fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Γιάννης Αβραμέας

Γ. Αβραμέας (Taygetos Challenge): Ο κορονοϊός άλλαξε πολλά, εμείς κοιτάμε ψηλά

Ο Γιάννης Αβραμέας είναι ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Taygetos Challenge και μαζί με τον Σταύρο Κανελλέα συνέλαβαν την ιδέα του επιτυχημένου αγώνα, ο οποίος κάθε χρόνο μαζεύει εκατοντάδες δρομείς.

Η επιτυχία του Taygetos Challenge δεν αμφισβητείται από κανέναν. Οι δρομικές εμπειρίες που αποκτούν οι συμμετέχοντες είναι μοναδικές και οι εντυπώσεις κάτι παραπάνω από εκπληκιικές.

Ο Γιάννης Αβραμέας είναι υπεύθυνος για την υλοποίησή του αγώνα. Είναι συνοδός βουνού, δρομέας, ποδηλάτης και ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία δρόμου. Το τέλειο παράδειγμα ενός πολυπράγμωνος ανθρώπου.

Ο ίδιος μίλησε στο iRun και στον Άρη Γαβριελάτο και αποκάλυψε τι μας περιμένει το προσεχές σαββατοκύριακο (26-27/3), τότε δηλαδή που έχουμε την εκκίνηση στην πανέμορφη Καρδαμύλη.

Γιάννης Αβραμέας

Συνέντευξη στον Άρη Γαβριελάτο

Πως πέρασαν τα χρόνια… Ο Ταΰγετος αν θυμάμαι καλά ήταν ο πρώτος αγώνας που είχε ακυρωθεί όταν δεν ξέραμε παρά ελάχιστα για τον κορονοϊό. Η διεξαγωγή του πλέον έχει ένα αεράκι ελευθερίας. Ποιό είναι φέτος το «μπουκέτο» των αγώνων;

«Θυμάσαι πάρα πολύ καλά. Ο αγώνας ακυρώθηκε ελάχιστες μέρες πριν τη διεξαγωγή του το οποίο ήταν για μας ένα μεγάλο πλήγμα κυρίως ψυχολογικό. Αποφασίσαμε να μην μεταφέρουμε τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία αλλά να τον αναβάλουμε και αυτό γιατί δε θέλαμε να προκαλέσουμε αναταράξεις σε κάποιο άλλο συνάδελφο-διοργανωτή. Ο διήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge ξεκινάει το Σάββατο 26 Μαρτίου με το καθιερωμένο vertical speed και συνεχίζει την επόμενη μέρα με το μπουκέτο αγώνων τα 5χλμ fun, 10χλμ Basic, 20χλμ Experience και 37χλμ Marathon».

 

Τι καινούργιο έχετε ετοιμάσει για τους αθλητές και τις αθλήτριες;

«Το ομιχλώδες τοπίο που έχει προκληθεί από τα πρωτόκολλα για τον Covid που αλλάζουν συνεχώς δε θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε κάποια παράλληλα event που αφορούν κυρίως τους συνοδούς των αθλητών αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι έχουμε φέτος την προσθήκη των 10χλμ για πρώτη χρονιά με θετική υψομετρική 460m, μια εξαιρετική διαδρομή χωρίς εκτεθειμένα σημεία. Ειναι ιδανική για όλους τους αθλητές, είτε αυτούς που κάνουν το πρώτο τους 10άρι, είτε τους ήδη έμπειρους αθλητές που θα απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή στα μονοπάτια του Ταϋγέτου».

Taygetos Challenge

Είχατε τη δυνατότητα να συντηρήσετε τα μονοπάτια; Δεν ξέρω αν υπήρξαν αλλαγές στο τοπίο των διαδρομών από τις καιρικές συνθήκες ή την μη-χρήση κάποιων μονοπατιών.

«Δύο χρόνια χωρίς τον αγαπημένο μας αγώνα μονοπάτια έκλεισαν, δέντρα έπεσαν, πέτρες κύλησαν. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μέρες την αποκατάσταση και τους καθαρισμούς των μονοπατιών έτσι ώστε να επανέλθουν στη συνήθη αισθητική τους».

 

Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία στη διαξαγωγή των αγώνων; Θεωρείς ότι θα ξεχαστούν όλα σε λίγους μήνες ή επηρέασε τον μικρόκοσμο των διοργανωτών, των δρομέων και των εταιριών που βρίσκονται πίσω από τους αγώνες;

«Διανύουμε μια περίοδο που ζούμε τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπορεί να δοθεί σαφή απάντηση αν όλα θα ξεχαστούν σύντομα ή με ποιο τρόπο επηρέασε τον μικρόκοσμο των διοργανωτών, των δρομέων και των εταιρειών και αυτό διότι υπάρχει από όλους τους εμπλεκόμενους διαφορετική προσέγγιση και ανάλυση των δεδομένων που έχουν προκύψει. Εμείς μέσα από τη δικιά μας υποκειμενικότητα κοιτάμε ψηλά».

 

Η Καρδαμύλη αποτελεί ένα μικρό παράδεισο. Έχω πάντα αυτή την ονειρική θέα όταν κοντεύεις και την βλέπεις από ψηλά! Ποιες άλλες δραστηριότητες θα πρότεινες σε όσους και όσες κατέβουν εκεί στο νότο; 

«Για όσους φίλους-φίλες επισκεφτούν την περιοχή μας προτείνουμε πεζοπορικές διαδρομές στο δαιδαλώδες πέτρινο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τα χωριά μεταξύ τους, διάσχιση των εξαιρετικών φαραγγιών του Ταϋγέτου και φυσικά ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου στα 2407μ., του ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου. Επίσης, οι φίλοι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παραλιακή ή ημιορεινή ζώνη της Δυτικής Μάνης περιηγητικά ή προπονητικά, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα ποδηλάτων που υπάρχουν διαθέσιμα (road-, mountain-, fitness-, e-bikes κλπ)».

Καρδαμύλη Μάνη Ταΰγετος

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X