fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Love Runners

Άγιος Βαλεντίνος ο τρεξιματικός. Ζευγάρια που τρέχουν μαζί, μένουν μαζί!

Και όμως, δεν είναι ένα χαριτωμένο σλόγκαν! Βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα! Όσοι έχετε την τύχη να τρέχετε μαζί με το ταίρι σας, έχετε διαπιστώσει ότι το τρέξιμο είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους δεσίματος του ζευγαριού καθώς ενισχύει την καλή διάθεση αλλά και το αίσθημα της αμοιβαίας στοργής!

Επιμέλεια: Χαρά Λειβαδίτη

Ζευγάρια που τρέχουν μαζί, μένουν μαζί!

Ζευγάρια που τρέχουν μαζί, μένουν μαζί!

Τέσσερις σοβαροί λόγοι για να βγείτε να τρέξετε με τον σύντροφό σας είναι οι παρακάτω.
Ισχύουν ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, την εμπειρία τρεξίματος και πόσο καιρό είστε μαζί.

1. Φαίνεστε πιο ελκυστικοί ο ένας στον άλλον

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνήσουν με αυτό στην αρχή. Μπορώ ήδη να ακούσω μερικούς από εσάς να λένε: «Το τρέξιμο με κάνει πιο ελκυστικό; Πως και έτσι; Με αυτό το κόκκινο πρόσωπο, τις ιδρωμένες μασχάλες και τα πόδια καλυμμένα με λάσπη; Τι είναι ελκυστικό σε αυτό;».

Η κουλτούρα μας μας διδάσκει ότι το «ελκυστικό» ισοδυναμεί με μια πεντακάθαρη, αρωματισμένη, προσεκτικά σχεδιασμένη εμφάνιση. Αλλά η βιολογία μας είναι συντονισμένη για κάτι άλλο. Βλέποντας τον άλλον να λαχανιάζει και να ιδρώνει μπορεί πραγματικά να ενεργοποιήσει τα πρωταρχικά σας ένστικτα και να τα κάνει πιο ελκυστικά στα μάτια σας. Μελέτη διαπίστωσε ότι, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον πιο ελκυστικό αφού συμμετάσχουν σε μια έντονη σωματική δραστηριότητα μαζί — όπως το τρέξιμο. (Αν δεν έχετε ήδη ταίρι, πάρτε τους δρόμους και τα βουνά λοιπόν!).

Love Runners

2. Η σεξουαλική σας ζωή θα βελτιωθεί… γκουχου γκουχου…

Μπορεί το τρέξιμο να είναι μια μορφή προκαταρκτικού παιχνιδιού; Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, αυτό ισχύει !

Το τρέξιμο, αποτελεί για τη σεξουαλική μας δραστηριότητα έναν θετικό καταλύτη, τόσο στην επιθυμία όσο και την απόλαυση. Η άσκηση και έκλυση ενδορφινών μας κάνει να νοιώθουμε πιο όμορφα ενώ ενεργοποιούν την αποδέσμευση των ορμονών του σεξ. Με ανεβασμένη την διάθεση μετά την ολοκλήρωση της άσκησης και την χαμηλή αρτηριακή πίεση λίγη ώρα μετά, σε συνδυασμό με την μείωση των ορμονών του άγχους, το σώμα μας καθίσταται πιο ικανό στα ερωτικά καλέσματα.

Πλείστες έρευνες εδώ και δεκαετίες, έχουν αναφέρει την σχέση της άσκησης και της αυξημένης συχνότητας σεξουαλικής δραστηριότητας καθώς και της σεξουαλικής επιθυμίας. Η αύξηση της αντοχής και του μυικού τόνου, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του προάγει την αιματική ροή στα γεννητικά όργανα, αποτελούν σταθερά ευρήματα που συσχετίζουν θετικά άσκηση και σεξ. Επιπλέον, φαίνεται ότι η απόσταση έχει επίσης σημασία. Όπως σημείωσε η Brooks Running στον ιστότοπό της, «όσο περισσότερο τρέχεις τόσο καλύτερη είναι η σεξουαλική σου ζωή». Ουλτράδες για πάντα!

Η κάμψη στην αθλητική και σεξουαλική απόδοση είναι αναπόφευκτη με την πάροδο του χρόνου. Γήρας ου γαρ… ΟΜΩΣ η ενασχόληση με την άθληση μειώνει τον ρυθμό κάμψης, κάτι που βοηθάει και την σεξουαλική ικανότητα στο πέρασμα των ετών. Βάλτε λοιπόν τα αθλητικά σας, τα κολάν και τα split σορτς και ξεχυθείτε στους δρόμους, τα γήπεδα και τα βουνά. Η αποθεραπεία που θα ακολουθήσει θα σας αποζημιώσει.

 

 

Love Runners

3. Ανανέωση και καινούργια ενδιαφέροντα στη σχέση σας 

Μετά από λίγο, η ρουτίνα και η αίσθηση της πλήξης εισχωρούν στις περισσότερες σχέσεις. Ισως μερικές φορές πιάνετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται: «Αυτό είναι; Θα φάμε, θα παρακολουθήσουμε Netflix,και θα πάμε για ύπνο; Αυτό σημαίνει να είσαι σε σχέση; Και αν όχι, τότε πώς μπορούμε να αναβιώσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό που νιώθαμε στην αρχή;»

Ευτυχώς, το τρέξιμο μαζί, δίνει την ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί με το σύντροφο σου και αποδεικνύεται ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε τη σπίθα στη σχέση σας.

