
Προκήρυξη 5ου Sitia Geopark Trail στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας (17-10-2021)
- Εκκίνηση 5ου “Sitia Geopark Trail” 24 χλμ.: Πλατεία Ζάκρου – 09.00
- Εκκίνηση Ανώμαλου Δρόμου 6 χλμ.: Κάτω Ζάκρος – 10:00
- Εκκίνηση Δρόμου 1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων: Κάτω Ζάκρος – 10:45
- Εκκίνηση Δρόμου 300μ. ΑμεΑ: Κάτω Ζάκρος – 11:15
- Εκκίνηση Πεζοπορίας: Πλατεία Ζάκρου – 09.00
Τερματισμός στον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Ζάκρου.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5ου “Sitia Geopark Trail”: Πλατεία Ζάκρου ανηφορική διαδρομή μέσω του μονοπατιού Ε4 Ζάκρος – Κάνεβα, Σίτανος, Σκαλιά και τέλος το μονοπάτι Ε4 Σκαλιά –Κάτω Ζάκρος.
ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Γύρος Κάτω Ζάκρου
ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ. Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι 10 ευρώ και θα γίνετε μέσα από πλατφόρμα της Eurobank που στέλνεται με email (για εγγραφές πατήστε εδώ).

ΔΙΑΜΟΝΗ
Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας και Παλαικάστρου-Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους αθλητές επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στη Σητεία και στη γύρω περιοχή.
Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 5ου “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ. που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας θα μεταφερθούν στη Ζάκρο για την εκκίνηση. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τη μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 14/10/2021, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στον σύνδεσμο εδώ. Επίσης, τηλεφωνικά στo 28430 23775.

Το Γεωπάρκο της Σητείας (www.sitia-geopark.gr) βρίσκεται στο πιο ανατολικό τμήμα της Κρήτης και εντάχθηκε στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO το 2015. Περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη έκταση, συνολικού εμβαδού 516,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία καλύπτει σχεδόν το σύνολο του σημερινού Δήμου Σητείας. Εντός του Πάρκου έχουν αποτυπωθεί πάνω από 100 γεώτοποι, δηλαδή τοποθεσίες ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά μνημεία της γεωκληρονομιάς, όπως ξεχωριστές εμφανίσεις πετρωμάτων και θέσεις πλούσιες σε απολιθώματα. Οι γεώτοποι παρουσιάζονται στους χάρτες του Πάρκου, είναι σημασμένοι και μπορείτε να τους γνωρίσετε από κοντά.