφόρητη ζέστη χωρίς νερό, παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει τέταρτος με χρόνο 7:09. Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους.

Τέλος να αναφέρουμε πως στον αγώνα υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής σε δυο σκυταλοδρομίες των 22χλμ., και των 33χλμ. Ο Τελμησσός δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συμπληρωμένη έστω μια ομάδα σκυτάλης οπότε ο συναθλητής Χάρης Γκανάτσιος έτρεξε και τερμάτισε μόνος του την απόσταση των 33χλμ με χρόνο 5:34.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για τον ξεχωριστό αυτό αγώνα τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση, την Ιστορία και τους Ήρωές μας!

 

• Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα Κάστρων

 

– Πληροφορίες: Τελμησσός, Απόλλων Δυτ. Αττικής

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X