fbpx

Ολα ετοιμα για τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Σοφία Σακοράφα, Αναστασία Μαρινάκου, Παναγιώτης Καραΐσκος και Χάρης Δούκας στη συνέντευξη Τύπου

Newsroom
Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο η συνέντευξη Τύπου για τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως ο φετινός, 12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας, θα είναι ο καλύτερος της ιστορίας του.

«Ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη. Συνδυάζει παροχές υψηλού επιπέδου, γίνεται σε μια υπέροχη περιοχή και συνδέει όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης. Ελπίζουμε να τη χαρούν όλοι οι δρομείς. Θα πάρουν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Ο ΣΕΓΑΣ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών.

Η ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αθηναίων. Ζητήσαμε τη βοήθειά του και την προσέφερε απλόχερα. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αφιερώσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου.

Ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, όπως επίσης και τους περίπου 1.200 εθελοντές που δίνουν τη διαφορετική νότα σε αυτόν τον αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλους και να το απολαύσουν γιατί τελικά σημασία έχει η συμμετοχή και όχι να βγούμε πρώτοι ή να κάνουμε ρεκόρ!

Δήμαρχε θα είμαστε εκεί να σας χειροκροτήσουμε στο family run όπου θα αγωνιστείτε ως πατέρας», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία πριν δώσει το λόγο στον Δήμαρχο του κρέμασε στο λαιμό το νέο μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Συνέντευξη Τύπου στον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας (Αντώνης Νικολόπουλος, Eurokinissi)

«Μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα, όμως ο ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφού προσφέρει μια εξίσου σεβαστή, αλλά και πιο ελκυστική απόσταση», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, και συμπλήρωσε:

«Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα.

«Εχει ιδιαίτερη αξία, όμως, να γνωρίζουμε ότι δεν μετρά μόνο η νίκη και η επικράτηση επί του αντιπάλου. Νικητές είναι ακόμη κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν, αλλά προσπάθησαν και ξεπέρασαν τα όριά τους», συνέχισε ο δήμαρχος και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ευχόμενος για καλή επιτυχία για όλους τους συμμετέχοντες.

«Στην Ergo Ασφαλιστική είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και θεατές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στην Ergo αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και έχουμε ως βασικό μέλημα αυτό να το αποδεικνύουμε συνεχώς με έργα.

Για αυτό και εκτός από την παροχή σε όλους τους δρομείς της τσάντας του αγώνα που είναι από ανακυκλώσιμο υλικό προχωράμε και σε μια ακόμη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, με τίτλο «Κάθε βήμα σου, Ανάσα Ζωής».

Στο περίπτερό μας έχουμε δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία όπου μετατρέπουμε τα βήματα των συμμετεχόντων σε πράξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.


 
 
Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Συνέντευξη Τύπου στον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας (Αντώνης Νικολόπουλος, Eurokinissi)

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος, τόνισε: «Με αυτόν τον αγώνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκπληρώνει το στόχο της, καθώς κάνει ένα αγώνα διεθνών προδιαγραφών, όχι μόνο για δρομείς υψηλού επιπέδου, αλλά και ερασιτέχνες.

Η νέα διαδρομή σχεδιάστηκε για να αναδείξει όμορφα σημεία της πόλης. Την οποία θα απολαύσουν όσοι συμμετέχουν. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να προβάλουμε την Αθήνα ως ένα δυναμικό προορισμό σε όλο τον κόσμο. Να μπορέσουμε να καλέσουμε κόσμο από όλο τον πλανήτη και να διευρύνουμε τις ημέρες παραμονής τους στην πόλη.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι μεγάλη αφορμή να βγει ο κόσμος στον δρόμο και να χειροκροτήσει».

Η πρωταθλήτρια των 5.000μ. και 10.000μ., Αναστασία Μαρινάκου, δήλωσε για την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση: «Είναι μια πρόκληση ο Ημιμαραθώνιος. Δεν είναι το αγώνισμά μου και δεν έχω προετοιμαστεί.

Ο αγώνας αυτός για εμένα είναι προπονητικού χαρακτήρα, θα με βοηθήσει για τη συνέχεια για τον ανοιχτό που θέλω την πρόκριση στο ευρωπαϊκό στα 5.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Ωστόσο θα κυνηγήσω τη νίκη και μια καλή επίδοση», είπε η αθλήτρια και συνέχισε: «Απολαμβάνω περισσότερο τους αγώνες του δρόμου, αποτελούν μεγαλύτερη γιορτή. Σίγουρα στο μέλλον θα κάνω στροφή στους αγώνες δρόμου».

Καραΐσκος νικητής Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2023

Από την πλευρά του, ο τέσσερις φορές νικητής στη διοργάνωση, Παναγιώτης Καραΐσκος, ανέφερε:

«Ευχαριστώ για το κάλεσμα. Εχω κερδίσει πέντε φορές τον αγώνα, είναι ξεκάθαρα το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός μετά τον Μαραθώνιο. Πάντα μπαίνω με καλή διάθεση σε αυτόν τον αγώνα.

Είναι ένας αγώνας που μας δίνει δείγμα για τον επόμενο μαραθώνιο, που για εμένα είναι αυτός του Παρισιού. Μου αρέσει πολύ να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας, που το έχουμε συνηθίσει με αμάξια και καυσαέριο. Με κάνει να νιώθω πως είναι μια γιορτινή διαδρομή. Καλή επιτυχία σε όλους, εύχομαι η νέα διαδρομή να φέρει ρεκόρ σε όλους».

Πριν από το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Δημήτρης Χαλβατζάρας, παρέδωσε στον δήμαρχο, στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και στους δρομείς, τους αριθμούς συμμετοχής με τα ονόματά τους στα ονόματά τους.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα