fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

agonas ramnous

7ος Αγώνας Δρόμου Ραμνούς: Αλεβίζος και Πορίκου πρώτοι στα 17 και 6,5 χλμ.

Αν και ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος, ο 7ος Αγώνας Δρόμου Ραμνούς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους δρομείς να μην πτοούνται από την έντονη βροχή που έπεφτε από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

 

Την Κυριακή έγιναν δύο αγώνες (17 και 6,5 χιλιομέτρων), με τον Παναγιώτη Αλεβίζο να τερματίζει πρώτος στα 17 χλμ. με χρόνο 1:10:15, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Δρούτσας με 1:12:08 και στην τρίτη ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος με 1:12:35.

Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Κωνσταντίνα Καραγιάννη με χρόνο 1:34:43.

agonas ramnous

Στα 6,.5 χλμ. πρώτη τερμάτισε η Κορίνα Πορίκου με χρόνο 29:42, δεύτερος ο Γιώργος Παναγούλιας με 29:49 και στην τρίτη θέση ο Διονύσης Αρβανιτάκης και ο Μάριος Ρήγας με τον ίδιο χρόνο, με 35:52.

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου του αγώνα:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ 2022

Μετά από διετή αποχή λόγω της πανδημίας διοργανώθηκε με επιτυχία από το σύλλογό μας ο Αγώνας Δρόμου ΡΑΜΝΟΥΣ. Είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει την ομορφιά αλλά και την μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή του Αρχαίου Δήμου Ραμνούντα.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στη συνδιοργάνωση είχαμε το φιλόξενο και δραστήριο σύλλογο γυναικών Γραμματικού. Ο αγώνας είχε εκκίνηση στο φιλόξενο Γραμματικό, που αποτελεί κοινότητα του Δήμου Μαραθώνος και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του. Οι δρομείς κατευθύνθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα και επέστρεψαν στο Γραμματικό.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να τρέξουν δυο διαδρομές, τη μεγάλη διαδρομή των 17χλμ, και την μικρότερη των 6,5χλμ αλλά με την ίδια εκκίνηση και τον ίδιο τερματισμό. Οι δρομείς διένυσαν μεν μια δύσκολη διαδρομή με αρκετές ανηφορικές κλίσεις και βαθμό δυσκολίας, αποζημιώθηκαν δε από τη φυσική ομορφιά σε όλη τη διαδρομή και έτρεξαν ανάμεσα από ατέλειωτους ελαιώνες με εναλλαγές από πεύκα και πανάρχαιους αμπελώνες με το φημισμένο οίνο της ευρύτερης περιοχής του Ραμνούντα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε και έχει πάντα και περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα. Τρέχουμε για το περιβάλλον και λέμε ΟΧΙ στα ΧΥΤΑ! Με αυτό τον αγώνα περνάμε έτσι και το μήνυμα ότι είμαστε ενάντια στη μόλυνση του ιστορικού μας τόπου και στην καταστροφή του!

Η ευαισθησία των συμμετεχόντων αποδείχθηκε με την παρουσία και τη συμμετοχή τους παρόλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Το κρύο και η βροχόπτωση ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού που φυσικά δεν πτόησαν τη διάθεση δρομέων και διοργανωτών!

Μετά από όλη τη δοκιμασία που βιώσαμε σε όλο το διάστημα της πανδημίας, επανήλθαμε υγιείς με διάθεση αναπτέρωσης του ηθικού μας και νιώθουνε μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Για τη διοργάνωση είχαμε στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία αλλά και πολλούς χορηγούς που μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε θερμά που μας ενισχύουν κάθε φορά που τους το ζητάμε! Η προσφορά τους γέμισε τις τσάντες- δωράκια για τους συμμετέχοντες!

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση παίζουν οι φορείς και οι εθελοντές. Χωρίς την αρωγή τους δεν θα υπήρχε και η επιτυχία!

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Μαραθώνος και ιδιαίτερα την τοπική Κοινότητα Γραμματικού και συγκεκριμένα την Πρόεδρο Αγγελική Αβραμίδη, καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους για την προθυμία τους και την άψογη επιμέλεια όλης της διοργάνωσης, την Περιφέρεια Αττικής για την παραχώρηση της αιγίδας, την Τροχαία Βορειονατολικής Αττικής, τμήμα Κηφισιάς για την παρουσία και πολύτιμη συμβολή τους που συνέδραμε στην ασφάλεια των συμμετεχόντων, το Αστυνομικό Τμήμα

Μαραθώνος, το Σωματείο Εθελοντών δασοπυροσβεστών Μαραθώνος, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο της Ευαγγέλο Κυπαρρίση, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Μαραθώνος, την επίλεκτη ομάδα εθελοντών ειδικών αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican για την παρουσία ασθενοφόρου καθώς και τον ιατρό της Δημήτρη Φράγκο και φυσικά όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν για την άριστη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά εκτός από την όμορφη διαδρομή που έτρεξαν, να γευτούν στην πλατεία του Γραμματικού τα καλούδια που είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ο φιλόξενος και δραστήριος σύλλογος γυναικών Γραμματικού!

Η διοργάνωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα βοηθώντας και στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες που έχουν την άμεση ανάγκη σίτισης.

Η παρουσία και η προσφορά της Κοινωνικής Κουζίνας Νέας Μάκρης- Ο άλλος Άνθρωπος με την εθελοντική ομάδα της προσέφερε για άλλη μια φορά ζεστό φαγητό όχι μόνο στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και στους συμμετέχοντες αθλητές και αθλούμενους!

Θα θέλαμε φυσικά να ευχαριστήσουμε για άλλη μια χρονιά όλους τους φίλους συναθλητές για την προσφορά τους σε τρόφιμα για τον συνάνθρωπό μας.

Η κοινωνική κουζίνα θέλει τη στήριξη όλων μας. Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εθελοντικά τις Κυριακές στις ετοιμασίες των γευμάτων ή η ακόμη να προσφέρει τρόφιμα και είδη συσκευασίας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Κα Θεοδώρα στο τηλέφωνο: 6986063764.

Ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Ιστορικού μας Δήμου, ως εμπνευστές και διοργανωτές του Δρόμου ΡΑΜΝΟΥΣ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία, συμμετοχή και συμβολή σας σε αυτόν τον ιστορικής σημασίας αγώνα.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις 19 Φεβρουαρίου 2023 και σας περιμένουμε ξανά με μεγάλη μας χαρά και τιμή στον επόμενο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΡΑΜΝΟΥΣ!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X