fbpx

Καλό ταξίδι, Ηρακλέα μας…

iRun
Ήταν μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των αγώνων δρόμου. Ο Κωνσταντινοπολίτης Ηρακλής Βασιλειάδης, γεννημένος το 1934, πάντα δίπλα σ’ όλους μας, με τις συμβουλές του, με τα σκόρδα του, τα κίμινά του, την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Θα μας λείψεις πολύ… (Γιώργος Διαμαντής, ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς)

 

Αγαπημένε μας Ηρακλή έφυγες! Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον Ηρακλή μας!

Την καλοσύνη του, το φιλότιμό του, την ευαισθησία του, το χαμόγελό του, την μεγάλη του προσφορά προς όλους, τον εθελοντισμό του Να βοηθάει παντού και πάντα εθελοντικά χωρίς όφελος, τις γνώσεις του, την φιλοσοφία του, την διακριτικότητά του!

 
 

Τώρα τελευταία, έχοντας περάσει μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, που με την δύναμή του την ξεπέρασε, χωρίς να θέλει να μας ενοχλεί, όπως έκανε πάντα διακριτικά, και τώρα τον τελευταίο καιρό, δυο-τρεις μήνες δηλαδή, διακριτικά για να μην μας ενοχλεί, δεν μας επισκεπτόταν συχνά, δεν ερχόταν στους αγώνες για να δώσει την παρουσία του, για να μην μας στενοχωρήσει όπως έλεγε με τα δικά του προβλήματα…

Διακριτικός σε όλα του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ηρακλή μου δεν θα είσαι φέτος στο αγαπημένο σου Καλλιμάρμαρο να μας περιμένεις όλους στον τερματισμό για να μας δώσεις το μετάλλιο του Μαραθωνίου, και που δεν βοηθούσες!

Κριτής στο ΣΕΓΑΣ σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις, σε αποστολές, μακροχρόνια πορεία στον κλασικό αθλητισμό με πολλές τότε διακρίσεις, τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε διεθνή. Εθελοντής παντού, με την καλή σου πάντα διάθεση και προσφορά σε όλους μας, σε όλους τους αγώνες που διοργανώναμε, πάντα ο Ηρακλής μας παρών!

Με τα δωράκια σου να προσφέρεις σε όλους και φίλους και εχθρούς, που εσύ Ηρακλή μου δεν είχες ποτέ. Τα χεράκια σου πάντα γεμάτα για όλους! Στις λύπες και στις χαρές ήσουν πάντα μαζί μας. Μας έδινες πάντα τις συμβουλές σου και τις γνώσεις σου, πάντα με τον όμορφο και γλυκύτατο τρόπο σου. Και ποιος δεν ήθελε να μάθει, ή έστω να πάρει κάτι από τον Κύριο Ηρακλή μας, όπως έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν, ή ήθελαν να τον γνωρίσουν!

Σε πόσα ταξίδια πάντα μας έδινες την πινελιά την ευχάριστη και πάντα ευδιάθετη! Συντρέχτης σε όλα! Σε όλες τις στιγμές, και τα αντιμετώπιζες με μια σοφία, σε πόσα έβγαινες αληθινός!

Ο Ηρακλής Βασιλειάδης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Κλειστού Στίβου Κωνσταντινούπολης (21-22 Φεβρουαρίου 2015) όπου συμμετείχε στο αγώνισμα του βάδην 3χλμ και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του • telmissos.gr

Μας δίδαξες πολλά και όπως έλεγες πάντα και θυμάμαι πως κάθε φορά συγκινημένος έλεγες πως «ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ!».

Με όλα αυτά Ηρακλή μου, που σε ζήσαμε τόσα χρόνια και προσωπικά εγώ και η οικογένεια μου σχεδόν 30 χρόνια, ήσουν και θα είσαι για πάντα μέλος της οικογένειάς μας και φυσικά όλης της δρομικής οικογένειας! Είχαμε ζήσει όμορφες οικογενειακές στιγμές μαζί Ηρακλή μου! Θα μας λείψεις πολύ μα πάρα πολύ!

Εκεί που θα πας σε περιμένουν οι φίλοι σου οι συναθλητές, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλοι αυτοί που σε αγάπησαν και τους αγαπούσες! Η προσφορά σου πολύτιμη τόσα χρόνια. Το αγαπημένο σου τραγούδι πως όταν το τραγουδούσες πάντα το ευχαριστιόσουν! «Ένα βράδυ που ‘βρεχε, που ‘βρεχε μονότονα…!» Θα σε συνοδεύει εκεί που πας Ηρακλή μου.


 
 

Να είσαι σίγουρος πως κανείς μα κανείς δεν θα σε ξεχάσει!

Καλό σου δρομικό ταξίδι αγαπημένε μας Ηρακλή!

Ο αγαπημένος σου Βλάσης Καραβασίλης
Α.Π.Σ. Τελμησσός Ν. Μάκρης Μαραθώνος


 

Τιμή για τον Ηρακλή Βασιλειάδη, η βράβευσή του στο Gala της ΑΙMS το 2015

(Θυμόμαστε από το ρεπορτάζ του ΣΕΓΑΣ τον Νοέμβριο του 2015)

Έμαθαν στη ζωή τους να ξεπερνάνε τα όριά τους και να πετυχαίνουν αυτό που για τους περισσότερους φαίνεται και δείχνει ακατόρθωτο. Επί σειρά ετών «καταπίνουν» χιλιόμετρα με απίστευτη ευκολία. Από τα τρυφερά τους χρόνια μέχρι τώρα που έφτασαν χρονολογικά και μόνο στην τρίτη ηλικία. Γιατί η ψυχή άλλα λέει και γράφει.

Ο Στέλιος Πρασσάς, ο Ηρακλής Βασιλειάδης και η Δέσποινα Βίγκα έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία μα κοινό το πάθος για τις μεγάλες αποστάσεις και το δρομικό κίνημα. Και στους τρεις θα απονεμηθούν Ειδικά Βραβεία της AIMS και του ΣΕΓΑΣ στην μεγάλη εκδήλωση βράβευσης του «Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου» του Κόσμου για το 2015 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα τους απολαύσουν και θα τους χειροκροτήσουν. Και μαζί τους όλοι εμείς.

Ο Στέλιος Πρασσάς είναι 84 ετών και ετοιμάζεται να τρέξει για 5η φορά στην κλασική διαδρομή. Επί σειρά ετών ασχολείται με τον αθλητισμό. Στα 59 του ξεκίνησε τους αγώνες δρόμου και έχει συμμετάσχει σε πολλούς στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου.  Προπονείται σχεδόν καθημερινά στο στάδιο της Νέας Μάκρης.

Ο Ηρακλής Βασιλειάδης με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο το 1949 και από τότε δεν σταμάτησε να τρέχει. Ποτέ όμως δεν έτρεξε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο καθώς τα τελευταία 10 χρόνια προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως εθελοντής. Μιλάει 4 ξένες γλώσσες και είναι 81 ετών.

Η Δέσποινα Βίγκα διάγει την έβδομη δεκαετία της ζωής της. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει τρέξει σε περισσότερους από 140 επίσημους αγώνες μεταξύ των οποίων 8 φορές στην κλασική διαδρομή. Ετοιμάζεται για ακόμα μία. Δραστήριο μέλος του συλλόγου των Βετεράνων με παρουσίες σε Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δημοφιλη Αρθρα