fbpx

Ο Τελμησσός στον 9ο Γύρο της Πάρου – 54 χλμ.

iRun

Στο πανέμορφο και φιλόξενο νησί των Κυκλάδων, την όμορφη Πάρο, για ένατη χρονιά έγινε η καθιερωμένη δρομική συνάντηση φίλων αθλητών-συναθλητών για να τρέξουμε τον Γύρο του νησιού απόστασης 54 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στην κεντρική πλατεία της Παροικιάς.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90, καλοκαιράκι του 2000, ξεκίνησε ο Γύρος ως μια προετοιμασία φίλων και συναθλητών από την Πάρο, που θα έτρεχαν στο Σπάρταθλον, αλλά και σε κάποιους άλλους, λίγους τότε, αγώνες υπεραπόστασης. Η συνάντηση των φίλων της υπεραπόστασης ήταν πολυπόθητη και αναμέναμε πότε θα έρθει ο καιρός να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας φίλους στο φιλόξενο νησί τους, να τρέξουμε μαζί τους, να κάνουμε ο καθένας τον προσωπικό του χρόνο, χωρίς συναγωνισμό, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, συναγωνίζοντας μόνο και μόνο τον δικό του χρόνο ο καθένας!

Αλλά επίσης σημαντικό να μυρίσεις τις όμορφες καλοκαιρινές κυκλαδίτικες ομορφιές, να γλεντήσεις με όλη την αγαπημένη σου παρέα μετά τον τερματισμό του Γύρου σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι! Έτσι απλά και ανθρώπινα. Μια οικογένεια νιώθαμε και νιώθουμε ακόμη με την όμορφη παρέα μας στην Πάρο που συνεχίζουν με τόσο αγάπη, τόσο μεράκι, με ανιδιοτέλεια και προσφορά στον υγιή αθλητισμό και στον τόπο τους. Την σημερινή εποχή που βιώνουμε τις τόσες δυσκολίες, ακόμη και στο χώρο μας, υπερτερώντας δυστυχώς πολλές φορές το οικονομικό όφελος, χάνοντας σιγά-σιγά τις αξίες και το πνεύμα του υγιή αθλητισμού, υπάρχουν φίλοι εκλεκτοί που κρατάνε καθαρά και με κατάθεση ψυχής τις αξίες αυτές και προπάντων εθελοντικά!

Σε αυτόν το ιδιαίτερα ξεχωριστό αγώνα μη αγωνιστικού χαρακτήρα, μάλλον σε αυτή την ξεχωριστή δρομική συνάντηση όλοι είμαστε νικητές! Φυσικά εννοώντας και όλους τους συντελεστές για την μακροχρόνια προσπάθειά τους. Ατελείωτες ώρες δουλειάς και εθελοντισμού για προσφορά στο νησί τους και στον αθλητισμό, αλλά και στο να χαρούν όλοι οι συμμετέχοντες που είχαν την χαρά και την τιμή να τρέξουν. Τι να πούμε για όλα αυτά που προσφέρουν! Την ασφάλεια των αθλητών, που σχεδόν σε όλη την διαδρομή υπήρχαν εθελοντές σε κάθε δρόμο, με τα ποδήλατά τους κοντά σε όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες, την εθελοντική ομάδα διασωστών και το σπουδαιότερο, την παρουσία σε όλο τον αγώνα ιατρικής κάλυψης με επανδρωμένο το ΕΚΑΒ, καθώς και τη συμβολή του επικεφαλή ιατρού και των συναδέλφων του. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν καθοριστική, σε επικίνδυνα κομβικά σημεία. Σε μια τέτοια απόσταση και με αρκετές δυσκολίες υπήρχαν στην διαδρομή 7 απινιδωτές! Πράγμα πολύ δύσκολο σήμερα, σε αγώνες που διοργανώνονται να υπάρχει έστω και ένας!

Με την τεχνική ενημέρωση λίγο νωρίτερα από το καθιερωμένο pasta party την προηγουμένη μέρα στην γραμματεία του μη αγωνιστικού αγώνα, αλλά και την ίδια την ημέρα, καθώς και με την υποδοχή τους σε όλους τους τερματίσαντες με τον πλούσιο μπουφέ με πολλά εδέσματα! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αυτή η εκδήλωση από κανένα άλλο αγώνα! Όταν κάνεις κάτι με αγάπη και προσφορά, το σίγουρο είναι πως πετυχαίνει. Για να πετύχει όμως αυτό χρειάζεται και την συμβολή όλων και αυτό φάνηκε από την πολύτιμη προσφορά των τοπικών φορέων και υποστηρικτών.

Ο Τελμησσός έχοντας μια μακροχρόνια πορεία στο δρομικό κίνημα, καθώς και εμπειρία στους αγώνες των υπεραποστάσεων στηρίζει ενεργά κάθε χρόνο τον υπερμαραθώνιο δρόμο της Πάρου με την συμμετοχή και συμβολή του. Αξίζει να αναφερθούμε στα μέλη και αθλητές που έτρεξαν και τερμάτισαν ο κάθε ένας με τον δικό του ξεχωριστό χρόνο. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους Γιάννη Μόσχο τερματίζοντας με χρόνο 5:29:42, στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο (5:53:34), στον Φίλιππο Τσαπατώρη (6:21:03), στον Γιάννη Γαλανόπουλο (6:42:43), στον Δημήτρη Ντόβα (7:16:18), στην Γεωργία Παπαδοπούλου (7:40:20), και στον Βλάση Καραβασίλη τερματίζοντας με χρόνο 5:00:26.

Αλλά και στον Αντώνη Αϊδόνη και στον Χρυσόστομο Στέλλα που έκαναν σχεδόν την μισή και παραπάνω διαδρομή αλλά λόγω μιας μικρής αδιαθεσίας δεν συνέχισαν την προσπάθειά τους. Φυσικά πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες για την προσπάθεια του καθενός ξεχωριστά. Σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια σε τέτοιους αγώνες.

Εκ μέρους του Τελμησσού και των μελών μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας την οργανωτική επιτροπή και φίλους μας συναθλητές, τον Α.Ο. Πάρου, τους εθελοντές όλους τους τοπικούς φορείς καθώς και τους υποστηρικτές για την πολύτιμη προσφορά τους σε αυτή την μοναδική ξεχωριστή συνάντηση στο όμορφο και φιλόξενο νησί τους. Ο Τελμησσός στηρίζει και θα στηρίζει ενεργά και όσο το δυνατόν δυναμικά τους αγαπητούς μας φίλους και όλη την διοργάνωση με όλες του τις δυνατότητες.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον 10ο Γύρο της Πάρου μαζί σας, ανυπομονώντας και πάλι να ζήσουμε εξίσου όμορφες στιγμές.

Με όλη την αγάπη και εκτίμηση
Βλάσης Καραβασίλης

Δημοφιλη Αρθρα