fbpx

10ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα – Μεταγωνιστικό Δελτίο

Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ- MARATHON LAKE RUN γιόρτασε τα 10 του χρόνια!

Reporter
Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ένα χαρούμενο πλήθος δρομέων στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης στο εμβληματικό μαρμάρινο φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα, έτρεξε τον 10 επετειακό αγώνα, απόλαυσε μια όμορφη διαδρομή 10 χμ και γιόρτασε μαζί μας, με σύμμαχο το καιρό έναν κατάλληλο καιρό για άθληση.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στη μαγευτική ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και στο ΦΡΑΓΜΑ της!

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Η ΕΥΔΑΠ άνοιξε για 10 χρονιά τις πύλες της και οι δρομείς έτρεξαν στις ιδιωτικές της εγκαταστάσεις, σε μια παραλίμνια διαδρομή απαράμιλλου φυσικού κάλλους, απόλαυσαν όμορφες εικόνες ανοιξιάτικου τοπίου και βιώσουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου που λίγοι γνωρίζουν.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες της διαδρομής ήταν ο Δημήτρης Λινάρδος (Kryoneri Runners) με χρόνο 35:53, ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με χρόνο 37:32 και ο Δήμος Παναγιωτόπουλος (Golden Union Running Team) με χρόνο 34:48.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελίζα Δήμου σε χρόνο 44:18, ακολούθησε η Πόπη Γαντζούδη (Gas Ilisos) με χρόνο 45:32 και η Αγγελική Χατζηρήγα (Αlbros) με 45:33.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες έλαβαν στην απονομή ειδικά συλλεκτικά έπαθλα φιλοτεχνημένα από τον Βλάση Καραβασίλη και δωράκια, όμορφα φυτά από το φυτώριο Gryllis Water Lelies, τσάντες από τον Ευχίδειο Άθλο- Παναγιώτη Αντωνόπουλο, τσάντες με αθλητικό μπουκάλι, πετσέτα και προϊόντα READY.

Τους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους.

Στις απονομές είχαμε τη μεγάλη χαρά να τιμήσουμε την ΕΥΔΑΠ ως μεγάλο μας χορηγό, και ως δρομική ομάδα, την πολυπληθή δρομική και εθελοντική ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους ΣΑΦΑΝΣ που με 25 δρομείς αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη σε αριθμό δρομική ομάδα.

Επίσης τιμήθηκε για τη συμμετοχή του στον αγώνα ο μεγαλύτερος ηλικιακά δρομέας ο 83χρονος Παντελής Αβραμίδης.

Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε έναν επιτυχημένο αγώνα απαιτείται η ακούραστη συνεργασία πολλών δυνάμεων! Φορείς, χορηγοί και εθελοντές δίνουν το ραντεβού τους στο ιδιαίτερο αυτό αθλητικό γεγονός που σκοπό έχει να προβάλλει τη Λίμνη Μαραθώνα και να προσφέρει τη δυνατότητα σε δρομείς κάθε ηλικίας να αθληθούν σε ένα περιβάλλον όασης μέσα στην Αττική και να περάσουν ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Θα θέλαμε λοιπόν να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που 10 χρόνια ανοίγει τις ιδιωτικές της εγκαταστάσεις για αυτόν τον ετήσιο αγώνα δρόμου του Συλλόγου μας και που μας στηρίζει και ως μεγάλος μας χορηγός. Οι εγκάρδιες ευχαριστίες μας ανήκουν επίσης και στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ που στηρίζουν με μεγάλο ενδιαφέρον το δρομικό αυτό γεγονός και στέκονται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στη διοργάνωση.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Αττικής που ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της και που πάντα στηρίζει τις δράσεις μας.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κύριος Δημήτριος Δαμάσκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Προώθησης & Προβολής Αγροδιατροφικών Προϊόντων και ο κ. Πολυχρόνης Μπαιρακτάρης Εντετελμένος Σύμβουλος για θέματα Ελέγχου- Λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μαραθώνος και το Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση που ήταν δίπλα μας και που με τη διάθεση οχημάτων στήριξε τη διοργάνωση του Αγώνα. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους δίνοντας μαζί με το Δήμαρχο την εκκίνηση του αγώνα οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστάσιος Χρυσίνας και κ. Χρήστος Στάμος.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Σύμβουλο Σοφία Μέξη και την Κοινοτική Σύμβουλο της Κοινότητας Μαραθώνα Σοφία Καραλευτέρη που παραβρέθηκαν στον αγώνα και τον στήριξαν ως εθελόντριες.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Οι θερμές μας ευχαριστίες ανήκουν στον κ. Κώστα Σάμιο, πρόεδρο της ΕΟΛΣΜΑΥ. Ο κ. Σάμιος στηρίζει τις δράσεις του Τελμησσού από την ίδρυσή του.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, την Επίλεκτη Ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου – Κουβαρά, τη Δημοτική Αστυνομία και τον προϊστάμενο της Πέτρο Μπερτόλη, το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, την Τροχαία Κηφισιάς, την INTERAMERICAN για την παρουσία ασθενοφόρου και τον ιατρό της Δημήτρη Φράγκο.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Στο ιατρικό κομμάτι είχαμε και τη στήριξη της παιδιάτρου Ιακωβίνας Βρεττού που στάθηκε σε διάφορα πόστα τις 3 ημέρες της προετοιμασίας του αγώνα.

Όλοι τους βρέθηκαν κοντά μας και στήριξαν τη διοργάνωση για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των δρομέων.