Κάντε καινούργια πράγματα μαζί, επιλέξετε νέες διαδρομές για τις προπονήσεις σας, αλλάξετε την ταχύτητα και τη διάρκεια των προπονήσεων ή πηγαίνετε να εξερευνήσετε εντελώς νέες τοποθεσίες ενώ τρέχετε. Επίσης η συμμετοχή σε αγώνες εντός και εκτός της πόλης, θα σας κάνει να ανανεωθείτε και να γνωρίσετε μαζί καινούργια τοπία και μέρη μέσα από αυτά τα ταξίδια, που αν δεν τρέχατε ίσως δεν τα προγραμματίζατε ποτέ!

Love Runners

4. Η προσήλωσή σας σε έναν δρομικό στόχο θα σας απομακρύνει από τα μικροπροβλήματα

Σε μια μακροχρόνια σχέση, κάποιες διαδικασίες είναι αναπόφευκτες. Μόλις αρχίσετε να μοιράζεστε τη ζωή, τις δουλειές του σπιτιού και να κάνετε σχέδια μαζί, πράγματα που δεν βλέπατε πριν, βγαίνουν στην επιφάνεια. Εν συντομία! Ο σύντροφός σας αρχίζει να σας ενοχλεί – και το αντίστροφο. Γνωρίζετε όλο και περισσότερο τις ατέλειες και τις κακές συνήθειες του άλλου και ίσως στιγμιαία να ξεχάσετε τι αγαπάτε ο ένας στον άλλον.

Όταν τρέχετε με τον σύντροφό σας, όταν αναπνέεις γρήγορα, προσπαθώντας να καταγράψεις άλλο ένα χιλιόμετρο, δεν υπάρχει χώρος για φασαρίες και λογομαχίες. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι υπάρχει λιγότερος χώρος για υπερβολική σκέψη.  Όταν αναγκαζόμαστε να μιλάμε με σύντομο και απλό τρόπο σε ένα απαιτητικό τρέξιμο, το μυαλό μας δεν δημιουργεί τόσα προβλήματα όπως όταν καθόμαστε σε έναν καναπέ. Επισης, η παρότρυνση και η στήριξη του συντρόφου μας σε έναν δύσκολο αγώνα ενισχύει το συναίσθημα της αγάπης και της φροντίδας.

Επειδή είστε επίσης πλούσιοι σε ενδορφίνες, η διάθεσή σας γίνεται πιο θετική. Αρχίζετε να εστιάζετε στα καλά πράγματα, αντί να έχετε εμμονή με μικρότητες. Αυτό οδηγεί σε περισσότερη αμοιβαία ενθάρρυνση στη σχέση σας – η οποία, όπως έδειξε αυτή η μελέτη, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Όταν είστε σε μια σχέση, το να έχετε καλή επιρροή ο ένας στον άλλο είναι ζωτικής σημασίας. Θέλετε ο σύντροφός σας να σας βοηθήσει να είστε ο καλύτερος εαυτός σας – και κάνετε το ίδιο για εκείνον. Να ενθαρρύνεις τον σύντροφο σου και να γίνεσαι ο “λαγός” του όταν ο άλλος δεν είναι στην μέρα του. Και τι πιο τέλειο όταν τερματίζεις μαζί του σε έναν δύσκολο αγώνα ! Η χαρά και η περηφάνια για αυτόν που έχεις δίπλα σου δεν περιγράφεται!

Όσοι δεν έχετε την τύχη ο σύντροφός σας να είναι δρομέας, ξέρω ότι τυραννιέστε. Τις περισσότερες φορές υπάρχει γκρίνια, ειδικά Κυριακή πρωί, που “κανονικά” πρέπει να την αφιερώσεις στην οικογένεια. Ο άλλος δεν μπορεί να σε καταλάβει, οι προπονήσεις σου γίνονται με την ψυχή το στόμα για να τα προλάβεις όλα.  Προσπάθησε να βάλεις τον σύντροφο σου στο παιχνίδι. Πάρε μαζί την οικογένεια σου σε έναν αγώνα και υποσχέσου την καλύτερη μπύρα μετά τον τερματισμό σου. Οργάνωσε ένα ταξίδι (που θα έχει και αγώνα) και αφιέρωσε το μετάλλιο σου στο ταίρι σου. Ζήτησε να είναι το support σου και να σε περιμένει στην αψίδα με μια μεγάλη αγκαλιά.

Είμαι σίγουρη, ότι όταν το ζήσει όλο αυτό, από κοντά, θα αλλάξει γνώμη! Ελα και λίγο λασπωμένος παραπάνω μήπως ξυπνήσουν τα ένστικτα που λέει η πρώτη παράγραφος και ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες !

Χρόνια πολλά σε όλους, ειδικά στους ερωτευμένους με το τρέξιμο λοιπόν!

 

•  Ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση των φωτογραφιών, από τα κοινωνικά τους δίκτυα, τους ερωτευμένους φίλους μας δρομείς!

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register