fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η μόνιμη έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες» (pics)

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Δ.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η τέλεση των εγκαινίων από τους καθ’ ύλη αρμόδιους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υπογραμμίζει την τεράστια προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό κίνημα, καθώς αποτελεί το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 900.000 μαθητές.

Την εκδήλωση εγκαινίων χαιρέτησε η κα. Μενδώνη εξαίροντας την 20ετή προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή, τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταλαμπάδευση της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που το καθιστούν πρωτοπόρο φορέα για τη διεθνή ανάδειξη της χώρας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κα. Μενδώνη συνεχάρη τον κ. Στέλιο Αγγελούδη, Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια και Εντεταλμένη Σύμβουλο του Δ.Σ. του Μουσείου για την πολυετή αξιόλογη και δυναμική δράση του φορέα, με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών.

Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης Μελών της ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στην οποία τιμήθηκαν Ολυμπιονίκες και θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου.  Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου, του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκη, του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του κ. κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, της κας Βούλας Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Χρυσής Ολυμπιονίκη ”Βαρκελώνη 1992” και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κου Ισίδωρου Κούβελου, για την πολυετή και έμπρακτη προσωπική τους στήριξη στο έργο του Ολυμπιακού Μουσείου.

Μεγάλη στιγμή για το Μουσείο υπήρξε τόσο η Βράβευση του Στέφανου Ντούσκου, Χρυσού Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας ”Τόκιο 2020”, όσο και η προσφορά προσωπικών του αντικειμένων, που πλέον θα εκτίθενται στην Μόνιμη Έκθεση ”Ολυμπιακοί Αγώνες” του Μουσείου.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπήθηκε από την Χάλκινη Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Γυμναστικής ”Σίδνει 2000”, Ειρήνη Αϊνδιλή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών που εκπροσωπήθηκε από τον Αργυρό Ολυμπιονίκη ”Πεκίνο 2008” Δημήτρη Μούγιο και τέλος ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Πολυχρονίδη Χρυσό Παραολυμπιονίκη Μπότσια και Αργυρό Παραολυμπιονίκη ”Τόκιο 2020”, τον Ανδρέα Κατσαρό Αργυρό Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης “Πεκίνο 2008”, τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη Αργυρό Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης “Αθήνα 2004” και τον Γιάννη Κωστάκη Χάλκινο Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης “Αθήνα 2004”.

Mουσείο Θεσσαλονίκης

Για την προσφορά τους στη διάδοση του Ολυμπισμού βραβεύτηκαν η Protergia, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός του “Olympic Day Run”, όπου το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ευάγγελος Χρυσάφης, Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της MYTILINEOS, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός του Μουσείου, με την παραλαβή του βραβείου από την κα. Σουλτάνα Βαχαρακίδου, Υποδιευθύντρια του Υποκαταστήματος Θεσ/νίκης και ο Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου ΟΣΕΘ

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στην εταιρία Alumil, που εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Μυλωνάς, στην εταιρία Πραγματογνωμόνων Ε.Ν.ΜΑΝΟΣ ΕΠΕ, που εκπροσώπησε ο κ. Μανώλης Μάνος, στην Energy Plus που εκπροσώπησε ο κ. Στέλιος Μιχαηλίδης, στο Grand Hotel Palace που εκπροσώπησε ο Γενικός Δ/ντης κ. Γιάννης Ασλάνης και στο ”ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο”  που εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Μανάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Family Food.

Για την αμέριστη υποστήριξη στο έργο του Μουσείου βραβεύτηκαν επίσης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Σύλλη, Μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης, ο ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) που εκπροσωπήθηκε από την κα. Φυγαλία Παπαγεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. ΟΣΕΘ και το Καυτανζόγλειο Στάδιο, που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου κα Καλυψώ Γούλα.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή ειδικών βραβείων στους Ολυμπιονίκες, στους Παραολυμπιονίκες και στους διακεκριμένους αθλητές που παραβρέθηκαν, για τη συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση της Ολυμπιακής συλλογής του Μουσείου. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η κα. Τασούλα Κελεσίδου Χρυσή Ολυμπιονίκης Δισκοβολίας “Αθήνα 2004”, η κα. Κατερίνα Θάνου Αργυρή Ολυμπιονίκης “Σύδνεϋ 2000”, η κα. Μαρία Γεωργάτου Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής “Σύδνεϋ 2000”, η κα. Χριστίνα Γιασιντζίδου Χάλκινη Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας “Λονδίνο 2012”, η κα. Ιωάννα Χατζηιωάννου Χάλκινη Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών “Σύδνεϋ 2000”, η κα Φωτεινή Βαβάτση Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας “Αθήνα 2004”, ο κ. Όθων Μοσχίδης Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης “Μεξικό 1968”, η κα. Ιωάννα Μπούζιου Ολυμπιονίκης Σόφτμπολ “Αθήνα 2004”, ο κ. Γιάννης Πέτρου Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας “Ρίο 2016”, η κα. Πόλυ Σαρέγκου Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης “Αθήνα 2004”, ο κ. Νίκος Σιρανίδης Χρυσός Ολυμπιονίκης Καταδύσεων “Αθήνα 2004”, η κα. Ιωάννα Χρήστου Ολυμπιονίκης ξιφασκίας “Αθήνα 2004” και ο κ. Στέφανος Τζιβόπουλος Χάλκινος Παγκοσμιονίκης Καταδύσεων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά η σειρά ειδικά σχεδιασμένων κοσμημάτων “Anatasis”, τα οποία αποτελούν την εικαστική έκφραση της συνεργασίας ανάμεσα στην jewelry artist Σοφία Ζαράρη και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. και. Τα κοσμήματα, τα οποία τα οποία σχεδιάστηκαν με έμπνευση τις Ολυμπιακές αξίες και πλέον είναι διαθέσιμα για το κοινό και στο Πωλητήριο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης χαρίστηκαν συμβολικά στην κα. Λίνα Μενδώνη και στην κα. Βούλα Πατουλίδου.

 

 

 

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X