fbpx

12ο Taygetos Challenge: Ενα δέντρο για κάθε αθλητή

Newsroom
Taygetos Challenge

Στο Taygetos Challenge πιστεύουμε ότι αθλητισμός και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, καθώς τα βουνά, η θάλασσα, τα μονοπάτια προσφέρουν σε όλους μας την δυνατότητα να αθληθούμε και να αγωνιστούμε.

Το Taygetos Challenge είναι ένας αγώνας που προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές (37 χλμ., 20 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., vertical speed) και επαφή με τη φύση, τόσο στους αθλητές που αγωνίζονται όσο και στους θεατές – συνοδούς που τους υποστηρίζουν.

Σε συνέχεια λοιπόν της περσινής μας συνεργασίας με την Α.Μ.Κ.Ε π3=Plastic Pollution Prevention, στα πλαίσια της προστασίας της ζώνης Natura που διεξήχθη ο αγώνας, την ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων για την αξία του περιβάλλοντος στη ζωή μας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο ακόμα συνεργασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του αγώνα.

Με την υποστήριξη της Lenovo, της We4all και της Pi3 ως περιβαλλοντικός χορηγός και συνεργάτες αντίστοιχα, του 12ου Taygetos Challenge δεσμευόμαστε για την εμφύτευση 1 δέντρου για κάθε αθλητή που θα συμμετάσχει στο 12ο Τaygetos Challenge στις 25-26 Μαρτίου 2023, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος άνθρακα.

lenovo

Η δράση θα υλοποιηθεί από την We4all, που αμέσως «αγκάλιασε» αυτή την πρωτοβουλία και πρόταση του Taygetos Challenge και της Lenovo. Τα δέντρα θα φυτευτούν σε περιοχές της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τροφή, εργασία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Η Lenovo είναι μία από τις μόλις 139 εταιρείες και πρώτη εταιρεία κατασκευαστή υπολογιστών και smartphone στον κόσμο, με net-zero στόχο επικυρωμένη και εγκεκριμένη από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), μια συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, του CDP, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση.

Η Lenovo στα πλαίσια της δέσμευσής της να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050, υποστηρίζει έμπρακτα τον 12ο Taygetos Challenge προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η Lenovo ως Περιβαλλοντικός Χορηγός στηρίζει τον καθαρισμό των μονοπατιών 45χλμ για τη 12η διοργάνωση του Taygetos Challenge.

We4All

Η We4all είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Έχει μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 800.000 δέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει πάνω από 50.000 παιδιά σε σχολεία σχετικά με το περιβάλλον και μια πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή.

Η π3=Plastic Pollution Prevention είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα της νέα γενιάς για την βιωσιμότητα μέσα από διάφορες δράσεις. Δραστηριοποιείται από το 2019 κυρίως στον χώρο του αθλητισμού, με ενημερωτικές δράσεις, καθαρισμούς και την δημιουργία αθλητικών δρώμενων που αναδεικνύουν το περιβάλλον και την προστασία του.

Το Taygetos Challenge είναι μέλος της ITRA (International Trail Running Running Association) με τη διαδρομή του Taygetos Marathon 37km να έχει πιστοποιηθεί και αξιολογηθεί για τους συμμετέχοντες αθλητές με τους παρακάτω πόντους: ITRA Points: 1 και Mountain points : 6

Το 12ο Taygetos Challenge 2023 θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Περιβαλλοντικός Χορηγός και Συνεργάτες: Lenovo, pi3 και We4all

Χορηγός “Taygetos Experience 10km”: Intersport 

Χορηγοί : Aquarella, Blauel Greek Organic Products, Neversecond, Xtreme stores 

Υποστηρικτές: Avra Water, Dole, Keybooks, myathlete, TerraNova nutrition

Δωροθέτες : AMINO – AMINO , Nespresso,  Reconnature.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: iRunmag.gr, Runnermagazine.gr, Runningnews.gr, Advendure.com, Athletics-magazine.gr, Runntrail.gr

taygetos challenge

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 Μαρτίου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία του αγώνα.

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Video διοργάνωσης 11ου Taygetos Challenge 2022

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους από κοντά στις 25 Μαρτίου σε μια υπέροχη «πράσινη» διοργάνωση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Διαβάστε ακόμα:

Με Σπύρο Ανδριόπουλο η κοπή πίτας των Αθηναίων Δρομέων

Κορυφή ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου, με 8.40!

Η ΕΟΕ αντίθετη στο ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Δημοφιλη Αρθρα