fbpx

Σφύριξε χαρούμενα, μπορείς! (Ο δεκάλογος για τους αθεράπευτα απαισιόδοξους δρομείς)

τρέξιμο Οίτη

Το ξέρετε το τραγούδι; Στα αγγλικά λέει «Always look at the bright side of life» και όταν το ακούω θυμάμαι την επική τελική σκηνή από το «Life of Brian».

Ετσι και οι δρομείς έχουν τις δικές τους στιγμές που όλα πάνε στραβά γιατί έτσι συνήθως γίνεται. Το κείμενο ή μάλλον ο δεκάλογος που ακολουθεί είναι χιουμοριστικός και απευθύνεται σε αθεράπευτα απαισιόδοξους δρομείς.

13ο Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

1. Ξεκινάμε δυναμικά. Οποιοσδήποτε τραυματισμός θα σε βρει λίγες μέρες πριν τον αγώνα. Η λακούβα που πάντα απέφευγες, ο δικέφαλος που θα κάνει «κρακ». Ποτέ στην αρχή της προετοιμασίας, ποτέ μετά τον αγώνα!

2. Αν οι μεγάλοι ορεινοί αγώνες είναι 31/5, 26/6 και 23/7 όλοι οι φίλοι σου ή της συζύγου σου θα παντρευτούν σε κάποιο κτήμα στο Κορωπί εκείνες ακριβώς τις ημέρες και εσύ θα βλέπεις stories με φαγητά και μετάλλια από Μέτσοβο, Λιτόχωρο και Τσεπέλοβο…

3. Το mp3 που λατρεύεις και μαζί του έβγαλες την προετοιμασία για μαραθώνιο, θα σε προδώσει στο πρώτο χιλιόμετρο και θα πρέπει να το κουβαλήσεις. Υπάρχει και η εναλλακτική ατυχία να έχεις χαμηλή μπαταρία ή να έχει κολλήσει στο shuffle και ο αλγόριθμος να παίζει τα ίδια τραγούδια.

4. Και πάλι σε μαραθώνιο ή ημιμαραθώνιο είναι δεδομένο ότι θα κολλήσεις στον ίδιο ρυθμό, ας πούμε 5.35 το χλμ. με τον μόνο δρομέα που έχει το κινητό στο μπράτσο και παίζει φρικτή motivational δήθεν τάχα μουσική ή θα κουβαλάει τα κλειδιά του επί όλα αυτά τα χιλιόμετρα κάνοντας γκλιν-γκλιν. Ή θα πρέπει να ανοίξεις ρυθμό ή να μείνεις πολύ πίσω με το φαινόμενο Ντόπλερ να κάνει τον ήχο να φτάνει στα δικά σου αυτιά για πάντα!

5. Ενώ είσαι πάντα σωστός με το φαγητό σου, αλλά ανασφαλής, πετυχαίνεις τον γκουρού της διατροφής λίγες ώρες πριν τον αγώνα των 30 χλμ. στην Γκιώνα. Σου προτείνει ανεπιφύλακτα ότι το γάλα αμυγδάλου μαζί με κινόα και σαρδέλα δίνει δυνατό μπουστάρισμα. Ενώ βλέπεις την καταστροφή να έρχεται, εσύ το δοκιμάζεις και φυσικά… DNF με στομαχικά προβλήματα.

happy runners

6. Μην είσαι αθώος/α… Εννοείται ότι θα ξεχάσεις saltsticks ή τζελάκια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Και αν δεν τα ξεχάσεις, θα νομίζεις ότι τα ξέχασες και θα τα βρεις διαλυμένα μόλις μπεις στο δωμάτιο στο βάθος του σακιδίου σου.


 
 

7. Είσαι στο χωριό, θες να κάνεις προπόνηση και εκτός από το γεγονός ότι είσαι πιο γραφικός/ή και από το Ημεροβίγλι με τα αθλητικά ρούχα, είναι αδιανόητο να μην περάσεις από τη μόνη μάντρα της περιοχής που τα σκυλιά της είναι φονιάδες με τέσσερα πόδια. Φυσικά σε γαβγίζουν όλα τα σκυλιά από τα σπίτια, μέχρι και τα golden retriever που είναι «αρνιά»!

8. Συνήθως πας μόνος/η σου στους αγώνες ή άντε με την οικογένεια σου. Σε παρασέρνουν όμως να πας με μια παρέα που δεν ξέρεις. (Έλα μαζί μας ρε μλκ). Στις 6 ώρες πηγαινέλα για Καρδαμύλη θα ακούσεις ασύλληπτες ιστορίες, θα στριμωχτείς, θα αναθεωρήσεις όσα ήξερες για τους ανθρώπους και θα λατρέψεις τα ζώα που δεν μιλάνε (συνήθως).

9. Εχεις πάρει ρούχα στο γραφείο για να πας καρφωτός/ή στην προπόνηση μετά. Νιώθεις Ρόκι και Μπέκελε και Ζάτοπεκ μαζί. Σχολάς 5! Στις 4:30 είναι βέβαιο ότι κάποιος ανώτερος/η θα προτείνει ένα γρήγορο meeting.

10. Προφανώς και όλοι σου οι φίλοι/ες έχουν σπάσει το 4ωρο στον Μαραθώνιο εκτός από εσένα.

 

 


> Διαβάστε ακόμα:

Οι 7 Τύποι Δρομέων της Καραντίνας: #1 ο Τρελαμένος!

Δημοφιλη Αρθρα