fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Pravi Trail Eleftheroupoli Runners

1o Pravi Trail Run: Εκκίνηση στις 3 Απριλίου

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Eleftheroupoli-Runners» διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 10:00 π.μ. τον 1ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Pravi Trail Run».

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου. Πρόκειται για μια εύκολη προς μέτριας δυσκολίας διαδρομή, ο οποία περιλαμβάνει μονοπάτια μήκους 6χλμ., δασικούς δρόμους 6,5χλμ. και άσφαλτο 2,5χλμ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών τα τριακόσια (300) άτομα.

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες 15-18 θα χρειαστεί έγγραφη συγκατάθεση των γονέων κηδεμόνων τους, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Στόχος μας είναι η διεξαγωγή ενός Covid-free αγώνα και η διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των διοργανωτών, των εθελοντών και όλων όσοι παρευρίσκονται στον χώρο. Για το λόγο αυτό, θα ισχύσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (στο εξής ΓΓΑ) κατά την ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα.

Με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της ΓΓΑ για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους, σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης (με ισχύ 14 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύ εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση)
Βεβαιώσεις των τεστ θα είναι δεκτές μόνο εκτυπωμένες μέσα από την εφαρμογή gov.gr (link: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19)

Το υγιειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση τροποποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Pravi Trail Run

Συνοπτικά οι σημαντικές πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 03 Απριλίου 2022

Αφετηρία: Ελευθερούπολη (χώρος διεξαγωγής Λαϊκής αγοράς)

Τερματισμός: Ελευθερούπολη (χώρος διεξαγωγής Λαϊκής αγοράς)

Απόσταση: 15 km

Χρονικό όριο τερματισμού: 3 ώρες

Υψομετρική Ανάβαση: 610m

Μέγιστη Ανάβαση: 600m

Κόστος συμμετοχής 15 € με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έως τις 26/03/2022

Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 2000 0062 0001 0225 818

Δικαιούχος: Ψουρούκης Λάμπρος (Ταμίας Συλλόγου)

(Στην αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντα για να μπορεί να γίνει η επιβεβαίωση της συμμετοχής)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://eleftheroupoli-runners.gr/

Δήλωση Συμμετοχής έως τις 26/03/2022. (Προσοχή! Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί (εκτός από τη δήλωση συμμετοχής) η πληρωμή στην Τράπεζα έως τις 26/03/2022).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η Ελευθερούπολη απέχει 17 χλμ. από την Καβάλα και 135 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Για να φτάσετε, εισέρχεστε δυτικά από τον κόμβο Εξοχής της Εγνατίας Οδού και ανατολικά από τον κόμβο Αγίου Σύλλα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο. Επιπλέον παροχές:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας περίπου στο μισό της διαδρομής (8οχλμ). Πέραν αυτού, θα υπάρχουν τέσσερα (4) σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και τον έλεγχο της τήρησης της σωστής διαδρομής. Επιπλέον θα υπάρχει κάλυψη από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ορεινοί αγώνες διοργανώνονται από ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και οφείλουν να τη σέβονται όσοι/ες συμμετέχουν σε αυτούς. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής θα ακυρώνεται άμεσα.

Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://eleftheroupoli-runners.gr/.

Για την καλύτερη οργάνωση και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής, οι συμμετέχοντες που βρίσκονται θα μπορούν να παραλαμβάνουν την τσάντα του αθλητή (με το νούμερο και το αναμνηστικό μπλουζάκι) την παραμονή του αγώνα στα γραφεία του Συλλόγου (Νέο Συρράκο, Ελευθερούπολη) από τις 10:00 έως τις 13:00. Εκεί θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατύχημα που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό τους. Οι υπόλοιποι/ες θα μπορούν να την παραλαμβάνουν την ημέρα του αγώνα από τις 09:00 έως τις 10:00.

Χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους υπάρχει σε κοντινό σημείο (πλατεία Αγίου Νικολάου – 200μ. από το σημείο της εκκίνησης).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Γενική Κατηγορία Αγώνα

Γενική Κατηγορία Ανδρών

Γενική Κατηγορία Γυναίκων

Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οικονόμου Αλέξανδρος – 6981270100

Ψουρούκης Λάμπρος – 6933382238

Ακολουθώντας τις απαιτήσεις ενός μεγάλου δρομικού κινήματος που αναπτύχθηκε στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός μικρού αγώνα βουνού στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Παγγαίου ο οποίος θα συνδυάζει τις ομορφιές της φύσης με τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής.

Μέσα από πανέμορφες διαδρομές και διαφορετικές εναλλαγές τοπίων και χρωμάτων, από ιστορικά μονοπάτια υλοτόμων και περιηγητών, μία Μονή σύμβολο για όσους ανεβαίνουν στην κορυφή του Παγγαίου με αυτοκίνητο και ενός μονοπατιού – απομεινάρι αρχαίου δρόμου που εξυπηρετούσε τη συγκοινωνία της τότε εποχής, οι δρομείς παίρνουν μία μικρή γεύση από τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή σε όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου με αφετηρία την πόλη της Ελευθερούπολης.

Η διαδρομή είναι κυκλική μήκους 15 χιλιομέτρων και 610μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, με ανώτερο σημείο το Δασικό Χωριό Παγγαίου στα 600μ. υψόμετρο, μία σύγχρονη και εμβληματική τοποθεσία για τους κατοίκους της περιοχής που επισκέπτονται την περιοχή του Παγγαίου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό το parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, στο χώρο όπου πραγματοποιείται η «Λαϊκή Αγορά». Με κατεύθυνση δυτικά κατευθυνόμαστε στη γειτονιά της παλιάς πόλης σε ασφάλτινη οδό παράλληλα με την εθνική οδό και πίσω από το Δημαρχείο ώσπου φτάνουμε στην περιοχή «Αγία Παρασκευή» όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, στο δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου. Από εκεί ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής ακολουθώντας το δασικό δρόμο πίσω από την εκκλησία για περίπου 1,5χλμ.

Έπειτα στρίβουμε αριστερά όπου ξεκινάει το «La becasse», ένα πανέμορφο μονοπάτι 1χλμ.. Στο τέλος του συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους, περνώντας ενδιάμεσα από το μονοπάτι του «Μεγάλου Ρέματος» ώσπου φτάνουμε στο σημείο ελέγχου και σταθμό τροφοδοσίας της διαδρομής στο 8οχλμ του αγώνα. Από εκεί στρίβουμε δεξιά σε ένα πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι κάτω από δέντρα μήκους περίπου 1χλμ.

Από εκεί όπου είναι και το ψηλότερο σημείο του αγώνα (600μ. υψόμετρο) ξεκινάει το κατηφορικό σκέλος της διαδρομής, το οποίο οδηγεί στην άσφαλτο. Αφού τρέξουμε ανηφορικά για περίπου 200μ. σε ασφάλτινο δρόμο, στρίβουμε αριστερά σε δασικό δρόμο.

Έπειτα από 500μ. στρίβουμε αριστερά στο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί ύστερα από περίπου 1 χλμ. στη Μονή Υπαπαντής Παγγαίου. Μετά από 200μ. Στρίβουμε δεξιά σε δασικό δρόμο και έπειτα από 300μ. στα αριστερά μας βρίσκεται η αρχή του κατηφορικού πέτρινου μονοπατιού, απομεινάρι αρχαίας οδού, με το κλασσικό πλινθόκτιστο δάπεδο που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Καβάλας, αρχιτεκτονική με την οποία χτίστηκε η αρχαία Εγνατία οδός.

Ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ. φτάνουμε σε ασφάλτινο δρόμο όπου στρίβουμε δεξιά για 200μ. και έπειτα αριστερά στη συνέχεια του αρχαίου μονοπατιού μήκους 1 χλμ. που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Από εκεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με της αφετηρίας, κατευθυνόμαστε μέσα στην πόλη προς το σημείο Τερματισμού.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X