fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

chios hardstone trail

2o Chios Hardstone Trail: Ο Χριστόφορος Μερούσης μάς περιμένει και πάλι στις Καρυές της Χίου

1ος ορεινός αγώνας της Χίου πραγµατοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου του 2021 και αντικειµενικά κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις όσων συµµετείχαν!

Ήταν µια καλοστηµένη διοργάνωση και η απαιτητική ορεινή διαδροµή (23χλμ.) απευθυνόταν σε έµπειρους δροµείς, αλλά η µαγευτική θέα της Χίου από ψηλά, σε αποζηµίωνε µε το παραπάνω. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning», ο Χριστόφορος Μερούσης µίλησε στον Άρη Γαβριελάτο και στο περιοδικό iRun, για τη δεύτερη έκδοση του Chios Hardstone Trail που θα διεξαχθεί ανήµερα της Πρωτοµαγιάς (1/5/22), στο χωριό Καρυές της Χίου και στα µονοπάτια του Πηγάνιου Όρους.

 

Πέρασαν κιόλας 9 µήνες από την πρώτη φορά και θυµόµαστε τις όµορφες στιγµές στην καταπληκτική Χίο και στην τόσο καλά οργανωµένη διοργάνωσή σας. Τι αλλαγές θα δούµε φέτος;

«Η σηµαντικότερη διαφορά είναι πιστεύω ότι προσθέτουµε µια ενδιάµεση απόσταση τα 12 χλµ. Υπήρχαν συµµετέχοντες στους οποίους τα 23 χλµ. φαίνονταν αρκετά. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επίσης µεγάλο κοµµάτι της διαδροµής πιο ξεκούραστα και χωρίς τις περισσότερες απαιτήσεις της µεγάλης απόστασης. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουµε οι παροχές µας να είναι ίδιες και καλύτερες ώστε να ευχαριστηθεί όλος ο κόσµος!».

Μερούσης chiosrunning

Θυµάµαι πέρσι ότι µας είπες «τώρα µπορώ να χαλαρώσω» την ώρα που τερµάτισε ο τελευταίος δροµέας. Πόσο δύσκολο είναι τελικά να διοργανωθεί ένας αγώνας, διότι εµείς ερχόµαστε για 3-4 ώρες και κάνουµε το χόµπι µας ενώ εσείς εργάζεστε πριν και µετά για µεγάλο διάστηµα. Ποια είναι η ανταµοιβή, αφήνοντας στην άκρη τα οικονοµικά;

«Σίγουρα υπάρχει µεγάλη διαφορά από το να συµµετέχεις κι απ’ το να διοργανώνεις! Εγώ, ως ενεργός αθλητής χαίροµαι που αφουγκράζοµαι τον κόσµο που θέλει να συµµετέχει σε αγώνες, καθώς καταλαβαίνω και τα συναισθήµατά του! Προσωπικά η ανταµοιβή µου από όλο αυτό είναι ότι υπηρετώ το σπίτι που µεγάλωσα επί 25 χρόνια, τον αθλητισµό και το τρέξιµο».

 

Η Χίος είναι µαγική. Άλλα τοπία στο νότο, άλλα στο βουνό στις Καρυές, άλλα στο βόρειο κοµµάτι. Έχει δυναµική και υποδοµές για αθλητικό και περιπατητικό τουρισµό;

«Έχει µεγάλη δυναµική, απίστευτα µονοπάτια για περίπατο και αθλητικό τουρισµό που συνεχώς ανακαλύπτονται, επανεµφανίζονται και καθαρίζονται. Η Χίος είναι ένα νησί που προσφέρεται για αθλητικό τουρισµό µε εναλλαγές τοπίων και µοναδικό συνδυασµό βουνού και θάλασσας».

Chios Hardstone Trail

 

Τί είναι αυτό που δεν πρέπει να χάσει κάποιος που θα επισκεφτεί τη Χίο, …µετά την εκκίνηση του αγώνα, φυσικά;

«Σίγουρα µια βόλτα στις παραλίες της, µια βόλτα στην φύση της και µια επαφή µε τις γαστρονοµικές γεύσεις και τις παραδόσεις που προσφέρουν τα χωριά µας».

 

Ποιους άλλους αγώνες διοργανώνετε και πότε;

«Στις 13 Μαρτίου διοργανώσαµε µε επιτυχία τον 6ο αγώνα των Γυναικών, τιµώντας έτσι την Ηµέρα της Γυναίκας. 1η Μαΐου σάς περιµένουµε στο 2ο Chios Hardstone Trail και φέτος θα έχουµε τον 10ο επετειακό Ηµιµαραθώνιο Χίου. Ευελπιστούµε, επίσης, να διοργανώσουµε έναν επετειακό αγώνα σκυτάλης υπεραπόστασης για την απελευθέρωση της Χίου».

 

Τι στόχους έχει βάλει για το 2022 η οµάδα του Chiosrunning;

«Ο στόχος µας είναι να προσφέρουµε αγώνες, χαρά, αλληλεγγύη στους συναθλητές µας και στο συνάνθρωπο – συµπολίτη µας, και όλο αυτό να το αναβαθµίζουµε όλο και περισσότερο και να γινόµαστε καλύτεροι».

 

Η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τις διοργανώσεις ή θα ήθελες µια πιο… σφιχτή αγκαλιά και µια παραπάνω βοήθεια;

«Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία προσπαθούµε να µυήσουµε όλο και περισσότερο την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις µας! Θεωρώ ότι σε σχέση µε αρκετά χρόνια πριν, είµαστε σε πολύ καλύτερο δρόµο! Παρόλα αυτά, θέλουµε πολύ δουλειά ακόµα σε αυτόν τον τοµέα, αλλά επειδή αυτό που κάνουµε φαντάζει ακόµα άγνωστο σε πολλούς, γι’ αυτό προσπαθούµε να το περάσουµε όλο και περισσότερο στην συνείδηση του κόσµου και να τον ωθήσουµε να αθληθεί και να τρέξει στους δρόµους της Χίου!».

 

– Τέλος, ποιοι θα είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το 2022, σαν αθλητής;

«Σαν αθλητής προσπαθώ όλο και περισσότερο να αντέχω να υπερβαίνω τα όριά μου …ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω σίγουρα για κανέναν, αλλά στόχος μου είναι όσο τρέχω, να διατηρήσω όσο γίνεται ψηλότερα το αγωνιστικό μου επίπεδο!».

 

 

Φωτογραφίες: Chiosphotos / Κ. Αναγνώστου

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X