fbpx

Ευρωεκλογές 2024: Δρομείς στις κάλπες!

Ψηφοδέλτιο, αθλητικά παπούτσια και φύγαμε!

Στο iRun θεωρούμε ότι η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες είναι απαραίτητη, καθώς πρόκειται για ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με κόπο από τους λαούς. Αναμφίβολα, η δημοκρατία και οι θεσμοί έχουν τα ζητήματά τους. Εδώ είμαστε να προσπαθούμε.

Αφού, λοιπόν, σας προτείνουμε να ψηφίσετε στις 9 Ιουνίου, πάμε να δούμε τι κάνουν οι δρομείς-ψηφοφόροι όπως μόνο το iRun μπορεί να καταγράψει!

Δεν συμμετέχουν όλα τα κόμματα και η σειρά που επιλέχτηκε είναι αυτή της δύναμης των κομμάτων. Για λόγους… μη-δημοκρατικούς θα αναφερόμαστε στον άνθρωπο δρομέα οπότε τα «ο», «η», «το» και παπάκια θα τα βρείτε αλλού!

Ψηφοδέλτιο, αθλητικά παπούτσια και φύγαμε!

 

Νέα Δημοκρατία

Προφίλ: Μπλε σορτς και ιδανικά μπλε τεχνικό μπλουζάκι ακριβό. Οριακά λευκό. Προτιμάει να κάνει προπονήσεις 41 λεπτών (41 τακατό). Εννοείται ότι θα ανεβάσει σέλφι με πολιτικό που έτρεξε τον Μαραθώνιο και εννοεί το πεντάρι.

Περιοχή που τρέχει: Φιλοθέη. «Γιατί τρέχουν και άλλου;»

Πίνει: Powerade μπλε

 

ΣΥΡΙΖΑ

Προφίλ: Όλα τα φανελάκια και τα σορτς είναι ίσα. Κρυφοκοιτάει και τα γυμναστήρια λόγω Προέδρου που είναι ντούκι. Ανεβάζει φωτογραφίες με κάποιο ψαγμένο μήνυμα με πολιτικά υπονοούμενα και στίχο Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Περιοχή που τρέχει: Όλες οι περιοχές είναι ίσες, εκτός Φιλοθέης.

Πίνει: Νερό με ηλεκτρολύτες σε δικό του μπουκάλι οικολογικό.

 

ΠΑΣΟΚ

Προφίλ: Πράσινα μπλουζάκια βαμβακερά μόνο. Τρέχει νωρίς την ώρα που… ο ήλιος ανατέλλει. Αναπολεί το ’80 που είχαμε Casio ρολόγια. Ακούει Ρίτα και Μαρινέλα και αγαπημένο long είναι από Χαριλάου Τρικούπη μέχρι Καστρί Εκάλης, 18 χιλιομετράκια.

Περιοχή που τρέχει: Λίγο πράσινο να έχει και του αρκεί

Πίνει: Gatorade πράσινο μήλο

 

ΚΚΕ

Προφίλ: Αγαπημένη απόσταση από 5,5 μέχρι 8 χλμ. Δεν του αρέσουν οι λυκοσυμμαχίες που διοργανώνουν αγώνες επί πληρωμή, οπότε προτιμάει τους λαϊκούς αγώνες. Ακούει Πασχαλίδη, Μικρούτσικο και στα long Θεοδωράκη.

Περιοχή που τρέχει: Πάρκο Τρίτση λόγω φεστιβάλ. Εναλλακτικά στα βουνά, «γιατί… αυτοί είστε»!

Πίνει: Άλλοι πίνουν το αίμα του λαού, αυτός νερό από δημόσια βρύση.

 

Ελληνική Λύση

Προφίλ: Τρέχει στη Βόρεια Ελλάδα και προτιμά αγώνες με αρχαία ελληνικά ή χριστιανικά ονόματα. Οριακά φοράει τεχνικά ρούχα, συνήθως βαθύ μπλε, καθώς είναι πιθανό να είναι ψεκασμένα με χημικά. Γουστάρει Φειδιππίδη και κατά βάθος νιώθει πελταστής στη μάχη.


 
 

Περιοχή που τρέχει: Είπαμε, βόρεια Ελλάδα

Πίνει: Παντζάρι χυμό με «Βαδιστικόν» από Άγιον Όρος, το νερό είναι μολυσμένο.

(Bonus: Αντί Garmin Connect έχει Γαρμίνιο Σύνδεσμο στο κινητό).

 

Νίκη

Προφίλ: Κυριακή πρωί δεν τρέχει, το μόνο βέβαιο! Στο mp3 παίζει εκκλησιαστικούς ύμνους σε ήχο πλάγιο δεύτερο. Είναι ήρεμος αλλά δεν θέλει πολλά πολλά με ξένους δρομείς. Τα long γίνονται από μοναστήρι σε μοναστήρι για νερό και λουκουμάκι. Αγαπημένο long το «Άγιος Ιωάννης Κυνηγός» – «Μονή Αστερίου» στον Υμηττό.

Περιοχή που τρέχει: Παντού αρκεί να έχει μοναστήρι

Πίνει: Αγιασμό

 

Σπαρτιάτες

Συγγνώμη, αδύνατον να αστειευτούμε!

 

Πλεύση Ελευθερίας

Προφίλ: Πριν τους αγώνες διαβάζει τους κανονισμούς ενώπιων όλων μέχρι να πέσουν λιπόθυμοι. Θεωρεί ότι το τρέξιμο δίνει … Ζωή, και έχω μια αίσθηση ότι μαζί με τους χρόνους του στέλνει φωτογραφίες με καλημέρες, ελληνικό καφέ και ένα γλάρο πίσω.

Περιοχή που τρέχει: Όπου θέλει θα τρέχει. «Τι είπατε;».

Πίνει: Ό,τι πει ο κανονισμός

 

ΜεΡΑ25

Προφίλ: Τρέχει 25άρια και ζητάει από τους διοργανωτές να του λένε την τιμή σε δραχμές και τις αποστάσεις σε στάδια. Πιστεύει ότι τα ανακτοβούλια της Ευρώπης έχουν επιβάλει τις εφαρμογές στο τρέξιμο και ότι ο αγώνας για επιδόσεις σχετίζεται με τον τεχνοφεουδαλισμό.

Περιοχή που τρέχει: Χάρη μας κάνει που τρέχει, δεν θα μας πει και που!

Πίνει: Κράσακι με φίλους

 

 * Θυμίζουμε ότι το άρθρο είναι χιουμοριστικό, αλλά ναι… προτρέπει να συμμετάσχουμε στις εκλογές. Καλή ψήφο, καλό τρέξιμο!

Δημοφιλη Αρθρα