Ευχαριστούμε πολύ το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Γραμματικού και την πρόεδρο του Πίτσα Αλικιώτη που ανταποκρίνεται πάντα στις εκκλήσεις μας για εθελοντική προσφορά και που παραβρέθηκε στη διοργάνωση.


 
 

Ευχαριστούμε θερμά τον Ολυμπιονίκη μας Περικλή Ιακωβάκη που παραβρέθηκε δυναμικά στον αγώνα με την ομάδα του Golden Union Running Team.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στον αγώνα τον πρωταθλητή Μαραθωνίου Γιώργο Μάλλιαρη και τον αειθαλή 93χρονο Μαραθωνοδρόμο μας Στέλιο Πρασσά.

Στον αγώνα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τους Δρομείς Ελπίδας που έτρεξαν μαζί με τους Rafina Runners.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Οι Δρομείς Ελπίδας τρέχουν μαζί και δίπλα σε παιδιά με αναπηρία, σε μικρές και μεγάλες διαδρομές στην άσφαλτο και το βουνό, κάνοντας πράξη την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην μεγάλη γιορτή του Δρομικού Κινήματος.

Πολλές είναι οι ευχαριστίες μας προς τους χορηγούς μας που μας βοηθούν πάντα να προσφέρουμε πολλά και ξεχωριστά δωράκια στους συμμετέχοντες.

Στον τερματισμό περίμεναν τους δρομείς φρούτα που ήταν μια ευγενική προσφορά της επιχείρησης ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ.

Το ΓΛΥΚΟΠΙΠΕΡΟ υποδέχθηκε τους αθλητές με δροσερό τσάι με ευεργετικές ιδιότητες!

Οι δρομείς μας δροσίστηκαν με νερό και αναψυκτικά που μας πρόσφερε ο μεγάλος χορηγός μας, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ, με premium αθλητικά ποτά από την εταιρεία READY, με νερό βιταμινών της εταρείας COOLVIT. και με FIX- Άνευ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ.

Η εταιρεία DOLE παραβρέθηκε στον αγώνα και προσέφερε μπανάνες για ενέργεια σε αθλητές και συνοδούς.

Η HEALTH PRO μας χορήγησε τους αριθμούς των δρομέων και μας προσέφερε προϊόντα της.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Στον τερματισμό τους οι δρομείς παρέλαβαν το μετάλλιό τους και τσαντούλα της εταιρείας SAUCONY που περιείχε προϊόντα- δωράκια των χορηγών μας.

Τη διοργάνωση στήριξαν οι παρακάτω χορηγοί και τους ευχαριστούμε θερμά για τα προϊόντα τους, είτε για τα δώρα που προσέφεραν στους συμμετέχοντες και στους νικητές!
AGRINO- με ρυζογκοφρέτες
– COOLVIT
– NATURE TECH
– ELBISCO με μπισκότα KINGS
– KOUNOS, Σύκα Ξηρά Μεσσηνίας
– UNIFLAME- Krabels
– DATAFOOD- χυμός Αλόης & Vienna Ice Coffee
– DEAR GREECE- So Snacky
– FAB Forever

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις επιχειρήσεις που μας πρόσφεραν δώρα για την κλήρωση
FOTOTREXOUME, MARATHON GREECE, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, KORNELIA MOLT, ATP TRAINING, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΥΡΡΟΣ ΑΖΙΖΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, Βίκυ Κοντέλη- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΑΝΘΕΑ, ΜΕΛΙ ΣΑΚΑΡΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ CHRISTIES, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟΣΠΟΡΗ, READY, OUTRUN, ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΙΔΑΝΗ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ MOZZ-HOUSE OF HAIR.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους εθελοντές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν εκεί με χαμόγελο και χαρούμενη διάθεση, παρόντες την Παρασκευή και το Σάββατο στην προετοιμασία αλλά και την ημέρα της διοργάνωσης από πολύ νωρίς το πρωί για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Θωμά Παπαβασιλείου που είχε αναλάβει το συντονισμό των εθελοντών του ΕΦΗΒΟΥ και πρόσφερε ακούραστη εθελοντική δράση όχι μόνο την ημέρα του αγώνα αλλά και τους 2 μήνες της προετοιμασίας.

Ευχαριστούμε τον Περικλή Βυλτανιώτη από τα Μαραθώνια Μονοπάτια που βοηθάει εθελοντικά όλες τις δράσεις μας και την 11μελη εθελοντική ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που στήριξε δυναμικά τον αγώνα!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές του Τελμησσού που βοήθησαν ποικιλοτρόπως τον αγώνα και τον πρόεδρο του συλλόγου Βλάση Καραβασίλη που με την μακροχρόνια εμπειρία μου συντόνισε με άριστο τρόπο όλη τη διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στο Foto-trexoume για τις φωτογραφίες των αθλητών που μας προσέφερε, στους χορηγούς επικοινωνίας Running News, Runner magazine, IRun, Run Trail, We love Marathon, Marathon PRESS, IRafina, στην εταιρεία ήχου Lively Events του αγαπητού μας φίλου μέλους του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Κωνσταντίνου Ρουφαγάλα για την ηχητική κάλυψη καθώς και στο Marathon-Greece για την κάλυψη του αγώνα με βίντεο.

Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εσείς οι δρομείς έχετε αγκαλιάσει τη διοργάνωση και φροντίσατε 3,5 εβδομάδες πριν το αγώνα να συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών.

Η μεγάλη συμμετοχή σας μας δίνει απίστευτη ενέργεια για να βελτιώνουμε κάθε χρονιά το υπέροχο αυτό δρομικό γεγονός.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Μάιο του 2025 στον επόμενο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

Δημοφιλη Αρθρα