fbpx

Το μήνυμα του προέδρου του Τελμησσός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος για τις αναβολές των αγώνων δρόμου

iRun

Ο ιδρυτής και δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων «Τελμησσός Μαραθώνα», Βλάσης Καραβασίλης, κατέχει, όσοι λίγοι στο χώρο, μια πολυδιάστατη και πολυετή εμπειρία μέσα στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όντας ενεργός δρομέας, μαραθωνοδρόμος και διοργανωτής αρκετών σημαντικών λαϊκών αγώνων δρόμου με τη σφραγίδα του «Τελμησσού», κατέθεσε τις προσωπικές του σκέψεις σε σχέση με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε και ζούμε ακόμα…

• Γράφει ο Βλάσης Καραβασίλης

 

Με όλες αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και δυστυχώς βιώνουμε ακόμη, έχοντας τρομερό αντίκτυπο στην οικονομία μας, στην καθημερινότητά μας, αλλά το σημαντικότερο στην υγεία μας, επηρεάζοντας όλους τους τομείς έχοντας αντίκτυπο ακόμη και στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την αναβολή και ακύρωση αθλητικών αγώνων δρόμου καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία αθλητικών εκδηλώσεων επισήμων και μη βρισκόταν σε μια άνθηση και ανάπτυξη με την διοργάνωση μεγάλων και μικρών εκδηλώσεων απο συλλόγους και φορείς, ακόμη και απο εταιρίες, παροτρύνοντας το κοινό στην άθληση και στον καλύτερο τρόπο ζωής.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν αρκετά χρόνια πριν, με μόχθο και ζήλο καθώς και προσωπική εργασία, πολλοί φίλοι του δρομικού χώρου και το σίγουρο είναι πως η προσφορά τους είχε και συνεχίζει να έχει ανιδιοτελή χαρακτήρα.

Είναι και θα είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεις να προσφέρεις στην κοινωνία απο κάθε πλευρά με όσες δυνατότητες έχεις και στο επιτρέπουν.

Είναι και στον κάθε Έλληνα μέσα μας η προσφορά, αρκεί να το θέλει και να το κάνει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι που το έχουμε ριζωμένο βαθιά μέσα μας ως λαός.


 
 

Δυστυχώς προς το παρόν, με την πρωτόγνωρη όπως αναφέραμε αρχικά πανδημία, δεν μας επιτρέπεται η διοργάνωση των εκδηλώσεών μας, καθώς και η συμμετοχή μας. Είχαμε συνηθίσει όλοι μας να συμμετέχουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα σε αγώνες δρόμου που διοργανωνόντουσαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Μας λείπουν πραγματικά πολύ! Μας λείπουν και οι δικες μας διοργανώσεις των εκδηλώσεων στην περιοχή μας. Νιώθοντας άδειοι και κενοί.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι υπομονή και να σεβαστούμε υπακούοντας τους όρους και τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και μετατέθηκαν για άλλη ημερομηνία τηρώντας το
πρωτόκολλο και τους όρους υγειονομικής προστασίας, δυσκολεύουν εν ολίγη όλους τους αθλητές και αθλούμενους καθώς και τους διοργανωτές.

Προς το παρόν πάντως δεν θα είναι όπως ήταν πρώτα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο διαφορετικό. Ακόμη και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας τηρεί ένα περιορισμένο αριθμό συμμετοχών για την φετινή χρονιά!

Και με όρους και όλα τα απαραίτητα! Όμως πιστεύω, ως αθλητής και με μια πολυετή εμπειρία επάνω στον χώρο πως εάν είσαστε απλός αθλούμενος ή εντατικά αθλητής δρομέας, σας συμβουλεύω πως πρέπει η προπόνησή σας να είναι όπως και η προπόνηση που κάνατε και πρώτα που προετοιμαζόσασταν για κάποιον αγώνα βάζοντας στόχους, άσχετα εάν δεν έχουμε τώρα τη δυνατότητα να τρέξουμε σε αγώνες. Θα πρέπει πάντα να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, κρατώντας τη φόρμα μας.

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις το σίγουρο είναι πως θα το πετύχεις με οποιονδήποτε τρόπο την κατάλληλη στιγμή.

Θα πρέπει να βάζουμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και αυτό που κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη και όχι με καταπίεση, γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα μας κουράσει και δεν θα μας ευχαριστεί.

Προσοχή λοιπόν στην υγεία μας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, μειώνοντας την ένταση των προπονήσεών μας κρατώντας φυσικά τους στόχους μας για άμεσα μελλοντικά.

Τρέξτε και απολαύστε την προπόνησή σας σε κάθε σημείο όπου και να βρίσκεστε, χαλαρώνοντας τους ρυθμούς σας και προπάντων καλή διατροφή για να έχετε μια μακροχρόνια υγιή φυσική κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς.

Σας εύχομαι να έχετε καλό καλοκαίρι με υγεία πάνω από όλα, υπομονή φυσικά και προσοχή σε ό,τι και αν κάνετε.

Δημοφιλη Αρθρα