fbpx

Ultra Sierra Nevada: Κουρκουρίκης και Δασκαλόπουλος με εμπειρίες και λόγια που μας γεμίζουν αισιοδοξία!

iRun

Tον θαυμάζουμε ως (διαχρονικό) αθλητή και τον αγαπάμε ως άνθρωπο. Ο Γιάννης Κουρκουρίκης μετά τη συμμετοχή του στον ορεινό αγώνα μαραθωνίου στην Ισπανία, στα πλαίσια της διοργάνωσης Ultra Sierra Nevada, έγραψε στα κοινωνικά του δίκτυα τα παρακάτω λόγια που αξίζει να μνημονεύσουμε:

«Ultra Sierra Nevada, ήταν η αφορμή να μπω ξανά στην ζωή που μου αρέσει και έχει λείψει σε πολλούς από εμάς, ΑΓΩΝΕΣ και ό,τι άλλο μπορεί να σημαίνουν για τον καθένα από εμάς.
Όταν ξεκίνησε το ζήτημα με τον Covid-19 κανείς δεν γνώριζε που θα φτάσουμε και ως πιο σημείο θα είναι ικανός να αλλάξει τις ζωές όλων μας. Κυριότερα χάσαμε ανθρώπινες ζωές, κάποιοι κινδύνευσαν και πολλές ελευθερίες που τις θεωρούσαμε δεδομένες “θυσιάστηκαν” στον βωμό του αγώνα κατά του ιού. Νομίζω όμως ήρθε η ώρα να πάρουμε την ζωή μας πίσω, να μάθουμε να ξαναζούμε “συνθηκολογώντας” κατά κάποιο τρόπο με τον ιό.
Ο αγώνας στην Ισπανία ήταν η αρχή μια τέτοιας “συνθηκολόγησης”, μακριά από στόχο επίδοσης ή θέσης, παρά μόνο να νιώσω ξανά ζωντανός μέσα από αυτά που αγαπώ, μέσα από βαθιές ανάσες και πίεση στα όρια, αυτά τα όρια που σε κρατάνε ζωντανό στο ταξίδι της “επιβίωσης”. Το χάρηκα σήμερα σαν μικρό παιδί, το δικό μου playground για το παιχνίδι μου και ανανέωσα ήδη το επόμενο ραντεβού μου για μα μην ξεχνιώμαστε γιατί ζούμε μια φορά, 2η ζωή δεν έχει!». 

Γιάννης Κουρκουρίκης - Σάκης Δασκαλόπουλος

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Σάκης Δασκαλόπουλος, ο «El Padre» της ελληνικής αποστολής στην Ανδαλουσία, ο άνθρωπος που έχει «μπολιάσει», όσο κανένας άλλος, την ισπανική κοινότητα του ορεινού τρεξίματος με την ελληνική, δήλωσε φανερά ενθουσιασμένος από την εμπειρία των έξι δρομέων στη Σιέρρα Νεβάδα:


 
 

«Δεν υπάρχει στη ζωή κάτι πιο όμορφο από τις εμπειρίες! Με αυτά τα παιδιά έχω την την τύχη να ζήσω μερικές από τις καλύτερες επάνω στο χόμπι μου (trail running)! Ακόμα ένα ταξίδι το οποίο γράφτηκε με χρυσά γράμματα για το ελληνικό δρομικό κίνημα χάρη στους εξαίρετους αυτούς ανθρώπους – αθλητές οι οποίοι έχουν πλέον καταφέρει να μπει το ελληνικό trail running στον παγκόσμιο χάρτη!».

Και έτσι είναι! Και ευχαριστούμε όλους τους αθλητές, που παρά τη δύσκολη και αβέβαιη χρονιά, έχουν κρατήσει το ηθικό τους και το αγωνιστικό τους επίπεδο τόσο ψηλά!

Όπως αναφέρει και στο σχετικό -με την ελληνική αποστολή στη Γρανάδα- μήνυμά της η Ένωση του ελληνικού ορεινού τρεξίματος, HARTA«Οι πολλαπλές τεράστιες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο πρωτάθλημα μιας χώρας με κορυφαίο διεθνή ανταγωνισμό, δίνουν μεγάλη υπερηφάνεια αλλά και την αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών κυρίως των ίδιων και των ομάδων τους αλλά και ολόκληρης της κοινότητας του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος». Επισημαίνοντας, ορθώς, ότι «Σε κάθε μονοπάτι της χώρας αντηχούν τα ονόματα των νικητών και δίνουν, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σε όλους τους εμπλεκόμενους την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν τις προσπάθειες υποστήριξης και ανάδειξης του αθλήματος».

Συγχαρητήρια και στους «έξι της Γρανάδας» που μας απέδειξαν, τελικά, ότι… «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!».

  • Ο Φώτης Ζησιμόπουλος κατέκτησε τη 2η θέση στον Ultra Sierra Nevada 100K με χρόνο 11:31:00.
  • Ο Σάκης Δασκαλόπουλος στον ίδιο αγώνα τερμάτισε 82ος με χρόνο 16:54:18.
  • Ο Δημήτρης Σελέτης κατέκτησε τη 2η θέση στα 60K του αγώνα Trail με χρόνο 6:14:14.
  • Ο Γιάννης Κουρκουρίκης κατάφερε να τερματίσει 18ος στον Maraton 42K με χρόνο 04:26:54 και 4ος στην ηλικιακή του κατηγορία.
  • Ο Γιώργος Διαλεκτός κατέκτησε την 7η θέση και 2η ηλικιακής κατηγορίας στον αγώνα Media 24K με χρόνο 2:30:37.
  • O Θανάσης Παγουνάδης στον ίδιο αγώνα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας 24ος με χρόνο 2:54:56.

Δημοφιλη Αρθρα