fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

sdya

Με επιτυχία διεξήχθη ο 40ός Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο επετειακός 40ός Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ., το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, όπου εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν με ασφάλεια στη γνωστή και αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής.

Ο αγώνας φέτος ήταν αφιερωμένος στην ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Το Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμά τους.

sdya

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 από τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α. και τον Κώστα Σάμιο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ), σε δύο κύματα, ενώ στον αγώνα είχαν εγγραφεί 1.200 δρομείς.

Μεγάλος νικητής του αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σουκούλης με 31:59, με τον Νικόλα Γεωργαλά να ακολουθεί με 34:03 και τον Κωνσταντίνο Τουσέ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 34:12.sdya

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 35:11 και οι Κατερίνα Σάπαρη και Tatiana Sveshnikova συμπλήρωσαν τις θέσεις του βάθρου με 40:57 και 41:14 αντίστοιχα.

Επιπλέον, φέτος επανήλθε ο αγώνας 2 χλμ. για παιδιά μετά από δύο χρόνια που δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Συνολικά συμμετείχαν 151 παιδιά, ενώ τα τρία πρώτα αγόρια ήταν ο Γεώργιος Λαμπρίδης με 6:17, ο Γιώργος Μανουσέλης με 6:46 και ο Παναγιώτης Τσενές με 6:47, ενώ αντίστοιχα τα τρία πρώτα κορίτσια ήταν η Λαμπρινή Σχίζα με 6:40, η Αγγελική Τσιλιβάκου με 6:50 και η Χαρά Ρούσση με 7:02.

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από τη θέση του χορηγού στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική περίοδο μετά την πανδημία.

sdya

Καθοριστική ήταν και η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Τον αγώνα στήριξε ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

H INTERAMERICAN προσέφερε, για μια ακόμα χρονιά, την ασφαλιστική κάλυψη του αγώνα, ενώ διέθεσε και ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Η Dole έδωσε πολύτιμη ενέργεια στους τερματίσαντες με φρέσκες μπανάνες, έτσι ώστε να αναπληρώσουν άμεσα τη χαμένη ενέργεια, αλλά και ηλεκτρολύτες.

sdya

Το πρώτο περιοδικό για το τρέξιμο Runner Magazine, που για 10 και πλέον έτη, βρίσκεται από τη θέση του Χορηγού Επικοινωνίας, σύμμαχος στην προβολή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas, παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, τα μέλη της μοτολέσχης Beneli Moto Hellas Club με την καθοριστική συμβολή τους στην ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής και βέβαια των εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας Philipino Athens 2004.

Και φέτος ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε η All About Running για 12η χρονιά.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.

 

Ερχονται τον Δεκέμβριο:

Vrilissia Night Run (4 Δεκεμβρίου 2022)

17ος Ημιμαραθώνιος Ράξας (11 Δεκεμβρίου 2022)

1ο Christmas Run Τρίπολης (18 Δεκεμβρίου 2022)

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register