fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Moschopodi trail

Πρωτιά ο Καρούτζος στην πρεμιέρα του Moschopodi trail

Θερινή… αλλά απόλυτα πετυχημένη πρεμιέρα του trail Μοσχοποδίου πραγματοποίησε o ΣΧΟΠ Θήβας την περασμένη Κυριακή. Υστερα από δυο υποχρεωτικές αναβολές ένεκα πανδημίας ο αγώνας έλαβε «πράσινο» φως!

• Επιμέλεια: Ηρακλής Αθανασόπουλος

Moschopodi trail

Περισσότεροι από 300 δρομείς και περιπατητές προσήλθαν έγκαιρα στο υπαίθριο θέατρο, χώρο εκκίνησης/τερματισμού. Απόλαυσαν το πανέμορφο περιβάλλον σε δυο διαδρομές των 16χλμ και των 8400μ. Ο Παναγιώτης Καρούτζος (γεν: 1990), ένας φιλόδοξος και γρήγορος δρομέας του ΟΑΚ Αίγινας, κατέθεσε για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια και πήρε τη νίκη στον μεγάλο αγώνα. Κάλυψε τα 16χλμ. της απαιτητικής και τεχνικής διαδρομής σε 1ω14:12. Αμέσως μετά το νικηφόρο τερματισμό του εγκωμίασε το νέο δρομικό γεγονός, συνεχάρη τους οργανωτές και παρουσίασε το στόχο του για τη συνέχεια και δήλωσε: «Ετοιμάζομαι για τη συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα μαραθωνίου επί της κλασσικής διαδρομής τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στοχεύω μια επίδοση κοντά στις 2ω25 και κατάταξη εντός τελικής εξάδας». Ακολούθησε 2ος ο Ιορδάνης Μακρόπουλος του ΑΠΣ «Δρομέων Ευβοίας» με +11:42 και 3ος ο Αναστάσιος Κοβάνης του ΣΔΥΜ Θηβών με +12:45.

Εύκολα επικράτησε στις γυναίκες η 38χρονη Νατάσα Μαρκάτου με 1ω34:50. Σχολίασε μετά τον αγώνα: «Εξαιρετική διοργάνωση… Συνήθως στους πρώτους αγώνες υπάρχουν πολλές αστοχίες… Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι εδώ στο Μοσχοπόδι πήγαν όλα τέλεια… Μπράβο σας!». Το βάθρο συμπλήρωσαν δεύτερη η Ελένη Κονιαράκη με χρόνο 1ω40:45 και 3η η Σπυριδούλα Παλάντζα (ΑΠΣ «Απόλλων») με 1ω42:06.

Οι 147 συνολικά δρομείς (126 άνδρες και 21 γυναίκες) κινήθηκαν σε δασικούς δρόμους, μονοπάτια και τρία φαράγγια, δηλαδή σε ένα έδαφος εκπληκτικής ποικιλίας. Ως ένα παράδειγμα λαμβάνω τα κύρια υψομετρικά σημεία, εκκίνηση: 265μ, χαμηλότερο: 191μ, υψηλότερο: 413μ.

 

Moschopodi trail

Ανάλογης ποικιλίας και ομορφιάς αποδείχθηκε η διαδρομή των 8400μ. Λιγότερο από μισό δεύτερο χώρισε το νικητή, τον 42χρονο Βασίλη Σμπιλίρη του ΑΠΣ «Δρομέων Εύβοιας» από τον 2ο, τον 48χρονο Βασίλη Τσιμογιάννη των Santa runners: 42:27 έναντι 42:28. Για την ακρίβεια η διαφορά τους ήταν 323/1000! Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κουτσώνας σε 44:58. Η τριάδα των γυναικών – 1η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου 1980 49:15, 2η Δήμητρα Αναστασίου 1976 51:00 και 3η Δώρα Χολέβα 2004 του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ 52:57.

Τερμάτισαν συνολικά 102 δρομείς, 66 άνδρες και 36 γυναίκες. Καλογυμνασμένος έδειξε ο πρώτος Θηβαίος πολίτης. Ο Γιώργος Αναστασίου, ο δήμαρχος, μετέσχε στον περιπατητικό αγώνα. Ολοκλήρωσε σε 1ω36:50 (8400μ). Αμέσως μετά μιλώντας στον «αέρα» της ΕΡΑσπορ και της εκπομπής «Αθλητικός τουρισμός» υποσχέθηκε την υποστήριξη του γεγονότος ώστε να εξελιχθεί σε θεσμό. Τόνισε: «Το trail ήλθε για να μείνει…».

Στην πεζοπορία μετείχαν συνολικά 49, 14 άνδρες και 35 γυναίκες. Ο οργανωτής, ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας, τόλμησε σε καθεστώς πλήρους αυτονομίας. Ζήτησε και έλαβε την απλή στήριξη του δήμου και την σε είδος των χορηγών! Πολύτιμες υπηρεσίες προσέφεραν περισσότεροι από 45 εθελοντές, οι γιατροί Ευάγγελος Θεοδώρου, Σωτήρης Παπαναστασίου και οι διασώστες του ΕΕΣ. Φροντισμένη, πλούσια ήταν η τροφοδοσία σε επίκαιρα σημεία στις διαδρομές αλλά και στον τερματισμό… Το γενικό πρόσταγμα ανέλαβαν η Ρένα Μπεκρή, η πρόεδρος, ο Νίκος Γκιόκας, ο γεν. γραμματέας και το υπόλοιπο Δ.Σ. Πολύτιμος αρωγός αναδείχθηκε ο Χρήστος Μπουντούλης σε όλη την ετοιμασία/εξέλιξη της διοργάνωσης.

Κατά την ημέρα του αγώνα το team του Moschοpodi Trail έλαβε την υποστήριξη του Βασίλη Ζαμπέλη και του Παναγιώτη Χαραμή, παλαιών πρωταθλητών στον τομέα της χρονομέτρησης και όχι μόνο….

 

Moschopodi trail

• Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X