fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

ikaria run

Επόμενος σταθμός: Ikaria Run (6/8)

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιωτών Ικαρίας με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκηρύσσει την ένατη διοργάνωση μίας σειράς αγώνων που λαμβάνουν μέρος στο νησί της Ικαρίας, του Ikaria Run.

Σας περιμένουμε στον ένατο αγώνα της σειράς, το «Run The Village», αποστάσεως 5.05 χλμ. και 10.1 χλμ. που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στις 18:30 το απόγευμα στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας, με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

 

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή είναι κυκλική και θα έχει σαν αφετηρία την Πλατεία του χωριού Πλαγιά στην Ικαρία, σε υψόμετρο 271 μέτρα. Ξεκινώντας τον αγώνα, μετά από 40 μέτρα, υπάρχει κλίση και ανηφόρα για 500 μέτρα περίπου.

Στη συνέχεια έχουμε μια παρατεταμένη ευθεία μέχρι το 1,6 χλμ. της διαδρομή,ς όπου στο σημείο αυτό, λίγο μετά την στροφή για τον οικισμό Εξω Πλαγιά, έχουμε αναστροφή (U – TURN).

Συνεχίζουμε με κάποιες μικρές αλλαγές στην κλίση του οδοστρώματος μέχρι τα 3,3 χλμ. της διαδρομής, όπου στρίβουμε ελαφρώς αριστερά με κατεύθυνση τον οικισμό Βαρδαράδες.

Στα 3,7 χλμ. έχουμε τη δεύτερη και τελευταία αναστροφή (U-TURN) με πορεία ξανά προς την κεντρική οδική αρτηρία, και στρίβοντας ελαφρώς αριστερά συναντάμε για περίπου 200 μέτρα κατηφόρα με μεγάλη κλίση.

Στο τέλος της κατηφόρας είμαστε ήδη στην διασταύρωση που με κατεύθυνση προς τα δεξιά μας οδηγεί στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής και στον τερματισμό στην Πλατεία του χωριού στο ίδιο σημείο απ’ όπου έγινε και η εκκίνηση. Για την απόσταση των 10.100μ θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή και δεύτερη φορά.

Η διαδρομή είναι μετρημένη με ακρίβεια (5.050μ, 10.100μ) και ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

ikaria run

Χιλιομετρικές ενδείξεις – Σήμανση

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει σχετική εμφανής ένδειξη που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα «περάσματα» τους (Σταθμοί Ελέγχου).

 

Χρονικό όριο τερματισμού

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,5 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 

Όριο συμμετοχών

Ο αγώνας έχει όριο συμμετοχών τα 200 άτομα στα 5,050μ και 150 άτομα στα 10,100μ. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός θα συμπληρωθεί νωρίτερα θα κλείσουν και οι εγγραφές.

 

Εγγραφές – Δηλώσεις συμμετοχής

Εγγραφές για τον Αγώνα θα γίνονται online στο ikariarun.gr στην καρτέλα Εγγραφές, και στη γραμματεία του αγώνα στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας, από τις 14:00 μέχρι και τις 18:15 (15 λεπτά πριν την έναρξη) την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα (Σάββατο 6/8/2022). Πακέτο έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την Blue Star Ferries!

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5,050μ και 10,100μ έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό. Όλοι οι δρομείς αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη είτε με των γονέων/κηδεμόνων τους για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον Αγώνα είναι δωρεάν. Θα καλυφτεί εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές και από χορηγίες και εισφορές φίλων.

ikaria run

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός, με προσωπικό σε σταθμούς ελέγχου για να καταγράφει τα “περάσματα”, και βιντεοσκόπηση στον τερματισμό για επαλήθευση της κατάταξης.

Οι αποστάσεις είναι μετρημένες με ακρίβεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επίσημες διαδρομές, οι διαδρομές των 5,050μ και των 10,100μ δεν αποτελούν επίσημα αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, οπότε για τη διεξαγωγή τους δεν απαιτείται η έγκριση από την αρμόδια αθλητική ομοσπονδία με αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. δηλαδή από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Ν. 4603/19, άρθρο 42, παρ. 1 και 4). Ως εκ τούτου κανένα ρεκόρ χρόνου –  απόστασης δεν δύναται να αναγνωριστεί.

 

Σταθμοί τροφοδοσίας – Απορρίμματα

Στη διαδρομή θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με εμφιαλωμένο νερό στα 2,5 χλμ. και στον τερματισμό για τον αγώνα των 5,050μ, στα 2,5 χλμ, στα 5 χλμ., στα 7,5 χλμ. και στον τερματισμό για των αγώνα των 10,100μ. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους σταθμούς τροφοδοσίας στα σημεία ελέγχου και στον τερματισμό.

 

Διανομή αθλητικού υλικού

Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, παραμάνες, οδηγίες) θα γίνεται την ημέρα του Αγώνα, Σάββατο 06/8/2022 και ώρες από 14:00 έως και 18:15 στην Πλατεία του Χωριού Πλαγιά, από την γραμματεία σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από την διοργανώτρια αρχή.

 

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων & ιματισμού

Η διοργανώτρια αρχή για την ημέρα του Αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα πράγματά τους το αργότερο ένα τέταρτο πριν από την εκκίνηση του Αγώνα, μέχρι τις 18:15.

 

Υγειονομική κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης – Τερματισμού και σε όλο το μήκος της διαδρομής από Γιατρούς – Νοσηλευτές και Εθελοντές Διασώστες.

 

Μετακίνηση – Μεταφορά των Δρομέων στον χώρο διεξαγωγής του Αγώνα

Στις 6 Αυγούστου στο λιμάνι του Ευδήλου και στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου (κεντρικά μέρη και τα δύο) θα βρίσκεται μισθωμένο όχημα της διοργάνωσης (με σχετική ένδειξη) το οποίο θα μεταφέρει τους δρομείς δωρεάν στον χώρο διεξαγωγής του Αγώνα στο χωριό Πλαγιά στις 16:00 μ.μ. Με το ίδιο όχημα θα γίνει και η επιστροφή μετά το τέλος του Αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές λίγες ημέρες πριν από τον Αγώνα.

 

Αποτελέσματα

Μετά τη λήξη του αγώνα, θα ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δρομέων (άνδρες-γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπεύθυνους της χρονομέτρησης του αγώνα, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα ikariarun.gr στην καρτέλα αποτελέσματα, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.

 

Έπαθλα- Απονομές

Στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών – Γυναικών των Αγώνων 5,050μ και 10,100μ, θα απονεμηθούν Κύπελλα.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον Αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα (ηλεκτρονικά).

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον Αγώνα στο ikariarun.gr και να επικοινωνείτε με την διοργάνωση στο email: ikariarun@yahoo.gr.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Βαγγέλης Κοτσαμπάς

 

Διαβάστε ακόμα:

6ος Πολύγυρος Run Χαλκιδική (4 Σεπτεμβρίου 2022)

Λαφονήσιος Δρόμος (10 Σεπτεμβρίου 2022)

Mykonos Running Festival (1-2 Οκτωβρίου 2022)

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register
X