
Μερούσης και Ιγγλέζου στη συνέντευξη Τύπου του Ημιμαραθώνιου Χίου
Περισσότερες από 700 δηλώσεις συμμετοχής στον 10ο επετειακό ημιμαραθώνιο Χίου.
Ο πρόεδρος του Chiosrunning, Χριστόφορος Μερούσης, η Ασημίνα Ιγγλέζου, η οποία θα εκτελέσει χρέη παρουσιάστριας στον ημιμαραθώνιο, και η υπόλοιπη ομάδα του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου του 10ου επετειακού ημιμαραθώνιου Χίου.
Ο τέσσερις φορές πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, Χριστόφορος Μερούσης, ανέφερε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμο και την περιφέρεια που είναι συνδιοργανωτές μαζί μας, τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα τιμήσουν τον αγώνα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από ό,τι ξέρω, θα έχουμε και από το εξωτερικό.
Και βεβαίως την ομάδα μου, που είναι στο πλευρό μου, στήνουμε διοργανώσεις, και βοηθάμε τον σύλλογο να είναι κομμάτι ενεργό της κοινωνίας, με προσφορά πραγματική, ανιδιοτελή στον συνάνθρωπο, παραδίδοντας μαθήματα εθελοντισμού. Ευχαριστούμε πολύ, σας περιμένουμε όλους την Κυριακή».
Η Ασημίνα Ιγγλέζου από την πλευρά της δήλωσε:
«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που είμαι φίλη του Χριστόφορου Μερούση. Ολη η Ελλάδα πρέπει να είναι υπερήφανη, αλλά πολύ περισσότερο η Χίος, που είναι ο τόπος καταγωγής του. Ο Χριστόφορος αποτελεί έμπνευση για τα νεότερα παιδιά και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε αυτό σαν τόπος. Να φέρετε κοντά τα νεότερα άτομα. Να προβάλλετε τον αθλητισμό, όπως και το κάνετε, και με το ορεινό τρέξιμο, που είχα έρθει πρόσφατα στο νησί σας, αλλά και τώρα με τον ημιμαραθώνιο.
Το να γίνεται για 10η χρονιά λέει πάρα πολλά, και ειδικά με το νούμερο που ακούσαμε προηγουμένως, τα 700 άτομα. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Αυτό θέλει πολλή δουλειά από πίσω. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που έχω γνωρίσει και που βλέπω πόσο ενωμένη είναι».
Το πρόγραμμα του τριημέρου στο νησί της μαστίχας:
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
16:00 – 20:00: Παραλαβή Αριθμών στο δημαρχείο της Χίου
Σάββατο 27 Αυγούστου 2022
09:00 – 15:00: Παραλαβή Αριθμών στο δημαρχείο της Χίου
20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ» από την Key Books, της πρωταθλήτριας μαραθώνιου δρόμου, Μαρίας Πολύζου, στο ξενοδοχείο Sea View Resorts & Spa στον Καρφά Χίου
20:30 – 23:00: Γεύμα Αθλητών – Αθλητριών (Pasta party) στο ξενοδοχείο Sea View Resorts & Spa στον Καρφά Χίου
Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
Ημιμαραθώνιος Χίου & 1,5 χλμ. (Παιδικό), 5 χλμ. – 10,5 χλμ.
Στις 7 η ώρα το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσει δωρεάν πούλμαν από το δημαρχείο της Χίου μέχρι το δημαρχείο των Θυμιανών (10 χλμ.) για την εκκίνηση των αγώνων. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 11:00 για την επιστροφή στο δημαρχείο της Χίου.
Διαβάστε ακόμα:
5ο Syros Run (3 Σεπτεμβρίου 2022)
3ο Μαστίχαθλον στη Χίο (17 Σεπτεμβρίου 2022)
Δρόμος Μνήμης για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου (23-25 Σεπτεμβρίου 2022)